Encetem 2024 amb més presència com a hospital

10/01/24

Fer balanç de l’any que acaba ens ajuda a recordar-nos cap a on ens dirigim.

La setmana passada, vam acomiadar l'any 2023 amb una petita selecció de fites, assolides gràcies a tot l’equip de la nostra Fundació, entorn de les nostres especialitats d’Urologia, Nefrologia, Andrologia i Medicina Reproductiva.

Una de les apostes de la Fundació Puigvert en el marc del Pla Estratègic 2021-2025, és treballar l'àmbit de la reputació a través de les seves dues especialitats de referència - la urologia i la nefrologia -, i engegar la de la medicina reproductiva. Any rere any, estem consolidant i millorant la nostra reputació sanitària i això s’ha vist reflectit en diferents esferes.

"Globalment, els resultats obtinguts aquest any 2023 són el reconeixement a la tasca diària de tot l'equip de professionals assistencials i de tots els serveis de suport de la Fundació Puigvert que gràcies al treball col·laboratiu refermen el lideratge reputacional de la institució."

Ramon Massaguer, Director General i Patró Delegat

Més presència estatal

Segons els resultats del rànquing MRS (Monitor de Reputació Sanitària del MERCO) per l’any 2023, el nostre Servei d'Urologia revalida la 4ª posició entre els serveis d’urologia a hospitals estatals, mentre el nostre Servei de Nefrologia ha pujat dues posicions respecte l'edició 2022, passant de la posició 11ª a la 9ª. A més, dels 10 especialistes en urologia destacats amb millor reputació d'Espanya, 3 formen part de la Fundació Puigvert.

El Ministerio de Sanidad autoritza la Fundació Puigvert com a nou centre CSUR en Estenosi Uretral i en malalties autoimmunes sistèmiques. Aquestes dues noves acreditacions situen la nostra Unitat de Urologia Reconstructiva i la nostra Unitat de Nefrologia Clínica en el mapa d’unitats de referència en aquestes patologies. Sumades a les que ja teníem, ara som centre CSUR en 5 subespecialitats.

Més presència internacional 

L’any 2024, la presidència europea en l’especialitat de Nefrologia es torna "catalana", amb la nostra Cap de Nefrologia Clínica i experta en malalties renals hereditàries, nova Presidenta Electa de l’Associació Renal Europea (ERA).

Col·laborem amb el Grup Internacional de Càncer de Bufeta (IBCG) - essent el Director del nostre Servei de Urologia l'únic representat del panell d'experts a Espanya - en la guia per a dissenyar estudis clínics innovadors que identifiquin l'eficàcia de noves teràpies per al tractament del càncer de bufeta segons l'estadi de la malaltia.

Compartim a la 20ª trobada de la secció de Cirurgia Robòtica de l'European Association of Urology (ERUS-EAU) - dirigida pel Cap de la nostra Unitat d'Urologia Oncològica - els resultats de la darrera edició, que va tenir lloc a Barcelona l'any 2022, i realitzem 5 cirurgies en directe amb els robots HUGO i Da Vinci.

Més presència als mitjans de comunicació 

El mateix any que la Fundació Puigvert complia la majoria d'edat en cirurgia robòtica - són 18 anys si comptem des de l'adquisició del nostre primer robot Da Vinci - guanyem el "Premi Especial a la Innovació pels treballs en cirurgia robòtica" que atorga el suplement A Tu Salud el diari LA RAZÓN, un dels més prestigiosos de la premsa generalista a nivell estatal.

Ens consolidem, també, com a referents divulgadors medicocientífics en salut sexual i reproductiva, dues àrees poc conegudes i de gran repercussió social, amb un impacte creixent en els mitjans de comunicació del nostre país. La temàtica de "La Marató 3Cat" 2023, la qual contribuïm a promoure amb entrevistes a especialistes dels nostres Serveis de Medicina Reproductiva, d'Andrologia i de Infermeria Especialitzada, ens dóna la raó en aquesta aposta que hem fet durant els darrers anys.

Més presència digital

Després de deu anys, no només ens rentem la cara sinó que ens reinventem amb la nova pàgina web de la Fundació i ens adaptem a les noves plataformes i necessitats dels usuaris d'internet, obrint nous canals de comunicació i reposicionant-nos per fer-nos més visibles a tots els cercadors.

Incrementem la nostra comunitat digital a través de les xarxes socials (ja tenim 23.420 seguidors/es en total!), amb més d'un miler de continguts compartits amb informació divulgativa sobre salut urològica, renal, sexual i reproductiva, i sobre la nostra activitat assistencial, investigadora i docent.

Què és el Monitor de Reputació Sanitària o MRS?

El 13 de desembre de 2023, es van presentar els resultats dels Hospitals i Serveis Clínics amb millor reputació d'Espanya segons el Monitor de Reputació Sanitària (MRS). Com a novetat,  l'edició d'enguany també inclou els resultats de la primera edició dels Premis MERCO-OdSalud, per reconèixer els metges i les metgesses millor reputats/reputades de l’Estat. 

L’MRS és l'únic estudi independent que analitza la reputació de tota la sanitat estatal. La investigació es fa a través de l'avaluació dels actors del sistema sanitari a partir de tres valoracions, realitzades per:

  • Professionals mèdics (4.005 metges especialistes hospitalaris i 307 metges de medicina familiar i comunitària)
  • Altres professionals: 2.304 infermers/es, 223 gerents i directius/ves d'hospitals, 320 gestors/es d'infermeria, 82 directius/ves d'empreses farmacèutiques, 70 responsables de farmàcia hospitalària, 532 responsables d'associacions de pacients, així com 110 periodistes i informadors/es de la salut
  • L'anàlisi de més de 3.254 indicadors objectius específics de 34 serveis clínics.

El seguiment de la metodologia establerta per MERCO per a l'elaboració del rànquing ha estat objecte de revisió independent per part de KPMG.

Informació relacionada

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam vitae leo in diam faucibus.