Un centenar de persones amb malaltia renal crònica s’han beneficiat de la IX edició de l’Aula pacient impulsada per la Fundació Puigvert

10/06/24

El Palau Macaya va acollir, dijous a la tarda, l’acte de cloenda anual del programa Aula pacient que la Fundació Puigvert organitza per a pacients amb malaltia renal, i per a les persones del seu entorn afectiu, com a espai de suport i acompanyament. El periodista de TV3 Víctor Prats va ser l’encarregat de conduir aquest acte de celebració de fi de curs, en el qual es va donar veu a professionals i a pacients, coincidint amb la commemoració del Dia Mundial del Pacient Trasplantat.

L’Aula pacient és un espai de suport de la Fundació Puigvert que, entre els mesos de setembre i juny, ofereix diferents tallers i activitats mensuals per acompanyar els pacients amb malaltia renal crònica, i al seu entorn afectiu, en tot allò que els pot ajudar a conviure amb la malaltia amb la millor qualitat de vida possible.  Conèixer bé els ronyons per cuidar-los al màxim, com controlar la dieta, com prendre’s la tensió arterial, la importància de l’exercici físic o conèixer els tractaments que ens poden ajudar si els ronyons no funcionen han estat alguns dels temes abordats enguany.

Es tracta d’un programa obert a pacients de la Fundació Puigvert i d’altres hospitals, a mode de xarxa de suport que, en aquesta novena edició, ha beneficiat a prop d’un centenar de persones i famílies. Les diferents sessions han estat conduïdes per més d’una vintena de professionals, majoritàriament assistencials del Servei de Nefrologia – dels àmbits mèdics i d’infermeria -, però també de Farmàcia, de Psicologia, de Ciències de l’activitat física de l’esport i de Cirurgia Vascular. El programa compta, també, amb la participació de la Fundació Alícia.

Llibres, música i meditació per tancar el curs 2023-2024

La cloenda del curs 2023-2024 va comptar el pacient Ramon Fort que, en conversa amb Víctor Prats, ens va relatar com a partir de la seva experiència com a trasplantat renal, ja fa més de 20 anys, dedica una part important de la seva vida a vendre llibres de segona mà, als quals dóna una segona oportunitat, com la que ell ha tingut gràcies al ronyó rebut. Els assistents també van poder gaudir de l’actuació de la Coral “Veus Cantants de Catnova” que, entre les seves veus, compta amb la nefròloga de la Fundació Puigvert Elizabeth Viera, i amb un espai de meditació guiada per una altra nefròloga de la institució, i també especialista en ioga terapèutic enfocat als pacients, Melissa Pilco.

L’acte va comptar amb la presència de la presidenta del patronat de la Fundació Puigvert, Helena Ris, la patrona de sang, Carlota Valera, la cap del Gabinet de Direcció, Ma Emília Gil, el director assistencial i mèdic, Lluís Gausa i la directora del Departament d’Infermeria, Esther Franquet, que van estar al costat de les  quatre coordinadores assistencials de l’Aula pacient, les doctores Nadia Ayasreh i Mònica Pérez, del Servei de Nefrologia, i Anna Matamala i Mireia Plans, del Departament d’Infermeria, entre altres professionals de l’organització.

Helena Ris va expressar el seu orgull perquè des de la Fundació Puigvert, “més enllà de l’atenció assistencial especialitzada que es presta als pacients, puguem oferir activitats com aquesta, per donar eines per empoderar als pacients i a les seves famílies per fer front a una malaltia tan cruel com la malaltia renal crònica”.

Informació relacionada

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam vitae leo in diam faucibus.