La Fundació Puigvert inaugura cafeteria per a pacients i acompanyants  

12/04/24

La Fundació Puigvert ha posat en marxa una cafeteria sota el concepte Livingfood, per a completar l'atenció de pacients, familiars, acompanyants i professionals del nostre hospital amb una proposta gastronòmica centrada en la salut i el benestar de les persones.

La gestió i servei del nou espai, situat en el vestíbul principal amb accés pel carrer Cartagena de Barcelona, es realitzarà per part d’Aramark, companyia líder en el sector de la restauració amb gran presència en el sector sanitari, gestionant l'alimentació de més de 119 centres hospitalaris i 113 residències.

Enclavament privilegiat amb vistes al Recinte Modernista de Sant Pau

La nova instal·lació  forma part de l'edifici Triangle de la Fundació Puigvert i, si es tractés d’un espai d'ús públic general,  probablement acabaria sent una visita obligada de la ruta Modernista de la ciutat de Barcelona, ja que gaudeix d’un enclavament privilegiat envoltada d’alguns dels pavellons principals del Recinte Modernista de Sant Pau.

La cafeteria consta de dos espais diferenciats: una zona interior de cafeteria i menjador i una àmplia terrassa exterior, de 240 m². Tota la zona s'ha redissenyat aprofitant el projecte original realitzat pels arquitectes Alfredo Arribas i Lluís Tejero. No obstant això, aquesta actuació ha estat concebuda i executada pels arquitectes Josep Lluís Cabré-Verdiell i Bianca Lázaro.

El projecte arquitectònic ha consistit en adaptar un espai anteriorment inaccessible en un espai habitable i d’intercanvi. S’ha redissenyat aprofitant l’estructura en forma de triangle, i

s'han adoptat les solucions menys costoses i alhora més simples i imaginatives, per exemple, per evitar instal·lacions d’aire condicionat i calefacció addicionals vam idear unes reixes verticals integrades en els finestrals de tancament interior que connecten amb el passadís del vestíbul” ,

explica l'arquitecte J.L. Cabré.

Interiorisme al servei de la salut i el benestar

Aramark ha implementat en els serveis culinaris el seu model Livingfood, una proposta adaptada al sector sanitari basada en una decoració càlida, una oferta saludable i un servei àgil, l'objectiu del qual és el benestar de pacients, acompanyants i professionals. Gràcies a la seva experiència i qualitat culinària, la companyia és especialista en la creació d'ambients on professionals i pacients poden relaxar-se i recuperar-se.

A l’àmplia terrassa exterior es distribueixen, sense aglomerar-se, diverses taules amb cadires amples que emulen les línies orgàniques de l’estil modernista, així com un espai arrecerat de sofàs on gaudir de les vistes. A l’espai interior, hi trobem un mostrador, unes taules i una barra amb vista a l’exterior i amb endolls per connectar dispositius electrònics.

En relació a l’interiorisme i l’ús de materials s’ha optat per jugar sobretot amb “la llum, els blancs i els negres i els materials originals: el vidre, l’acer inoxidable i el formigó”, aclareix en Josep Lluís Cabré-Verdiell, “i el mobiliari és un disseny italià molt modern que busca estructures estilitzades i senzilles que no carreguin la visual”, conclou.  

Plats directes des de la nostra cuina

A la nova cafeteria, concebuda per a atendre principalment a pacients i acompanyants, s’hi poden demanar amanides variades, entrepans, sucs i cafès, entre d’altres,  que es podran gaudir dins l’horari provisional d’obertura: de dilluns a divendres de 7:30 a 18:30 (durant el mes d’agost, de 8:00 a 15:00).

El nostre xef executiu, Gorka Barahona, amb 20 anys d’experiència, és un expert en la gestió operativa de cuines en restaurants gastronòmics i de càtering, i la seva filosofia culinària és majoritàriament l’ús de la creativitat per posar en valor la qualitat de la matèria prima del producte.

A més, el nostre equip de cuina presta serveis d’alimentació a tots i totes els/les pacients i professionals  de la institució així com, quan s’escau, serveis de càtering als assistents a reunions i cursos que es realitzen.

“La nostra filosofia és emprar sempre ingredients sans, nutritius i equilibrats, així com vaixelles de ceràmica per evitar, en la mesura del possible, materials d’un sol ús. Pels serveis de take away s’utilitzen materials biodegradables o compostables.”,

explica Néstor Torrent, Director de Serveis Generals de la Fundació Puigvert.

Mostres de “Menú degustació” per actes, cursos i altres esdeveniments de l’hospital.  

Informació relacionada

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam vitae leo in diam faucibus.