Tres especialistes de la Fundació Puigvert, entre els 10 uròlegs amb millor reputació d’Espanya segons MERCO-OdSalud 

13/12/23

El passat 13 de novembre es va celebrar la primera edició dels Premis de MERCO-OdSalud, un reconeixement als metges i metgesses millor reputats/reputades d’Espanya. En total, s’han reconegut a professionals de 21 especialitats diferents. Dins de l’especialitat d’urologia, tres dels 10 especialistes amb millor reputació d’Espanya són de la Fundació Puigvert: el Dr. Joan Palou Redorta (3ª posició), el Dr. Alberto Breda (6ª posició) i el Dr. Antonio Rosales Borda (9ª posició).  

Aquests premis tenen l’objectiu principal de valorar i fer visible el gran esforç clínic, investigador i de gestió que realitzen a Espanya els metges, centres i gestors sanitaris. Els guardons han estat concedits als escollits pels més de 4.300 metges que participen en els qüestionaris MRS, així com directius d’empreses farmacèutiques. 

Aquesta distinció referma el lideratge reputacional de la Fundació Puigvert com hospital monogràfic de referència en urologia

Dr. Palou, Director del Servei d'Urologia

Amb més de 30 anys d'experiència i una àmplia formació en urologia oncològica, el Dr. Joan Palou ocupa una posició destacada entre la comunitat mèdica i científica nacional i internacional en cirurgia genitourinària, especialment en cirurgia del càncer de bufeta i  pròstata. 

Pioner en l'ús de la cirurgia robòtica i laparoscòpia urològica al nostre país, l’any 2008, va ser el primer uròleg de l'Estat a realitzar una cistectomia radical robòtica i, el 2009, va dur a terme una reconstrucció de bufeta i uretra a partir de l'intestí prim, permetent al pacient mantenir la funció esfinteriana. Recentment, en l'any 2022, l'equip del Dr. Palou, va realitzar la primera cistectomia radical del món amb el nou robot quirúrgic d'última generació HUGO™.

6ª posició

Dr. Breda, Cap de la Unitat d’Urologia Oncològica

Compta amb més de 20 anys d'experiència i una àmplia formació. Destaca per ser pioner en la cirurgia de trasplantament renal robòtic de donant viu i en l'aplicació de tècniques quirúrgiques mínimament invasives i robòtiques, tant en càncer de ronyó com en càncer de pròstata i bufeta.

A l’any 2010, va ser el primer cirurgià a Espanya en fer una extracció renal de donant viu amb el robot Da Vinci, i cinc anys després, va ser el primer d’Europa en realitzar un trasplantament robòtic complet de donant viu. Durant el seu pas per la Universitat de Califòrnia, Los Angeles, va participar en les primeres cadenes de trasplantament renal del món. Des de 2022 és President de l’ERUS, la Secció de Cirurgia Robòtica de la Societat Europea d'Urologia.

9ª posició

Dr. Rosales, Cap Clínic de la Unitat d'Urologia Oncològica

Té més de 30 anys d'experiència com a uròleg i una àmplia formació en diferents camps de l'especialitat com la cirurgia robòtica i el trasplantament renal.

Les seves àrees d'especialització són la cirurgia oncològica laparoscòpica -és un dels pioners i màxims exponents d’aquesta tècnica- i robòtica i el trasplantament renal. Al llarg de la seva trajectòria ha compaginat la seva activitat assistencial amb la docència com a professor en tècnica quirúrgica laparoscòpica, així com amb l'activitat científica i de recerca, contribuint activament en diversos projectes de recerca. 

Informació relacionada

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam vitae leo in diam faucibus.