Arriba #MovemberPuigvert, la campanya de tardor per a promoure la salut masculina

06/11/23

Amb l’arribada de novembre s’activa la campanya internacional Movember, un MOViment global dedicat a la promoció de la salut masculina. 

Durant el Movember Puigvert 2023, podràs fer un donatiu per a la recerca en càncer de pròstata, infertilitat masculina i salut mental i sexual masculina, i podràs participar en la campanya de sensibilització #FemLoCreixer a les xarxes socials.

Una mica d’història 

Fa 20 anys, l'any 2003, aquest moviment va començar amb la mobilització de 30 homes a Austràlia que es van deixar créixer el bigoti per recaptar fons per a la recerca en càncer de pròstata. Ara existeix la Movember Foundation i hi ha més de 6 milions de bigotuts i bigotudes arreu del món que promouen cada novembre la salut masculina (sobretot pel que fa al càncer de pròstata, al càncer de testicles, i a la salut mental i prevenció del suïcidi). A dia d'avui, el moviment Movember ha finançat més de 1.320 projectes de salut masculina a tot el món, com diuen els seus impulsors: "desafiant l'statu quo, sacsejant la recerca en salut masculina i transformant la forma en què els serveis sanitaris arriben als homes i els donen suport. Com a resultat, els homes viuen vides més sanes i llargues."

Més revolucionària del que ens pensem

Imatge de la campanya 'Bigotes' (2021)

Sens dubte, la Fundació Puigvert, com a hospital de referència, és part activa de la revolució per a promoure i millorar el panorama de la salut masculina amb totes les seves aportacions mèdiques i científiques però, sobretot, gràcies al treball i dedicació del seu equip humà. Incloent-hi la seva tasca de divulgació, escolta, pedagogia i sensibilització. 

Fa més de 60 anys que treballem en la recerca, prevenció, diagnòstic i tractament de patologies andrològiques i urològiques, amb l’acompanyament psicològic que moltes d’elles comporten, així com en la formació d’altres professionals i en l’educació per a la salut per a pacients i familiars.

Per què deixar-se bigoti?

Sabem que els homes es fan moltes menys revisions periòdiques que les dones, especialment els joves. Sabem també que el cribatge del càncer de pròstata s’ha convertit en prioritat de la Unió Europea i hem de seguir investigant i coordinant-nos per a ajudar a prevenir i tractar a temps el càncer més freqüent en la població masculina. 

D’altra banda, ens hem adonat del poc coneixement general que hi ha entorn a les infeccions de transmissió sexual o ITS, que en part ha contribuït al seu increment constant a la població.

A més, hi ha molts temes tabú en la salut mental, sexual i reproductiva masculina: temes com la infertilitat i les disfuncions sexuals sovint no es visibilitzen amb naturalitat en la nostra societat ni, fins i tot, en la intimitat de la parella. Sabem que els homes conviuen uns dos anys amb un problema andrològic abans d’animar-se a consultar amb un/a especialista.

Gabi Adalid
"Deixa't bigoti i no t'afaitis fins a l'1 de desembre". Vam proposar aquest repte al nostre infermer Gabi Adalid i va acceptar. Aquí ho veiem a la primera setmana del repte #FemLoCreixer.

Enguany, llancem el nostre propi #MovemberPuigvert sota el lema #FemLoCreixer, activant una campanya de donacions per a la recerca i la promoció de la salut masculina.

Si voleu fer un donatiu (la quantitat mínima és 1€), trobareu més informació a la pàgina web sobre les nostres línies de recerca en Urologia, Salut sexual i infertilitat masculina i al nostre perfil d'Instagram en els posts i les stories que anirem compartint durant aquest mes de novembre.

Informació relacionada

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam vitae leo in diam faucibus.