La Fundació Puigvert llança ‘Bigotis’, una campanya per a revolucionar el panorama de la salut masculina

02/11/21
  • Vuit de cada deu homes confia que la seva salut és bona, no obstant això, segons una enquesta del Global Action on Men's Health, existeix una contradicció entre la percepció que tenen sobre com gestionen la seva salut i el comportament real
  • La campanya Bigotis pretén donar visibilitat i conscienciar sobre el càncer de pròstata, el càncer de testicle i la salut mental dels homes a través de diferents activitats programades
  • Els Serveis d'Urologia i Andrologia de la Fundació Puigvert han sumat més de 27.000 consultes d'homes tractats mèdica o quirúrgicament durant 2020

Barcelona, 2 de novembre de 2021.-La Fundació Puigvert, únic hospital monogràfic del país especialitzat en Urologia, Nefrologia, Andrologia i Medicina Reproductiva, llança la campanya ‘Bigotis’ per a conscienciar sobre temes relacionats amb la salut de l'home en el marc del moviment internacional Movember, que se celebra anualment durant el mes de Novembre. L'activisme es basa a deixar-se créixer el bigoti per a donar visibilitat i lluitar contra problemes específics relacionats amb la salut masculina.

Bigotis, la imatge de 4 personatges revolucionaris

Fent una analogia amb quatre personatges històrics que, sota un bigoti, van trencar amb el que s'estableix i van revolucionar cadascun la seva causa, la Fundació Puigvert presenta, amb aquesta campanya, la seva pròpia revolució: canviar el panorama de la salut masculina. Per això, el lema “Fem-lo créixer” no sols anima als homes a deixar-se créixer el bigoti durant aquest mes, sinó també al propi moviment.

A tot el món, de mitjana, els homes moren sis anys abans que les dones. I és que a pesar que el 83% dels homes confia que la seva salut és bona, no obstant això, els resultats de l'enquesta ‘Men’s health perceptions from around the globe’ (2016) indiquen que existeix una contradicció entre la percepció que tenen sobre com gestionen la seva salut i el seu comportament real. De fet, tan sols el 47% dels homes opta per fer-se revisions mèdiques regulars. “La salut masculina està en crisi -afirma Roger Abad, Director Corporatiu de la Fundació Puigvert-, i no sols perquè els homes morin massa joves, sinó perquè no presten l'atenció suficient a alguns aspectes de la seva salut”.

Per això, a més d'una xerrada per a pacients amb càncer de pròstata, l'hospital monogràfic ha organitzat un cicle de xerrades -tots els dimarts de novembre a les 18.30 en directe a través dels seus comptes d'Instagram i Twitter- per a parlar sobre el càncer de pròstata i el càncer de testicle, a més de l'aspecte psicològic i clínic que involucren. Així, pacients, familiars i amics tindran l'oportunitat de parlar directament amb especialistes, una font d'informació directa, fiable i rigorosa.

Les dades més cridaneres d'aquest informe, no obstant això, apunten al fet que el 87% dels enquestats es mostren entusiasmats per assumir un paper més actiu en la seva salut i benestar. I sis de cada set se senten prou confiats a gestionar la seva pròpia salut. Però aquí també existeix una contradicció i la realitat és que ningú ho aconsegueix sense consell o recomanació professional.

En aquest context, és important brindar el coneixement, la informació i l'ajuda necessàries per a secundar i empoderar als homes en aquest canvi. “A la Fundació Puigvert, volem liderar aquesta revolució i posar en valor la salut urogenital, sexual i reproductiva de l'home en totes les etapes de la seva vida”, explica Roger Abad, Director Corporatiu de la institució.

Movember, el moviment internacional que vol aconseguir una vida més feliç, saludable i duradora per als homes

Al 2003, un grup de joves de Melbourne va tenir la idea de deixar créixer els seus bigotis per a fer costat a un amic que sofria càncer de pròstata. I així va néixer Movember, el moviment internacional que busca aconseguir una vida més feliç, saludable i duradora per als homes, posant el focus en tres temes: el càncer de pròstata, el càncer de testicle i la salut mental i prevenció del suïcidi.

El càncer de pròstata és el càncer més comú entre els homes i la quarta causa de mortalitat per càncer. Se sol donar a partir dels 50 anys, però és el càncer de testicles el més comú entre homes joves. “El més important és fer diagnòstic precoç per part dels uròlegs per a realitzar una correcta estratificació de riscos. I per a fer-ho, el millor és començar com més aviat millor”, explica el Dr. Francesco Sanguedolce, Adjunt de la Unitat d'Urologia Oncològica del Servei d'Urologia de la Fundació Puigvert.

La realitat és que existeix una important infrautilització dels serveis mèdics per part dels homes: ells acudeixen a la consulta davant un problema ja existent i, rares vegades, a manera de revisió mèdica de manera voluntària. Davant aquesta percepció, el Dr. Sanguedolce, anima als homes més joves a no esperar fins als 50 per a fer-se la primera revisió urogenital però, sobretot, a cuidar l'aspecte psicològic del que pot provocar el càncer: “Amb freqüència, molts dels homes que han de sotmetre's a una intervenció quirúrgica de pròstata no tenen clar el que se'ls farà i el que els succeirà, posteriorment. És per això que, a la Fundació Puigvert, vetllem perquè el pacient estigui en el centre del procés diagnòstic-terapèutic, i oferim la possibilitat d'atenció psicosocial que té un paper tan fonamental com l'abordatge quirúrgic i oncològic", conclou el Dr. Sanguedolce.

Així, la campanya llançada per la Fundació Puigvert pretén revertir aquesta situació i ésser una eina més per a l'educació i capacitació dels homes entorn a la seva salut; millorant el seu coneixement i capacitat d'accedir als serveis de salut urogenital, sexual i mental perquè prenguin el control, alguna cosa que té un enorme potencial per a prevenir malalties i millorar la seva salut i benestar.

La Fundació Puigvert, especialistes en salut de l’home

Amb una experiència de més de 60 anys en temes de salut masculina, els Serveis d'Andrologia i Urologia de la Fundació Puigvert sumen més de 27.000 pacients homes visitats i tractats mèdica o quirúrgicament en el 2020.

A més, la Fundació Puigvert és reconeguda per haver estat pionera i innovadora a donar solucions a les necessitats dels pacients amb patologies urogenitals, destacant les aportacions realitzades en l'àmbit de la Urologia Oncològica o les malformacions congènites urogenitals, entre altres.

En els últims 10 anys, la Unitat d'Urologia Oncologia, adscrita al Servei d'Urologia, ha realitzat al voltant de 1.800 prostatectomies radicals per a l'extirpació d'un tumor mitjançant tècniques mínimament invasives i, actualment, disposa de tots els làsers existents en el mercat, la qual cosa li permet tractar patologies com el tumor de vies de tram urinari superior, la hiperplàsia benigna de pròstata o la litiasi.

Informació relacionada

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam vitae leo in diam faucibus.