Urologia

L'epicentre de la urologia
Pedir cita

Urologia 360º

Proporcionem una assistència urològica integral amb una visió 360. Fundat com a centre monogràfic en urologia, la Fundació Puigvert porta més de mig segle d'experiència en l'especialitat i compta amb un equip de professionals de reconegut prestigi i la tecnologia diagnòstica i quirúrgica més avançada.

Realitzem tots els procediments mèdics i quirúrgics de les patologies urològiques: des dels més lleus fins als més complexos i que requereixen una major especialització.

Destaca la nostra expertesa en el diagnòstic i tractament dels tumors urològics i les malformacions genitourinàries congènites tant en adults com en nens, nenes i adolescents (NNA), a més de l'estudi i tractament de les pedres en el ronyó i de la incontinència urinària, patologies que afecten 1 de cada 20 i 1 de cada 5 persones, respectivament. Així mateix, realitzem el seguiment de més de 1.000 tumors urològics d'alta complexitat i atenem més de 250 pacients pediàtrics amb litiasis renals per malalties metabòliques o hereditàries rares.

Director de Servei: Dr. Joan Palou Redorta

Unitats d' Urologia

Unitat de Litiasi Urinària

Pedres en el ronyó, Litotrícia extracorpòria, Laboratori de litiasi. La Unitat de Litiasi Urinària s'encarrega de l'estudi i tractament dels càlculs renals, més coneguts com a pedres en el ronyó. No sols empra totes les tècniques de cirurgia convencional, tècniques d'endoscòpia i làsers d'última generació, també compta amb un Laboratori de Litiasi que s'ocupa d'analitzar i fer un estudi personalitzat dels diferents tipus de càlculs renals.

La Unitat de Litiasi Urinària s'encarrega de l'estudi i tractament dels càlculs renals, més coneguts com a pedres en el ronyó. No sols empra totes les tècniques de cirurgia convencional, tècniques d'endoscòpia, làsers d'última generació i litotrícia extracorpòria (LEOC), sinó que a més compta amb un Laboratori de Litiasi que s'ocupa d'analitzar i de realitzar estudis personalitzats dels diferents tipus de càlculs renals.

Els principals beneficis de la nostra labor des de la Unitat de Litiasi Urinària són:

  • Mantenir una adequada funció renal, prevenint la formació de càlculs renals mitjançant estudis cristalográficos i de cristal·lúria juntament amb estudis metabòlics
  • Eliminar els càlculs urinaris per mitjà de les tècniques endourològiques més avançades
  • Alleujar el dolor que provoquen les litiasis urològiques és el nostre objectiu bàsic

Cap del Laboratori de Litiasi: Dra. Silvia Gracia García

Radiòloga especialista en Litotrícia Extracorpòria: Dra. Diana Bonnin Sánchez

“Disposar de tots els làsers ens permet eliminar qualsevol tipus de pedra al ronyó i a qualsevol altra localització”
Unitat d’Urologia Funcional, Femenina i Urodinàmia

Incontinència d'orina, Dolor i obstrucció, Urologia femenina. La Unitat d'Urologia Funcional, Femenina i Urodinàmia es dedica al diagnòstic i tractament mèdic-quirúrgic de la incontinència urinària i de les patologies neuro-urològiques, tant en homes com en dones.

La Unitat d'Urologia Funcional, Femenina i Urodinamia es dedica al diagnòstic i tractament mèdic-quirúrgic de la incontinència urinària, de les patologies neuro-urològiques i de les patologies funcionals (incloent el dolor i l'obstrucció), tant en homes com en dones.

S'ocupa dels problemes relacionats amb el funcionament de l'aparell urinari, exceptuant tumors i càlculs renals, de causa neurològica o no, adquirida o congènita, així com de la patologia urològica femenina.

“1 de cada 5 persones pateix algun tipus d’incontinència urinària, la tercera malaltia crònica que més afecta la qualitat de vida, però que, mitjançant un bon diagnòstic, es pot tractar i trobar-hi solució”
Unitat d'Urologia Oncològica

La Unitat funcional d'Urologia Oncològica de la Fundació Puigvert està dedicada al diagnòstic i tractament de patologies tumorals de ronyó, glàndula suprarenal, via urinària, bufeta, uretra, pròstata, testicle i penis mitjançant tècniques diagnòstiques i quirúrgiques d'última generació.

La Unitat funcional d'Urologia Oncològica de la Fundació Puigvert està dedicada al diagnòstic i tractament de patologies tumorals de ronyó, glàndula suprarenal, via urinària, bufeta, uretra, pròstata, testicle i penis mitjançant tècniques diagnòstiques i quirúrgiques més avançades i mínimament invasives, com la cirurgia laparoscòpica en 3D 4K i cirurgia robòtica.

