Infeccions de transmissió sexual
Altres noms: Malalties de transmissió sexual, MTS, malalties venèries

A la Fundació Puigvert disposem d'una Unitat d'Infeccions de Transmissió Sexual (ITS) que empra les proves diagnòstiques i tractaments més nous en el seu camp per a un abordatge integral de les ITS, combinant especialització i àmplia experiència en el camp.

Pedir cita

Què és?

Les infeccions de transmissió sexual (també conegudes com ITS, per les seves sigles) són un conjunt de patologies infeccioses que donen lloc a diferents quadres clínics i on la via de transmissió principal és el contacte sexual.

Les ITS més freqüents són:

 • Les berrugues genitals o condilomes causats pel virus del papil·loma humà.
 • L'herpes genital.
 • La infecció per gonococo, clamidia, etc. que, en general, cursen en l'home en forma d'uretritis (infecció de la uretra, amb o sense sortida de secreció) i en la dona en forma de cervicitis (infecció del coll de la matriu). Aquests gèrmens poden infectar altres zones com la orofaringe, l'anus, etc.
 • La sífilis.
 • El limfogranuloma veneri.
 • La infecció per VIH.

 

Causes i símptomes

Les causes de les infeccions de transmissió sexuals venen determinades per:

 • La no utilització del preservatiu
 • El tipus de pràctica sexual
 • El nombre de parelles sexuals
 • L'edat d'inici de l'activitat sexual
 • L'abús d'alcohol i drogues
 • Etc.

Les infeccions de transmissió sexual poden presentar diversos signes i símptomes, depenent de la ITS i la seva localització:

 • Secreció inusual
 • Nafres o berrugues en l'àrea genital
 • Coentor i enrogiment en l'àrea genital
 • Micció freqüent o dolorosa
 • Olor vaginal anormal
 • Butllofes o nafres en o al voltant de la boca
 • Coentor, dolor o sagnat anal
 • Dolor abdominal
 • Febre
 • Etc.

Dades d'interès

És molt important tenir present que les infeccions de transmissió sexual poden ser asimptomàtiques. És a dir, el pacient no té símptomes i per tant no sap que està infectat i no sap que infecta. Aquests casos només es detecten quan es fa una revisió mèdica o quan s'estudien els contactes d'una persona infectada i amb símptomes.

Si l'home o la dona tenen símptomes, llavors, en funció d'aquests i de la seva localització, les proves diagnòstiques poden variar des de la presa de mostres de la lesió amb escovilló fins a les anàlisis d'orina i de sang.

La Unitat d'Infeccions de Transmissió Sexual (ITS) de la Fundació Puigvert està dedicada al diagnòstic i tractament de les malalties de transmissió sexual mitjançant revisions mèdiques completes, que inclouen: història clínica, exploració clínica, anàlisi d'orina i de sang, a més del seu seguiment. La Fundació Puigvert està compromesa amb la sensibilització de la població en la importància de la salut sexual, urogenital i reproductiva masculina durant totes les etapes de la vida, impulsant campanyes de conscienciació, i participant en altres iniciatives divulgatives i educatives per a diferents sectors de la població.

Des de 2022, la Fundació Puigvert realitza un programa de vacunació contra el Virus del Papil·loma Humà (VPH) per a nens a partir de 12 anys, joves i adults, que consisteix en una revisió andrològica i en l'administració de 2 dosi (nens i joves de fins als 15 anys) o 3 dosi (a partir dels 15 anys) de la vacuna contra el virus del VPH.

Com ho abordem

Unitat d'Infeccions de Transmissió Sexual (ITS)

La Unitat d'Infeccions de Transmissió Sexual (ITS) està dedicada al diagnòstic i tractament de les malalties de transmissió sexual mitjançant revisions mèdiques completes, que inclouen: història clínica, exploració clínica, anàlisi d'orina i de sang, a més del seu seguiment. La Fundació Puigvert està compromesa amb la sensibilització de la població sobre la salut sexual, urogenital i reproductiva masculina durant totes les etapes de la vida, impulsant campanyes de conscienciació, i participant en altres iniciatives divulgatives i educatives per a diferents sectors de la població.

Des de 2022, realitza un programa de vacunació masculina contra el Virus del Papil·loma Humà (VPH) per a nens a partir de 12 anys, joves i adults, que consisteix en una revisió andrológica i en l'administració de 2 dosis (nens i joves de fins als 15 anys) o 3 dosis (a partir dels 15 anys) de la vacuna contra el virus del VPH.

Cap del Servei d'Urgències: Dr. Jaume Borràs

Cap de l'unitat: Álvaro Vives Suñé
Constituïda en 2006, la Unitat d'Infeccions de Transmissió Sexual (ITS) empra les proves diagnòstiques i tractaments més nous en el camp per a un abordatge integral de les ITS, combinant especialització i àmplia experiència en aquest camp
Urgències

El Servei d'Urgències està obert els 365 dies de l'any 24/7 per a atendre qualsevol urgència mèdica relacionada amb les nostres especialitats. La Fundació Puigvert compta amb 4 instal·lacions per a aquest servei i atén al voltant de 20.000 urgències a l'any.

Actualment, està constituït per especialistes en urgències generals que s'han especialitzat a atendre patologies de l'àmbit urològic, andrològic i nefrològic sense perdre la visió global de la persona atesa, amb el suport de residents d'Urologia i Nefrologia i d'altres Serveis Mèdics Transversals:

 • Radiodiagnòstic
 • Laboratori
 • Farmàcia Hospitalària
 • tot l'equip de la Fundació Puigvert

Com a centre monogràfic, les patologies que atén el Servei d'Urgències són molt específiques. Un equip format per professionals de la medicina i de la infermeria, així com d'auxiliars de l'àmbit sanitari i administratiu, conformen una unitat cohesionada dedicada a donar la millor atenció possible.

El bon funcionament d'un Servei d'Urgències es basa en el fet que la totalitat dels i les seus/seves integrants treballin en la mateixa direcció.

Cap de l'unitat: Jaume Borràs Suárez
Comptem amb 4 instal·lacions per a aquest servei i atenem al voltant de 20.000 urgències a l'any, tant pel sistema sanitari públic com pel privat.

Especialistes d'alt nivell

Posem a la teva disposició el millor equip facultatiu especialitzat en el camp.

Infeccions de Transmissió Sexual
Álvaro Vives Suñé El Dr. Álvaro Vives és Cap de la Unitat d'Infeccions de Transmissió Sexual (ITS) i Metge Adjunt del Servei d'Andrologia. És llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i especialista en Andrologia des de 1999, després de realitzar la seva formació com a metge resident en […]

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/fundacio-puigvert/www/wp-content/plugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(133) : eval()'d code on line 28

Warning: Attempt to read property "name" on null in /home/fundacio-puigvert/www/wp-content/plugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(133) : eval()'d code on line 28
Jaume Borràs Suárez El Dr. Jaume Borràs és Cap del Servei d'Urgències. Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), és especialista en Medicina de Família amb tota una carrera professional dedicada a la Medicina d'Urgències. Primer, en urgències generals, i especialitzant-se, posteriorment, en patologies quirúrgiques, amb una especial dedicació aquests últims quinze anys […]

Contáctanos por teléfono:

Programación de visitas privadas
8h-20h de lunes a jueves y 8h–18h viernes

Pedir cita o segunda opinión médica:

Puedes contactarnos rellenando el siguiente formulario y nos pondremos en contacto lo antes posible.

  Programación de visitas privadas: +34 93 416 97 07

  8h-20h de lunes a jueves y 8h-18h viernes