Tratamiento inmunosupresor

En què consisteix:

El tractament immunosupressor consisteix en un grup de medicaments administrats per regular la resposta immunològica i així evitar el rebuig del ronyó trasplantat. Amb l'objectiu de minimitzar al màxim els efectes adversos de cada medicament immunosupressor, es basa en pautes de tractament combinat.

En quins casos està indicat:

El tractament immunosupressor està indicat en tots els pacients que reben un trasplantament renal, i s'ha de mantenir mentre el ronyó funcioni.

Quins són els resultats:

Amb les noves pautes de tractament immunosupressor s'ha reduït de forma molt notable la quantitat i la gravetat del rebuig agut, aconseguint així un augment de la supervivència dels ronyons trasplantats.

Quines contraindicacions té:

El tractament immunosupressor té com a principal contraindicació una reacció al•lèrgica al fàrmac en qüestió.

Quins efectes indesitjables poden presentar:

Els principals efectes adversos als quals contribueix el tractament crònic immunosupressor són infeccions oportunistes, l'aparició de neoplàsies o la potenciació dels principals factors de risc cardiovascular (hipertensió arterial, colesterol i triglicèrids elevats, diabetis mellitus).

Preguntes freqüents:

1) ¿S'ha de mantenir el mateix tractament immunosupressor i a la mateixa dosi sempre?
No, el tractament immunosupressor pot modificar disminuint la dosi durant el primer any de forma progressiva, retirant algun fàrmac, o substituint un per un altre en funció del comportament del ronyó trasplantat.


 

Noticias

Eventos

El Servicio de Nefrología de la Fundació Puigvert esta preparando una nueva edición de los encuentros para pacientes nefrológicos.
 
Con la participación de profesionales de los servicios de la Fundació, el objetivo de estos encuentros es profundizar en la enfermedad renal