Patricia Fernández Llama

Cap d'Unitat

Biografia

La Dra. Patrícia Fernández-Llama és Cap de la Unitat d'Hipertensió arterial i Prevenció de Mal Renal del Servei de Nefrologia. Des del 2022 és Presidenta de la Comissió de Docència i Coordinadora de Docència de l'hospital.

Llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Madrid en 1990 i Doctora en Medicina per la Universitat de Barcelona (UB) en 1996. Va realitzar la residència en Nefrologia a l'Hospital Clínic de Barcelona del 1991 al 1994. Posteriorment, va completar la seva formació en un laboratori experimental de fisiologia renal (Laboratory ojf Kidney and electrolyte Metabolism) del National Institute of Health (Bethesda, MD; USA) des de 1996 a 1999, incorporant-se a la Fundació Puigvert l'any 2001. Va realitzar una segona estada en aquest laboratori en el 2008.

És una experta en el diagnòstic de la hipertensió arterial, així com en l'avaluació i control de les complicacions cardiovasculars associades amb especial atenció a la malaltia renal. Disposa del títol d'especialista en hipertensió arterial de la Societat Europea d'Hipertensió. És coautora de diverses guies de pràctica clínica en aquest camp, així com del capítol d'Hipertensió arterial del tractat Farreras-Rozman de Medicina Interna, llibre de gran influència en la formació de nombroses generacions de metges espanyols i hispà-americans.

Des de fa anys col·labora amb l'atenció primària del territori en la formació en Nefrologia i Hipertensió. Així, al juliol de 2023 va assumir la Coordinació amb l'Atenció Primària en l'Àrea Integral de Salut (AIS) Barcelona Dreta.

És Professora Associada del Departament de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Disposa de l'acreditació per a professor titular de la ANECA des del 2010. Professora en diversos màsters oficials de la UB i de la Universitat de Lleida, així com en cursos de doctorat de la UAB. Ha dirigit dues tesis doctorals que han obtingut la màxima qualificació.

Activitat docent i científica

Coordinadora de Docència de la Fundació Puigvert des de l'any 2022.
Professora Associada de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Set projectes com a investigadora principal i tres com a col·laboradora finançats per organismes oficials nacionals i internacionals (FIS, CIRIT, NIH, Marató TV3).
Dos projectes finançats com a investigadora principal en convocatòries competitives per altres organismes (Sociedad Española de Nefrología).
Més de 80 publicacions entre originals, revisions i editorials, més del 50% en el primer quartil segons Journal Citation Report.
Autora de 4 capítols de llibres nacionals i 1 internacional.
Més de 60 Conferències en congressos, cursos, jornades i màsters en centres nacionals i internacionals.
Més de 70 comunicacions en congressos i reunions nacionals i internacionals.
Avaluadora de projectes de recerca nacionals i internacionals (ANEP, AGAUR, Binational Science Foundation Review, Swiss National Science Foundatiot)
Realitza activitat de revisió editorial per a revistes nacionals i internacionals.

Distincions

Premi d'Investigació Clínica de la Fundación Renal Iñigo Álvarez de Toledo del any 2007.
Premi Consorci de Salut i Social de Catalunya a un Projecte d'Integració Assistencial de la Fundacio Avedis Donavedian 2019 pel projecte “Més de 20 anys d'atenció integrada en la malaltia renal crònica” de les entitats Fundació Puigvert i Servei d'Atenció Primària Dreta de Barcelona.
Membre de la European Society of Hypertension (ESH).
Membre de la Sociedad Española de Nefrología (SEN).
Membre de la Sociedad Española de Hipertensión (SEH).
Membre de la Societat Catalana de Nefrologia (SCN).
Membre de la Societat Catalana d'Hipertensió (SCH).

Demanar cita o segona opinió mèdica:

Pots contactar amb nosaltres emplenant el següent formulari i ens posarem en contacte tan aviat com sigui possible.

No disponible
O truca’ns al +34 93 416 97 07 8h-20h de dilluns a dijous i 8h-18h divendres
O contacta'ns per e-mail a: barcelonacentreprivat@fundacio-puigvert.es

Pots contactar amb nosaltres emplenant el següent formulari i ens posarem en contacte tan aviat com sigui possible.

No disponible