Fundació Puigvert

Únic hospital universitari monogràfic especialitzat en urologia, nefrologia, andrologia i medicina reproductiva des de 1961. Forma part de la xarxa d'utilització pública (SISCAT) i també presta serveis de medicina privada. Està integrada dins el Recinte Modernista Sant Pau de Barcelona.

Assistència

Realitzem tots els procediments mèdics i quirúrgics per a les patologies urològiques, nefrològiques, andrològiques i reproductives: de les més lleus a les de major complexitat i especialització. Amb més de 5.500 cirurgies a l'any, som un dels hospitals amb major volum d'activitat assistencial especialitzada d'Europa

Llegir més

Docència

Fomentem i compartim el nostre coneixement mitjançant activitats de formació continuada i divulgació mèdic-científica. A més de disposar de diversos programes formatius propis, som centre adscrit a la UAB per a la formació MIR i centre de referència a Espanya per a la formació d'especialistes en andrologia mitjançant un conveni amb la Universitat de Vic per a estudis de Màster.

Llegir més

Recerca

Formem part de l'Institut de Recerca Biomèdica Sant Pau (IIB-Sant Pau) i col·laborem amb la indústria farmacèutica i la d'equipaments biomèdics, tant en l'àmbit de la recerca bàsica, clínica i traslacional. El nostre propòsit és acostar els resultats de la recerca a la pràctica clínica per a millorar el pronòstic, la supervivència i la qualitat de vida de les persones. 

Llegir més

Assistència pública

La Fundació Puigvert va ser la primera institució sanitària privada d'Espanya a tenir un concert de prestació de serveis amb la sanitat pública l'any 1978. Actualment, el nostre hospital està vinculat al sistema sanitari integral d'utilització pública de Catalunya (SISCAT) a través d'un conveni amb el CatSalut del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Llegir més

Assistència privada

Fundació Puigvert - Barcelona Centre Privat (BCP) és l'entitat que gestiona l'activitat mèdica i quirúrgica que no és finançada pel CatSalut, proporcionant serveis d'assistència mèdica privada.

Llegir més

Els nostres camps d’especialització

La Fundació Puigvert és un dels centres hospitalaris d'Europa amb major volum d'activitat assistencial especialitzada i té una de les plataformes tecnològiques pròpies més àmplies i innovadores.

Infermeria acompanya abans, durant i després de la intervenció quirúrgica

És la idea central del nou vídeo explicatiu que publiquem abans del Dia Internacional de la Infermeria (12 de maig) que estarà ara a disposició de tot i tota pacient que s’han de sotmetre a una cirurgia, amb l’objectiu que es pugui familiaritzar amb tot el procés de la mà del propi equip d’Infermeria i dels diferents serveis generals i medicoquirúrgics implicats.

Reivindiquem amb el seu llançament els nostres valors d’acompanyament, cura i humanitat en l’atenció a les persones.

#InfermeriaPuigvert

Modernisme català a la Diada de Sant Jordi

Esperem amb il·lusió el dia de Sant Jordi i ho celebrem fent homenatge al modernisme català, ja que la Fundació Puigvert està integrada en el Recinte Modernista Sant Pau de Barcelona i, a més, agraïm a Casa Batlló la seva donació d’un lot d'exemplars del llibre “Casa Batlló Barcelona Gaudí”, amb textos de Juan José Lahuerta i fotografies de Pere Vivas i Ricard Pla, per a la lectura dels nostres i les nostres pacients.
Hi podreu revisar en detall l’obra d’Antoni Gaudí, incloent-hi la famosa façana que representa la llegenda de Sant Jordi, amb la seva espasa (la xemeneia) clavada a les escates del drac (la teulada). Bona Diada!

Nova cafeteria per a pacients, acompanyants i professionals

La Fundació Puigvert ha posat en marxa una cafeteria sota el concepte Livingfood, per a atendre pacients, familiars i acompanyants del nostre hospital amb una proposta gastronòmica centrada en la salut i el benestar de les persones.

Els arquitectes Josep Lluís Cabré-Verdiell i Bianca Lázaro han redissenyat un espai de 240 m2 aprofitant l’estructura original de l'edifici Triangle, tot oferint vistes al Recinte Modernista de Sant Pau. La gestió i servei del nou espai es realitzarà per part d’ Aramark, companyia líder en el sector de la restauració amb gran presència en el sector sanitari.

