La Societat Internacional d'Endourologia atorga el premi Arthur Smith 2024 al doctor Esteban Emiliani, uròleg de la Fundació Puigvert

05/06/24

La Societat Internacional d’Endourologia (Endourological Society) ha atorgat el premi Arthur Smith 2024 al doctor Esteban Emiliani, uròleg de la Fundació Puigvert i reconegut a escala mundial per la seva disciplina en el tractament i la prevenció dels càlculs renals. Es tracta d’un reconeixement a l’excel·lència en el coneixement i la pràctica, que s’atorga a uròlegs que fa menys de 10 anys que han finalitzat la seva formació especialitzada.

El Dr. Emiliani va completar la seva residència d'urologia a la Fundació Puigvert, adjunta a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i, addicionalment, va obtenir el títol de Fellow of the European Board of Urology (FEBU, per les seves sigles en anglès). Posteriorment, va realitzar la subespecialització en endourologia i tractament mèdic-quirúrgic de càlculs renals en dues de les institucions més prestigioses a nivell mundial. Primer, a l'Hospital de Tenon, adjunt a la Universitat Sorbona de París, sota la tutela del Professor Olivier Traxer. Posteriorment, a l'Hospital MPUH de Nadiad (Índia), on va estar sota la tutela del Professor Mahesh Desai. De retorn a Barcelona, va obtenir el seu doctorat - PhD International, Cum laude –, amb un estudi sobre el desenvolupament de tecnologies làser per al tractament de càlculs renals.

Prolífic en el seu treball acadèmic, el Dr. Emiliani ha publicat més d'un centenar articles en revistes urològiques i ha escrit quatre capítols de llibres internacionals. Forma part del comitè editorial del World Journal of Urology, de les Actes Urològiques Espanyoles, del Turkish Journal of Urology i del BMC Urology. A més, és membre de les més prestigioses institucions internacionals que donen forma al futur de la urologia a nivell mundial.

L’acte oficial de lliurament del guardó tindrà lloc el proper mes d’agost en el marc del 41st World Congress of Endourology and Uro-Technology, organitzat per l’Endourological Society, i que tindrà lloc a Seoul (South Korea). Aquest serà el segon premi Arthur Smith que rep un professional de la Fundació Puigvert, després que el cap de la Unitat d’Urologia Oncològica i de l’Equip Quirúrgic de Trasplantament Renal, el Dr. Alberto Breda, també el va rebre l’any 2016.

Informació relacionada

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam vitae leo in diam faucibus.