Angelo Territo

Metge Adjunt

Biografia

El Dr. Ángelo Territo és Metge Adjunt de la Unitat d'Urologia Oncològica.

Llicenciat en Medicina i Cirurgia amb la màxima puntuació i honors al juliol de l'any 2010 per la Universitat de Palerm (Itàlia). Al juny 2016 va aconseguir el títol d'Especialista en Urologia per la Universitat de Mòdena i Reggio Emília (Itàlia), amb els més alts honors.

Des de juliol 2015 fins a desembre 2017, va realitzar una estada formativa clínica i de recerca en les unitats d'Oncologia i Trasplantament Renal de la Fundació Puigvert de Barcelona. Durant la seva estada a la Fundació Puigvert, va participar en el programa pioner europeu de trasplantament renal en cirurgia robòtica i al juliol de 2015 va participar en el primer trasplantament robòtic de ronyó a Europa. A més, va obtenir la beca de l'Associació Europea d'Urologia (EAU) per al desenvolupament del Projecte “Development of cold ischemia device and evaluation of functional results and inflammatory markers in open compared to robot assisted kidney transplantation from living donors” (European Urological Scholarship Programme: desembre 2016 – desembre 2017).

En el 2017, va ser nomenat formador expert en trasplantament robòtic renal en l'Institut de cirurgia robòtica experimental (ORSI) a Bèlgica, títol actualment actiu. Entre el 2017 i el 2018 (7 mesos), va realitzar una fellowship clínica en cirurgia robòtica renal, vesical i prostàtica en el Rijnstate Hospital de Arnhem (Holanda).

Al març de 2020 es va graduar com a Doctor Internacional de Recerca (PhD) en Medicina Clínica i Experimental per la Universitat de Mòdena i Reggio Emília (novembre 2016 – març 2020) rebent la qualificació “cum laude” amb la Tesi doctoral "Trasplante renal robótico: análisis de los aspectos quirúrgicos y funcionales desde su introducción hasta su estandarización".

Activitat docent i científica

Ha participat en mes de 100 conferències i classes magistrals nacionals i internacionals.
És autor de mes de 100 publicacions científiques en revistes internacionals d'alt impacte i capítols de llibres, havent publicat articles entre els més importants de la literatura urològica mundial sobretot en el camp de la cirurgia robòtica aplicada al trasplantament renal.
És associate editor (editor associat) de la revista científica britànica BMC Urology.

Distincions

Membre de l'Associació Americana d'Urologia (AUA).
President del Grup de Trasplantament Renal de la YAU, la secció de Joves Uròlegs Acadèmics (o Young Academic Urologists) de l'Associació Europea d'Urologia (EAU).
Membre de l'Associació Europea d'Urologia (EAU).
Membre de l'Associació Italiana de Endourología (IEA).
Membre actiu de la Societat Italiana d'Urologia (SIU).
Membre de la Sociedad Española de Urología (AEU).
Membre de la Societat Catalana d'Urologia (SCU).

Demanar cita o segona opinió mèdica:

Pots contactar amb nosaltres emplenant el següent formulari i ens posarem en contacte tan aviat com sigui possible.

No disponible
O truca’ns al +34 93 416 97 07 8h-20h de dilluns a dijous i 8h-18h divendres
O contacta'ns per e-mail a: barcelonacentreprivat@fundacio-puigvert.es

Pots contactar amb nosaltres emplenant el següent formulari i ens posarem en contacte tan aviat com sigui possible.

No disponible