Llegir més

Col·laborem amb Fundació Kālida en el suport psicosocial a pacients

La Fundació Puigvert i la Fundació Kālida han signat un acord de col·laboració per a sumar esforços en el suport psicosocial a persones amb càncers urològics i renals. Les dues entitats tenen previst organitzar activitats informatives grupals impartides per professionals sanitaris i psicosocials per a tractar aspectes relacionats amb la salut de les persones en tractament oncològic, així com la cessió d'espais per a dur-les a terme.

Durant l'any en curs, la Fundació Puigvert dinamitzarà activitats grupals dirigides a pacients amb càncers uro-nefrològics o malaltia renal crònica, i als seus familiars i amics/gues, per a aportar-los informació i eines que millorin llur sexualitat i qualitat de vida.

Envelliment i càncer de pròstata

El Dr. Josep Maria Gaya, uroncòleg de la Fundació Puigvert i President de la Societat Catalana d'Urologia, dóna resposta a les preguntes més freqüents sobre l'actualitat del càncer de pròstata al programa de Catalanya Ràdio "La Nit dels Ignorants".

El càncer de pròstata afectarà prop de 1 de cada 8 homes a Catalunya i Espanya, sent el més freqüent en la població masculina, però la majoria de pacients són curables gràcies a marcadors com el PSA, als avenços en tècniques diagnòstiques i als cribratges poblacionals que en permeten la detecció precoç. La taxa de supervivència a deu anys vista després del seu tractament ja supera el 90%, i hem avançat molt en el diagnòstic mínimament invasiu, en la precisió i èxit dels tractaments gràcies a la cirurgia robòtica, així com en nous fàrmacs com a alternativa a la "castració química" quan aquesta no funciona.

Recepta nefrosaludable: flam de poma

La Fundació Puigvert i la Fundació Alicia presenten, periòdicament, propostes culinàries per a dietes que afavoreixen la salut renal. Quan es pateix de malaltia renal, cal fer certes adaptacions segons la fase de la malaltia i segons les alteracions que van apareixent: potassi alt, calci baix, fòsfor alt...

Aquest flam de civada i poma és una recepta versàtil perfecta per a postres, berenar o aperitius: Amb una preocupació especial per la salut renal, aquesta recepta nefrosaludable és apta per a tots i totes els/as pacients, encara que està especialment concebuda per a aquelles persones que necessiten controlar la seva ingesta de fòsfor i potassi.

Llegir més

Jornades de Portes Obertes MIR virtuals

El 5 d'abril de 2024 comença l'elecció de places de Formació Sanitària Especialitzada (FSP) per a la titulació de Medicina (MIR), que enguany es realitzarà de forma totalment electrònica. La incorporació de futurs i futures residents MIR s'iniciarà el proper 7 de maig, i la Fundació Puigvert rebrà a cinc nous/noves residents: 3 en el Servei d'Urologia i 2 en el Servei de Nefrologia.

Qui no va poder assistir a les portes obertes, encara podrà participar a les sessions virtuals amb residents de la Fundació Puigvert, els dies:

  • Dimecres, 27 de març a les 16:00: Sessió virtual informativa sobre la residència MIR en l'especialitat d'Urologia. Enllaç a la sessió de Zoom aquí.

  • Dimecres, 3 d'abril a les 15:00: Sessió virtual informativa sobre la residència MIR en l'especialitat de Nefrologia. Enllaç a la sessió de Zoom aquí.

Llegir més

"No és greu, però és urgent"

Avui es celebra la Jornada de Casos d’Infeccions que organitza cada any la Societat Catalana de Serveis d’Urgències i Emergències (SOCMUE), i el Servei d’Urgències de la Fundació Puigvert hi participa amb tres casos destacats de l’any 2023 presentats pels nostres residents d'Urologia.

El Dr. Jaume Borràs Suárez, Cap del Servei des de fa 8 anys, ens explica la situació actual d’aquest servei hospitalari en la seva pròpia experiència, i planteja qüestions sobre la percepció social d’aquest àmbit de l’atenció sanitària, i sobre la prospectiva d'una especialitat MIR de Medicina d'Urgències i Emergències.

Llegir més

Projecte "A dormir Puigvert"

El bon descans que proporciona un son reparador és essencial per a la recuperació i benestar general dels i de les pacients hospitalitzats/des. Conscients d’aquest fet, i tenint en compte aquests elements, l’equip d’Infermeria de la Fundació Puigvert ha engegat el projecte A Dormir Puigvert, sota el lema: “Compromesos i compromeses amb el descans dels i de les nostres pacients”.

