Èxit de participació de la Fundació Puigvert al Congrés Nacional de l’Associació Espanyola d’Urologia celebrat a Palma de Mallorca

19/06/24

La LXXXVII edició del Congrés Nacional de l’Asociación Española de Urología (EAU), que ha tingut lloc a Palma de Mallorca entre el 12 i el 14 de juny, ha comptat amb una important participació de professionals de la Fundació Puigvert, que han presentat els següents treballs:

  • 4 ponències: una sobre la tele-cirurgia i cirurgia robòtica, un tema de gran actualitat i potencial en un futur pròxim, i les altres tres sobre nous biomarcadors i tractaments del càncer de bufeta.
  • 2 cursos d’entrenament: un de cirurgia robòtica extraperitoneal aplicada a la urologia i un sobre tractament actual de càncer de bufeta no múscul invasiu.
  • 12 vídeos de cirurgies.
  • 24 pòsters.
  • 1 comunicació oral.
  • 1 sessió per a residents.

En el marc del Congrés també ha tingut lloc el nomenament de la cap de la Unitat d'Urologia Pediàtrica de la Fundació Puigvert, la Dra. Anna Bujons, com a nova coordinadora nacional del Grupo Español de Urología Pediátrica (GUPE). També s’han recollit els següents reconeixements a professionals de la Fundació Puigvert:

  • Premi de la revista Actas Urológicas a l’article més descarregat l’any 2023, al treball publicat per la Dra. Sílvia Castellarnau, anestesiòloga, que demostra l’efectivitat d’aplicar el protocol ERAS o RICA a pacients intervinguts o intervingudes de càncer de bufeta (cistectomia).
  • Premi “Julián Gutiérrez de Toledo" a la millor Comunicació Oral del 2023 que atorguen AEU i Fundación Investigación en Urología, al Dr. Andrea Gallioli, uro-oncòleg, per la presentació d’un model de Machine Learning per al pronòstic de la nefrectomia parcial mínimament invasiva.

D’altra banda, el professor Paul Abrams, de la Universitat de Bristol – un dels uròlegs que van introduir el terme “símptomes del tracte urinari inferior” –, ha recollit enguany la Medalla Francisco Díaz que atorga la Fundació Puigvert per a la seva trajectòria professional, de mans del director del Servei d’Urologia de la Fundació, el Dr. Joan Palou, i del president de la EAU, José Álvarez Ossorio.

Abrams va fundar la International Consultation on Incontinence ~ Research Society i la UK Continence Society (UKSC), i actualment lidera el grup de treball de càncer de bufeta del NHS England’s National Bladder and Health Project i és director associat del programa de salut integral Bladder and Bowel CONfidence (BABCON) per a Bristol Health Partners.   

Informació relacionada

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam vitae leo in diam faucibus.