Malalties i tractaments

Tot seguit, us presentem les diferents malalties i tractaments que tractem a la Fundació.

Segons les actuals recomanacions disponibles a les guies clíniques, en la majoria de casos de càncer de pròstata en estadi inicial i en homes amb una expectativa de vida més de 10 anys, es recomana realitzar prostatectomia radical, per aconseguir l'extirpació completa de la pròstata.
La infecció d'orina consisteix en la presència de gèrmens (bacteris) en orina, amb les conseqüents molèsties per als pacients.
El càncer de ronyó s'origina en el sistema tubular del ronyó. La seva forma correspon a un tumor arrodonit que s'assenta en el mateix ronyó.
El càncer de testicle s'origina en les cèl•lules germinals masculines, conegudes com cèl•lules de Sertoli, contingudes a l'interior del testicle.
Segons la Societat Internacional de Continència urinària en nens (ICCs) l'enuresi és la fuita d'orina intermitent, involuntari, durant el son, a partir dels 5 anys d'edat.
La litiasi urinària consisteix en la formació de càlculs (o pedres) dins de les vies que condueixen l'orina, des del ronyó fins a la uretra, passant per l'urèter i la bufeta.
La incontinència d'orina consisteix en la fuita d'orina de forma involuntària. Passa sobretot en dones amb debilitat del sòl pelvià, bé per predisposició o per factors que han debilitat els músculs del sòl pelvià, com parts múltiples o complicats, obesitat, cirurgia abdominal o estats de malnutrició.
El còlic nefrític és un episodi de dolor lumbar molt intens, de tipus espasme, amb grans pics de dolor, acompanyat d'afectació general, sudoració i nàusees o vòmits. El dolor es reflecteix en la zona inguinal.
La Hiperplàsia Benigna de Pròstata (HBP) és una malaltia benigna que afecta homes per sobre dels 40 anys. Es pot fer més evident amb l'envelliment. Consisteix en el creixement (augment de mida) d'una part de la pròstata, precisament la que permet el pas de l'orina des de la bufeta a l'exterior. En créixer la pròstata s'estreny el conducte urinari a la sortida de la bufeta i el pacient orina amb dificultat.
El càncer de pròstata (CP) és un tumor maligne que s'assenta en la pròstata. Afecta a homes majors de 45-50 anys, tot i que cada vegada es detecta CP en persones més joves. Excepte casos rars, el CP evoluciona lentament i no és tan letal com altres tipus de càncer. Les cèl·lules canceroses solen assentar a la part més perifèrica de la pròstata, molt diferent del lloc on creix l' Hiperplàsia Benigna de Pròstata (HBP), una malaltia benigna de la pròstata, més central i propera a la uretra. En pacients, generalment ancians, que no han estat diagnosticats precoçment de CP, poden ser diagnosticats quan ja presenten metàstasi.

Notícies

Esdeveniments