La Dra. Anna Bujons, nova coordinadora del Grup d'Urologia Pediàtrica de l'Associació Espanyola d'Urologia (AEU)
La cap de la Unitat d’Urologia Pediàtrica de la Fundació Puigvert, Anna Bujons Tur, ha estat nomenada com a nova coordinadora del Grup d’Urologia Pediàtrica (GUPE) de l'Associación Española de Urología (AEU). La designació va tenir lloc en el marc del LXXXVII Congrés Nacional de l’AEU celebrat el proppassat 14 de juny a Palma de Mallorca.
El mandat de la Dra. Bujons tindrà una vigència de quatre anys (2024-2028) i establirà línies de treball estratègiques que permetin, d’una banda, actualitzar i millorar els protocols clínics i guies de pràctica en urologia pediàtrica i, de l’altra, incentivar programes de formació continuada i especialització per garantir que els i les especialistes disposin de les eines i coneixements necessaris per afrontar la complexitat d’aquesta especialitat.
Anna Bujons és especialista en Urologia i doctorada Cum laude en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). La Dra. Bujons compagina la seva tasca assistencial i directiva a la Fundació Puigvert amb la docència, exercint com a professora de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i en màsters especialitzats en urologia pediàtrica, i també amb la recerca i la divulgació. La Dra. Bujons també és membre de la junta directiva de les principals associacions i societats mèdico-científiques internacionals del camp de la uropediatria, que són fòrums de treball i d’intercanvi de coneixements i experiències entre professionals d’arreu del món, entre elles la Sociedad Iberoamericana de Urología Pediátrica, on actualment ocupa la vicepresidència.
La reivindicació el paper decisiu de la recerca i la innovació tecnològica
La Dra. Bujons gaudeix d’una reconeguda trajectòria investigadora que la porta a reivindicar el paper decisiu de la recerca i la innovació tecnològica per a avançar en la millora de la qualitat assistencial i la qualitat de vida dels pacients pediàtrics. Una de les seves prioritats ha estat promoure l’excel·lència, la recerca i el treball col·laboratiu en xarxa, liderant, des de la Fundació Puigvert, una de les sis Unitats de Referència del Sistema Nacional de Salut (CSUR) del Complex extròfia- epispàdies, una anomalia congènita complexa que inclou el sistema múscul esquelètic, urinari, reproductiu i el tracte intestinal. També lidera la xarxa de referència europea per a malalties minoritàries urogenitals (EUROGEN).
Treball en xarxa, col·laboració multidisciplinària i divulgació
En l’àmbit de la col·laboració, l’intercanvi, la divulgació i el treball en xarxa, Bujons ha expressat la seva voluntat de facilitar la creació de xarxes de suport entre els i les professionals de la urologia pediàtrica, de fomentar l'intercanvi d'experiències, coneixements i millors pràctiques, així com d’enfortir la sensibilització i educació de les malalties congènites minoritàries uropediàtriques. “M'agradaria augmentar la consciència sobre les malalties minoritàries urològiques pediàtriques i la importància de la seva detecció precoç com a factor primordial per a permetre una millor qualitat de vida. Un dels nostres objectius serà implementar campanyes de sensibilització dirigides a tota la nostra comunitat”, ha expressat.
Així mateix, la Dra. Bujons col·labora en la sensibilització sobre malformacions congènites genitourinàries i en el suport a pacients i a les seves famílies amb entitats com l’Asociación de Extrofia Vesical, mitjançant activitats i tallers divulgatius amb la col·laboració de l’equip de professionals sanitaris: “És fonamental col·laborar amb les associacions de pacients per garantir una atenció de qualitat, ja que aporten una perspectiva única i essencial sobre les seves necessitats, promovent una atenció més humana i efectiva”.