La cirurgia robòtica millora el tractament del càncer de testicle

18/10/18
  • Aquesta tecnologia permet accedir millor al tumor i extreure els ganglis afectats amb més seguretat i menys complicacions per al pacient. 
  • La Fundació Puigvert és un dels pocs centres en el món que empra la robòtica per a tractar el càncer de testicle, que es dona amb més freqüència en homes joves. 

Barcelona, 19 d'octubre de 2018.- La Fundació Puigvert de Barcelona ha presentat, en el seu 55è Curs d'Urologia, els avantatges que ofereix la cirurgia robòtica en càncer de testicle. Segons detalla el doctor Joan Palou, director del Servei d'Urologia de la Fundació i coordinador del curs, la robòtica permet un “millor accés al tumor de testicle amb afectació de ganglis de l'abdomen després de quimioteràpia i evita haver de realitzar al pacient  una cirurgia oberta que requereix una gran incisió abdominal”. D'aquesta  manera, l'ús del robot quirúrgic Da Vinci en càncer de testicle suposa “un millor accés i extracció dels ganglis afectats en l'abdomen, així com una recuperació més ràpida per al pacient”. La Fundació Puigvert és un dels pocs centres a tot el món que empra la robòtica per a aquesta mena de càncer.

El tumor de testicle, del qual es diagnostiquen uns 825 casos a l'any a Espanya, es dona majoritàriament en homes joves, d'entre 15 i 35 anys. A més, segons destaca el Dr. Palou, en aquest rang d'edat és freqüent que el tumor s'expandeixi  al retroperitoneu, una zona de molt difícil accés, ja que està situada darrere de l'estómac. “L'ús de la cirurgia robòtica és un gran avanç, ja que facilita enormement l'extracció dels ganglis afectats”, indica l'especialista  de la Fundació Puigvert. A més, el fet de no haver de realitzar una operació oberta significa una millora estètica i que, al no haver de recuperar-se d'una gran incisió, el pacient pot rebre l'alta als dos o tres dies de la intervenció.

Pioners en cirurgia robòtica

La Fundació Puigvert és pionera en cirurgia robòtica. Va ser el primer centro en Espanya a utilitzar el robot quirúrgic Da Vinci, l'any 2005, i la primera entitat que va dur a terme cirurgies robòtiques oncològiques, com prostatectomía radical, cistectomía radical, nefrectomía radical i parcial en diferents càncers urològics, així com cirurgies reconstructives. També va ser el primer centro en Espanya a fer un trasplantament renal robòtic. I és precisament tota l'experiència  acumulada en robòtica el que permet que els experts de la Fundació puguin aplicar-la en altres camps, aportant grans millores per als pacients.

55è Curs d'Urologia de la Fundació Puigvert

El Curs d'Urologia de la Fundació Puigvert, dirigit pel Dr. Joan Palou, director del Servei  d'Urologia de l'entitat, arriba enguany a la seva 55è edició amb més de 600 experts de 20 països diferents. L'entitat organitza aquesta trobada des de 1950, amb l'objectiu  de formar als metges en les últimes novetats que s'han produït en el camp de la Urologia. La Fundació convida a professionals de tot el món, reconeguts experts en aquesta especialitat mèdica, que participen en les ponències, aporten qualitat a la docència i que també són presents en les jornades per a ampliar la seva formació.

La Fundació Puigvert és una entitat de referència mundial en casos d'Urologia. Un dels aspectes més destacats del Curs, segons afirma el doctor Joan Palou, és la realització de 26 cirurgies que es retransmeten en directe des dels quiròfans de la fundació a la seu del curs.

Informació relacionada

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam vitae leo in diam faucibus.