Alberto Breda

Servei: 
Urologia
Càrrec: 
Caps Clínics/Unitats/Gabinets/Equips/Seccions

 

Cap de la Unitat d'Urologia Oncològica i de l'Equip Quirúrgic de Trasplantament Renal

 

Llicenciat en Medicina i Cirurgia, i especialista en Urologia per la Facultat de Medicina de la Universitat de Padova (Itàlia). Fellowship quirúrgica en laparoscòpia i robòtica oncològica, endourologia i trasplantament renal a la Universitat de Califòrnia, Los Angeles (UCLA).

Professor assistent i director del programa de crioteràpia renal de la Universitat de Califòrnia, Los Angeles (UCLA) (2005-2009).

Actualment és el Cap de la Unitat d'Urologia Oncològica i de l’Equip Quirúrgic de Trasplantament Renal de la Fundació Puigvert.

Els seus interessos principals se centren en la recerca clínica en trasplantament renal i donant de viu (ha assistit i operat en múltiples casos de donant de viu laparoscòpic, i ha publicat una de les casuístiques més importants de la literatura urològica en mèrit). I també l'oncologia (carcinoma renal), la cirurgia laparoscòpica i la robòtica, la crioteràpia en tumor de pròstata i l'ureteroscòpia flexible en la litiasi renal i tumors d'alta via urinària.

Ha publicat capítols en llibres de medicina i urologia, i ha participat en diverses publicacions en revistes urològiques indexades. Té diferents premis sobre treballs de recerca en tumor renal (per exemple, el premi al millor treball de recerca clínica publicat el 2008). És revisor de diverses revistes internacionals. Ha participat en múltiples conferències en reunions nacionals i internacionals com a professor convidat. Ha dut a terme cirurgies en directe: laparoscòpiques i robòtiques, i de crioteràpia prostàtica i renal en fòrums internacionals.

És membre de l'Asociación Española de Urología, de l'European Association of Urology, de l’Endourology Society and Italian Society of Urology. Membre de la junta de l'European Society of Urotechnology / Ablation Therapy Session / Cryotherapy i membre associat directiu de la Societat europea de trasplantament renal.

Notícies

Esdeveniments