Grups de recerca

Comptem amb tres grups de recerca propis per a millorar l'atenció dels nostres i les nostres pacients, i per a avançar i divulgar el coneixement en la nostra especialitat


Investiguem, desenvolupem, divulguem

L'equip investigador de la Fundació Puigvert és un referent dins de la comunitat científica en moltes àrees de les seves especialitats. Més de la meitat de l'equip mèdic de la Fundació Puigvert desenvolupa, a més de la seva activitat assistencial, una tasca investigadora prolífica, essent referents de l'especialitat a nivell nacional i internacional. Anualment, iniciem una cinquantena de nous projectes consistents en estudis clínics, epidemiològics, etc., i els resultats de les investigacions es publiquen en les revistes científiques més prestigioses de l'especialitat. El lideratge dels i les nostres recercaires es reflecteix en les 16 subvencions públiques estatals i autonòmiques competitives actives per a desenvolupar els seus projectes de recerca en el nostre centre.

Consulteu més informació sobre la nostra participació en assajos clínics i estudis observacionals a CTIS i a REEC, respectivament.

Més informació disponible a la Memòria de Recerca 2022 de l’IIB Sant Pau.

Grup d'Andrologia

El nostre Grup d'Andrologia centra la seva recerca, d'una banda, en el diagnòstic i tractament de la infertilitat masculina mitjançant l'estudi genètic de la infertilitat masculina i la genòmica reproductiva, així com en la "oncofertilitat". Part del nostre treball es tradueix en l’optimització del diagnòstic genètic preimplantacional (DGP) i de les tècniques de fecundació in vitro (FIV). D’altra banda, altres alteracions de caràcter endocrí estan relacionades amb la infertilitat masculina, així com les disfuncions sexuals, per la qual cosa gran part de la nostra recerca clínica se centra en el desenvolupament de nous procediments quirúrgics, medicaments i dispositius mèdics aplicats a les malalties i condicions andrològiques: disfunció sexual masculina, hipogonadisme, malaltia de Peyronie, ejaculació precoç, infeccions de transmissió sexual (ITS), entre altres.

Coordinador: Eduard Ruiz Castañé

Equip:

Lluís Bassas Arnau
Maurizio De Rocco Ponce
Mònica González Fernández
Francesc Maestre Loren
Olga Martínez Pasarell
Antoni Riera Escamilla
Eduard Ruiz Castañé
Josvany Sánchez Curbelo
Joaquim Sarquella Geli
Álvaro Vives Suñé
Csilla Krausz (Università di Bologna)

Desenvolupem recerca traslacional i clínica en el camp del diagnòstic i tractament dels trastorns sexuals i reproductius per a millorar l'atenció sanitària als nostres i les nostres pacients. Promovem la divulgació sobre salut sexual i reproductiva a altres professionals, com a qüestió de salut global i de qualitat de vida fins i tot en pacients crònics i malalts.

Grup de Nefrologia

El nostre Grup de Recerca en Nefrologia de la Fundació Puigvert duu a terme recerca traslacional en el camp de les malalties renals. La major part de la nostra recerca és clínica (assajos clínics, grans cohorts de pacients, estudis col·laboratius, participació en guies clíniques, estudis observacionals en grups específics de pacients renals, etc...). Participem activament en xarxes estatals de recerca en malalties renals, així com en algunes d’europees.

Coordinador: Lluís Guirado Perich

Equip:

Xenia Alba Cantero
Elisabet Ars Criach
Judith Ballart
Beatriz Bardaji De Quixano
Cristina Canal Girol
Elisabet Coll Piera
Montserrat Diaz Encarnacion
Joan Manuel Diaz Gomez
Patricia Fernandez De La Llama
Monica Furlano
Silvia Gracia Garcia
Lluis Guirado Perich
Maria Jesus Lloret Cora
Silvia Mateu Escudero
Marc Pybus Oliveras
Luz Sanmiguel Amigo
Irene Silva Torres
Roser Torra Balcells
Jordi Vilardell Vila

La recerca bàsica del grup se centra en l'estudi de la fibrosi i inflamació en trasplantament renal i malalties glomerulars, i estudis genòmics en malalties renals hereditàries.

Grup d'Urologia

Busquem el seguiment dels projectes actius, desenvolupar noves línies de recerca, augmentar el nombre de publicacions internacionals, la formació de professionals i incrementar les col·laboracions científiques per a millorar el nostre coneixement sobre els trastorns renals i d'aquesta manera millorar l'assistència sanitària per als pacients.

 

120
Nº pacients actius/actives en assajos clínics
893.9
Factor d'impacte (publicacions)
>60
Professionals en projectes de recerca
16
Projectes financiats (ajudes competitives)

Roser Torra, nova Presidenta de la ERA

La Dra. Roser Torra Balcells, Cap de la Unitat de Malalties Renals Minoritàries de la Fundació Puigvert, ha sigut nomenada presidenta electa de la Societat Europea de Nefrologia (ERA).

Torra és experta en malalties renals hereditàries i coordina diferents grups en xarxes d'investigació i en societats científiques, com l'ERKnet, les XUEC, la SEN i la SCN.

Llegir més

Alberto Breda, coordinador de la Cirurgia Robòtica europea

El Dr. Alberto Breda és l'actual President de la secció d'Urologia Robòtica (ERUS) de la Societat Europea d'Urologia, la missió del qual és estar a l'avantguarda en la cirurgia urològica assistida per robot a través de la recerca i de la formació de professionals en cirurgia robòtica.

El Dr. Breda és Cap de la nostra Unitat d'Urologia Oncològica i de l'Equip Quirùrgic de Trasplantament Renal de la Fundació Puigvert.

Llegir més

Montserrat Díaz, "hub" de les autoimmunes glomerulars

La Dra. Montserrat Díaz Encarnación coordina el grup dedicat a les malalties glomerulars de la nostra Unitat de Malalties Minoritàries i és, probablement, l'experta més gran en l'àmbit nacional en el diagnòstic i tractament d'aquestes patologies renals, majoritàriament autoimmunes.

Aquest any, amb motiu del curs triennal organitzat pel Servei de Nefrologia de la Fundació, ha reunit als principals referents d'àmbit internacional en el Recinte Modernista Sant Pau.

Llegir més