El nou projecte recull la implementació d’un seguit de mesures destinades a afavorir el descans dels i de les nostres pacients a les instal·lacions de l’hospital. Així, s’han identificat les estratègies a seguir tant en l’entorn físic com en els propis procediments relacionats amb la cura nocturna.

Llegir més

A la malaltia renal crònica, l'expert és el pacient

Els i les pacients són els grans experts en conviure amb malaltia renal crònica i les limitacions físiques, personals i socials que aquesta comporta. Són ells i elles qui millor poden transmetre els aprenentatges viscuts, de la mà de llur entorn afectiu i dels professionals sanitaris, i volem donar-los-hi veu avui, en el Dia Mundial del Ronyó.

Agrïm especialment a l'Enric Vidal i Anna Matamala per contribuir a facilitar la "Salut Renal per a Tothom", lema del World Kifney Day 2024, així com a tots i totes les participants del programa pilot Pacient Expert del Departament de Salut en Malaltia Renal Crònica amb la Fundació Puigvert,  i l'EAP Dreta de l'Eixample.

Incorporem la mirada femenina a la salut

Avui, Dia Internacional de la Dona, recordem que encara existeix un biaix de gènere en la salut, en part, com a resultat d’una herència de la medicina que es tradueix en manca de coneixements i de dades en certes malalties, a més de determinades percepcions errònies per part d’homes i dones. Recentment, s’ha calculat que les dones, tot i viure més anys, viuen amb pitjor estat de salut que els homes durant una quarta part de la seva vida, aproximadament. Volem incorporar la mirada femenina en la recerca, l’assistència i l’educació en la salut urològica, renal i reproductiva, perquè millorant la salut de les dones, millorem la salut global.

L'única capaç d'erradicar un càncer


En dies com avui (4 de març, Dia Internacional per a la Conscienciació sobre el VPH), un any i escaig després de la primera inclusió de la vacuna contra el Virus del Papil·loma Humà al calendari de vacunació en nens, ens produeix gran satisfacció que una lluita que començàrem fa anys per a la conscienciació sobre la necessitat de prevenir el VPH - la infecció de transmissió sexual més estesa en el món i que més risc suposa per a la salut global a l'actualitat - s'estigui traduïnt en una acceptació creixent per part de les administracions i de la societat en general d'aquesta necessitat.

Avui, el periodista Toni López Tovar entrevista a La Vanguardia al Dr. Álvaro Vives Suñé, Cap d'Infeccions de Transmissió Sexual de la Fundació Puigvert i impulsor de la vacunació contra el VPH en nens (a més d'en nenes), l'única vacuna avui dia capaç d'erradicar un càncer. Segons l'expert, la millor manera de parar l'increment de les infeccions per VPH continuen sent la vacunació i, en segon lloc, l'ús (correcte) del preservatiu i les revisions periòdiques.

Llegir més

Il·luminem les malalties minoritàries

Són rares (poc freqüents) però en conjunt afecten moltes persones. Les malalties minoritàries necessiten ser “il·luminades” perquè encara són poc conegudes i calen més estudis per a conèixer-les millor. També és important compartir el coneixement a nivell global per a recollir la màxima evidència possible que ens permeti continuar avançant en el seu diagnòstic i tractament.

Per aquest motiu, dijous 29 de febrer, Dia Mundial de la Malalties Minoritàries, a les 19h de la tarda ens sumarem a #LightUpForRare a les nostres xarxes socials, donant llum a algunes d'aquestes patologies, gràcies a nefròlegs/gues, uròlegs/gues, genetistes i biòlegs/gues que treballen dia a dia des de la Fundació Puigvert per a millorar la vida de les persones amb malalties renals i urogenitals minoritàries .

Llegir més

Nova campanya de cooperació al Camerun

Ja tenim equip de cooperants per a la nova campanya de cooperació urològica a Camerun, Kribi 2024. Durant sis dies, 3 especialistes en urologia, 2 en infermeria i 1 en anestesiologia col·laboraran amb el Centre Mèdic de Kribi (Camerun) en el marc del nostre conveni amb Mans Unides Barcelona i amb el soci local Insolafrica:

 • aportant material mèdic
 • formant especialistes locals
 • assistint pacients amb malalties urològiques

Llegir més

Referent estatal en cirurgies uretrals complexes

La Fundació Puigvert i l’Hospital de Sant Pau de Barcelona han rebut l’acreditació el Ministerio de Sanidad com a unitat d’expertesa (CSUR) en Cirurgies Uretrals Complexes de l’adult. Aquest és un dels focus de treball que més han crescut en el nou mapa de CSUR a Espanya, que abans només comptava amb dos centres acreditats a tot el territori quan ara passaran a ser-ne sis, a Andalusia, Cantàbria, Catalunya, Madrid(2) i País Basc). La nova Unitat de Cirurgia Uretral Complexa de l’ Adult (UCUCA) acollirà pacients derivats de tot el territori nacional.

