Quan la nit iguala el dia: projecte "A Dormir Puigvert"

15/03/24

Cada any, el divendres previ a l’equinocci de primavera, on les hores de llum ja igualen en nombre a les hores de foscor, es celebra el Dia Mundial del Son per tal d’informar la població sobre la importància d’una bona qualitat del son. Hi ha 6 elements que afecten la bona qualitat del son, segons la Societat Espanyola de Neurologia, i que tenen un impacte en l’estat de salut i el benestar general de les persones: 

  • el nombre d’hores de son al dia
  • l’eficiència del son, és a dir el temps que es triga a adormir-se i el temps que podem dormir seguit
  • el moment del dia en què dormim
  • la regularitat del son pel que fa a l'estabilitat d'horaris
  • el grau d’alerta durant les hores de vigília
  • la qualitat del son, segons sigui reparador o no

El bon descans que proporciona un son reparador és essencial per a la recuperació i benestar general dels i de les pacients hospitalitzats/des. Conscients d’aquest fet, i tenint en compte aquests elements, l’equip d’Infermeria de la Fundació Puigvert ha engegat el projecte A Dormir Puigvert, sota el lema:

“Compromesos i compromeses amb el descans dels i de les nostres pacients”.

Aprofitant que avui és el dia escollit per la World Sleep Society per a sensibilitzar la població sobre la importància del son, el torn de nit d’Infermeria de la Fundació, va fer la seva pròpia campanya de conscienciació ahir al vespre, incloent-hi el lliurament d’una llanterna a cada professional. 

Més enllà d’aquest acte simbòlic, el nou projecte recull la implementació d’un seguit de mesures destinades a afavorir el descans dels i de les nostres pacients a les instal·lacions de l’hospital. Així, s’han identificat les estratègies a seguir tant en l’entorn físic com en els propis procediments relacionats amb la cura nocturna. Entre les mesures que ja estan en procés d’implementació en el marc del projecte, s’inclouen:

  • Adequació de l'entorn físic de les habitacions propici al son, incloent-hi el control de la il·luminació i el soroll
  • Implementació de protocols de cura nocturna que minimitzin les interrupcions i pertorbacions durant les hores de descans
  • Sensibilització de l’equip d'infermeria sobre la importància del son per a la recuperació dels i de les pacients, així com formació en tècniques per facilitar el son de manera efectiva

Informació relacionada

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam vitae leo in diam faucibus.