Amb la incorporació dels robots d'última generació, el Da Vinci X de Intuitive i l'HUGO de Medtronic, els i les nostres pacients poden beneficiar-se d'una estada hospitalària reduïda i d'una disminució de les complicacions quirúrgiques a més de menys dolor postoperatori i millors resultats estètics.

En els últims 10 anys, la Unitat de uroncologia, ha realitzat al voltant de 1.800 prostatectomies radicals per a l'extirpació d'un tumor.

“En els últims 10 anys, la Unitat de uro-oncologia, ha realitzat al voltant de 1.800 prostatectomías radicals per a l'extirpació d'un tumor”
Unitat d’Urologia Pediàtrica

Infància i adolescència, Malformacions genitourinàries congènites, Extròfia vesical. La Unitat d'Urologia Pediàtrica se centra tant en el diagnòstic i tractament de les patologies urològiques en nens, nenes i adolescents (NNA), com en les malformacions genitourinàries congènites o tumors urològics en la infància.

La Unitat d’Urologia Pediàtrica se centra tant en el diagnòstic i tractament de les patologies urològiques en nens, nenes i adolescents (NNA), com en les malformacions genitourinàries congènites o tumors urològics a la infància.

A causa de la seva experiència i supraespecialització, l'any 2022, la Fundació Puigvert es va adherir a eUROGEN, la principal xarxa de referència europea en aquest àmbit.

A més, és una Unitat de Referència del Sistema Nacional de Salut (CSUR) de Complex Extròfia- Epispàdies. Aquesta patologia és una anomalia congènita complexa i rara que inclou el sistema músculoesquelètic, urinari, reproductiu i tracte intestinal, i que produeix alteracions urinàries, sexuals i reproductives.

“Atenem a més de 250 pacients pediàtrics amb litiasis renals causades per malalties metabòliques o hereditàries rares, i fem un seguiment integral, des del naixement fins a l’edat adulta, de més de 150 pacients a l’any amb extròfia vesical i més de 200 nens amb hipospàdies proximals i complexes”
Unitat d’Urologia Reconstructiva i General

Tecnologia làser, Centre de referència, Protocols. La Unitat d'Urologia Reconstructiva i General aplica la tecnologia làser més avançada per al tractament de les patologies benignes urològiques, com la cirurgia de la hiperplàsia benigna de pròstata (HBP) o la cirurgia reconstructiva uretral.

La Unitat d'Urologia Reconstructiva i General aplica la tecnologia làser més avançada per al tractament de les patologies benignes urològiques, com la cirurgia de la hiperplàsia benigna de pròstata (HBP) o la cirurgia reconstructiva uretral. S'encarrega de corregir l'obstrucció de les vies urinàries i d'assegurar l'adequada conducció de l'orina, preservant així la funció renal.

Com a part de la xarxa de referència europea eUROGEN, fem seguiment de casos de reconstruccions uretrals complexes. Actualment, està en procés d'acreditació com a Unitat de Referència del Sistema Nacional de Salut (CSUR) en Cirurgia reconstructiva uretral complexa de l'adult en l'Estat espanyol.

Som especialistes en urologia reconstructiva i hem creat protocols assistencials i quirúrgics per al tractament de patologies com són les infeccions urinàries, l'estenosi d'uretra, la prostatitis, la hiperplàsia benigna de pròstata o el traumatisme urològic d'urgències.

El "Dream Team" de la Urologia

El nostre Servei d'Urologia format per més de 30 especialistes i  residents cobreix tota la gamma de coneixements, expertise i tecnologia que cada any atreu, no sols a pacients de tot el món, sinó també a professionals procedents d'altres centres i  països que desitgen formar-se i aprendre de la nostra experiència.

Hospital de referència en cirurgia robòtica

Som l'únic hospital d'Espanya que disposa dels robots quirúrgics Da Vinci® i HUGO™. Actualment, el 50% de la nostra activitat quirúrgica està robotitzada. Ja en 2005, vam ser el primer hospital que va introduir el robot Da Vinci® en l'Estat espanyol. En 2022, vam tornar a situar-nos a l'avantguarda de la cirurgia robòtica amb HUGO™.

Llegir més

Gamma completa de tractaments amb làser

La Fundació Puigvert va ser el primer hospital a disposar d'un làser de Neodimi a Espanya, fa 25 anys. Avui dia, disposem de la majoria de làsers existents en el mercat, la qual cosa ens permet tractar patologies com el tumor de vies de tram urinari superior, la hiperplàsia benigna de pròstata i la litiasi o pedres en el ronyó. Així mateix, tractem la incontinència urinària amb la tecnologia més avançada basada en la implantació de tots els sistemes protètics disponibles.

