Francesco Sanguedolce

Metge Adjunt

Biografia

El Dr. Francesco Sanguedolce és Metge Adjunt de la Unitat d'Urologia Oncològica.

Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitá degli Studi di Palerm (Itàlia) en 2001 i especialista en Urologia per la Università di Bologna en 2006. Fellow en la Unitat de Litiasi de la Fundació Puigvert el juny de 2010.

A posteriori, va treballar al Regne Unit durant 5 anys, els primers dos realitzant 2 fellowship en cirurgia laparoscòpica de pròstata i ronyó en l'Imperial College London i en el King’s College London, respectivament. Més endavant, va ser contractat com Consultant Urological Surgeon, abans de deixar el seu càrrec per tornar a la Fundació Puigvert, a la Unitat d'Uro-Oncologia.

Es va graduar com a Doctor en Medicina i Cirurgia amb el certificat de “Doctor Europeaus”, defensant a la Universitá di Bologna una tesi desenvolupada a la Fundació Puigvert amb el títol “Internation Cooperation in Endourology: percutaneous and flexible ureteroscopy treatment of lower pole kidney stone”.

És expert en càncer de pròstata en tots els aspectes de la malaltia: en el diagnòstic (interpretació dels biomarcadors de sang i imatge com PSA, ressonància magnètica, assessorament genètic, i biòpsies dirigides), en el tractament personalitzat de la malaltia localitzada (tractament focal i prostatectomia radical) i en el maneig i tractament sistèmic en els estadis més avançats. 

Des de març 2023, és President de la Secció Europea d'Imatge Urològica de la EAU (EAU Section of Urological Imaging – ESUI).

Activitat docent i científica

És organitzador i membre facultatiu de diversos cursos i congressos realitzats en el camp del càncer de pròstata a Catalunya, Espanya i Europa.
És autor i co-autor de 75 publicacions en revistes científiques internacionals en els àmbits d'uro-oncologia, aplicacions en cirurgia endourològica i laparoscòpica.
Des de 2021 és Professor Associat a la Universitá di Sàsser (Itàlia).
Des de 2020 és Professor Associat Clínic a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
És investigador principal en diversos assajos clínics en càncer de pròstata.

Distincions

Des de març 2023, és President de la Secció Europea d'Imatge Urològica de la EAU (EAU Section of Urological Imaging – ESUI).
Ha rebut diversos premis per presentacions en congressos sobre el imaging en càncer de pròstata i la calculosis de les vies urinàries.
Membre de diversos Comitès: Comitè de l'Associació d'Urologia Europea (EAU), de la Asociación Española de Urología (AEU) i de l'Associació Italiana d'Urologia (SIU).
President de la EAU Young Academic Urologists (2013-2015).

Demanar cita o segona opinió mèdica:

Pots contactar amb nosaltres emplenant el següent formulari i ens posarem en contacte tan aviat com sigui possible.

No disponible
O truca’ns al +34 93 416 97 07 8h-20h de dilluns a dijous i 8h-18h divendres
O contacta'ns per e-mail a: barcelonacentreprivat@fundacio-puigvert.es

Pots contactar amb nosaltres emplenant el següent formulari i ens posarem en contacte tan aviat com sigui possible.

No disponible