Llegir més

De donant viu i mínimament invasiu

Espanya ha batut el rècord de donacions i de trasplantaments d'òrgans de la seva història, i es consolida com a líder mundial en nombre de trasplantaments per milió de població. Catalunya és líder en trasplantament de donant viu, i la Fundació Puigvert ha estat pionera a Espanya en dos dels grans avenços que han marcat la diferència en l'èxit del trasplantament de ronyó: el Programa de Donant Viu i la cirurgia mínimament invasiva.

Llegir més

Més andrologia en la reproducció assistida

El Dr. Lluís Bassas, andròleg especialista en fertilitat masculina i un dels majors experts d'Espanya en l'estudi del semen, defensa un major paper del factor masculí en la fertilitat. Segons comparteix amb la premsa, hauria d'haver-hi una major col·laboració entre ginecologia i andrologia en els tractaments de reproducció assistida, així com preses de decisions conjuntes.

Llegir més

Encetem l'any 2024

Fer balanç de l’any que acaba ens ajuda a recordar-nos cap a on ens dirigim.

La setmana passada, vam acomiadar l'any 2023 amb una petita selecció de fites, assolides gràcies a tot l’equip de la nostra Fundació, entorn de les nostres especialitats d’Urologia, Nefrologia, Andrologia i Medicina Reproductiva.

Acomiadem l'any amb un vídeo resum d'algunes de les fites més rellevants que han tingut lloc durant 2023 per a posar en valor el pes específic de les nostres quatre especialitats de referència: Nefrologia, Urologia, Andrologia i Medicina Reproductiva.

 

Llegir més

Fundació Puigvert a La Marató de TV3

Llibertat, respecte, responsabilitat i informació són els pilars en què es basa el benestar en relació a la salut sexual i reproductiva, el focus d'atenció de la campanya 2023 de La Marató de TV3 (ara 3 Cat). La Fundació Puigvert, com a hospital especialitzat i amb un llarg recorregut en l'Andrologia - és a dir, la salut sexual i reproductiva masculines -, així com en la Medicina Reproductiva, enguany ha participat en la campanya de promoció de La Marató, de la mà de tres grans especialistes.

La Fundació Puigvert referma el seu lideratge reputacional

El passat 13 de novembre es va celebrar la primera edició dels Premis de MERCO-OdSalud, un reconeixement als metges i metgesses millor reputats/reputades d’Espanya. En total, s’han reconegut a professionals de 21 especialitats diferents. Dins de l’especialitat d’urologia, tres dels 10 especialistes amb millor reputació d’Espanya són de la Fundació Puigvert: el Dr. Joan Palou Redorta (3ª posició), el Dr. Alberto Breda (6ª posició) i el Dr. Antonio Rosales Borda (9ª posició). 

Tres uròlegs de la Puigvert, entre els més valorats d'Espanya

Aquest mes de desembre s'han publicat els resultats del Monitor de Reputació Sanitària 2023.

La Fundació Puigvert continua creixent en el lideratge reputacional a Espanya a les seves especialitats de referència: la Urologia (4ª posició) i la Nefrologia (9ª posició). En concret, el Servei de Nefrologia ha pujat dues posicions en un sol any i ha quedat entre els deu primers d'Espanya.

Llegir més
Segueix la nostra actualitat

En què podem ajudar-te?

Busca informació relacionada amb malalties urològiques, renals i reproductives

Elements més buscats:

Societats mèdiques i científiques ens avalen

Si tens alguna consulta, contacta'ns:

  Centraleta: +34 93 416 97 00
  Programació de visites privades: +34 93 416 97 07 8h-20h de dilluns a dijous i 8h-18h divendres
  Programació de visites CatSalut: +34 93 416 97 26 9h-17h de dilluns a dijous i 9h-12h divendres

  Si tens cap pregunta, suggeriment o consulta no mèdica, si us plau, emplena el següent formulari. Et respondrem tan aviat com sigui possible.

  Centraleta
  Programació de visites privades
  8h-20h de dilluns a dijous i 8h-18h divendres
  Programació de visites CatSalut
  9h-17h de dilluns a dijous i 9h-12h divendres