Llegir més

Tecnologia avançada per al diagnòstic i tractament de patologies urològiques

A la Fundació Puigvert disposem de la més avançada tecnologia en endoscòpia gràcies a l'acord de col·laboració signat amb les companyies de tecnologia Olympus i Nexus. La fusió entre el nou equipament de Olympus amb la nova solució de programari aportada per Nexus Diagnostics ens permet obtenir informes diagnòstics d'alta qualitat, personalitzats i adaptats a l'especificitat de les patologies urològiques.

Pioners en el tractament de la incontinència urinària masculina

A la Fundació Puigvert tractem la incontinència urinària masculina amb tecnologia avançada basada en la implantació de tots els sistemes protètics existents en
el mercat, la qual cosa ens permet fer un vestit a mida per a cada pacient, per a cada grau d'incontinència i per a cada circumstància personal concreta.

Des de l'any 1990 s'implanta l'esfínter artificial amb una experiència acumulada de més de 500 casos amb seguiment llarg, la qual cosa ens proporciona un alt mestratge en la selecció de pacients, tècnica quirúrgica i maneig postoperatori.

Alt grau d'especialització en urologia pediàtrica

A la Fundació Puigvert atenem més de 250 pacients pediàtrics amb litiasis renals per malalties metabòliques o hereditàries rares i realitzem el seguiment integral, des del naixement fins a l'edat adulta, de més de 150 pacients amb extròfia vesical i més de 200 nens amb hipospàdies proximals i complexes a l'any.

A causa de la nostra experiència i supraespecialització, en 2022, la Fundació Puigvert es va adherir a eUROGEN, la principal xarxa de referència europea en aquest àmbit. A més, som una Unitat de Referència del Sistema Nacional de Salut (CSUR) de Complex Extròfia- Epispàdies.

2005

Primer centre a Espanya en implementar la cirurgia robòtica amb la instal·lació del primer Robot Da Vinci

2007

Primer centre a Espanya en realitzar cirurgies robòtiques uropediàtriques

2008

Primera cistectomia a Espanya

2009

Primer trasplantament renal mundial per via laparoscòpica

2010

Primera extracció de ronyó de donant viu a Espanya

2011

Primer centre en Europa a dur a terme una cadena de trasplantament renal amb donant samarità

2012

Primera retransmissió en directe a Espanya d'una cistectomia radical robòtica

2015

Primer trasplantament renal complet amb cirurgia robòtica a Europa

 

2022

Primer centre a Espanya en instal·lar i realitzar els dues primeres intervencions quirúrgiques de l'estat espanyol amb el robot d'última generació HUGO™

90.000
Consultes mèdiques ateses / any
170
Cirurgies robòtiques /any
3.000
Estudis urodinàmics /any
11.000
Tractaments de pròstata i de bufeta /any

Els nostres camps d’especialització

La Fundació Puigvert és un dels centres hospitalaris del món occidental amb el volum més alt d’activitat assistencial especialitzada i té una de les plataformes tecnològiques pròpies més àmplies i innovadores.

Andrologia

Proporcionem assistència amb una visió capdavantera, integrativa i multidisciplinària en l'estudi, diagnòstic i tractament de la salut sexual i reproductiva masculina, tant del pacient com de la seva parella. Fundat en 1970, el nostre Servei d'Andrologia va ser pioner en la seva especialitat a l'Estat espanyol i en el món, oferint un enfocament únic i genuí d'aquesta especialitat.

Llegir més

Medicina reproductiva

Proporcionem un enfocament multidisciplinari en l'ús de les tècniques més avançades d’inseminació artificial i fecundació “in vitro”.

Llegir més

Nefrologia

Proporcionem una assistència pionera i d'alta excel·lència clínica en el diagnòstic i tractament de qualsevol patologia renal, incloses les malalties renals minoritàries. A més de ser el primer Servei de Nefrologia d'Espanya, constituït en 1955, la Fundació Puigvert va ser un hospital pioner a impulsar un programa de trasplantament renal de donant viu.

Llegir més

Serveis Assistencials Transversals

La Fundació Puigvert disposa d'un Servei de Laboratori propi, així com serveis d'Urgències 24/7, Anestesiologia, Radiodiagnòstic, Infermeria Especialitzada, Psicologia Clínica, Documentació Mèdica i  Farmàcia Hospitalària, que tenen com a missió el suport a l'assistència integral, efectiva i humana en les nostres àrees d'especialització, així com promocionar el desenvolupament, coneixement científic i la docència.

Llegir més

Urologia

Proporcionem una assistència urològica integral amb una visió 360º. Fundada com una institució dedicada gairebé exclusivament a la urologia, acumulem una experiència de més de mig segle i comptem amb un equip mèdic de primer nivell i la tecnologia més avançada per al diagnòstic i tractament de totes les patologies urogenitals.

Llegir més
700
Equip humà
20
Unitats especialitzades
6.000
Cirurgies /any
20.000
Urgències /any

Pide cita