Carme Facundo Molas

Cap d'Unitat

Biografia

La Dra. Carme Facundo és Cap de la Unitat de Trasplantament Renal.

Llicenciada en Medicina i Cirurgia el 1994. Entre 1994 i 1996 va treballar com a Metge de Família en Àrea Bàsica. Es va especialitzar en Nefrologia via MIR per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), a la Fundació Puigvert, finalitzant al 2000. Va ser Directora Mèdica del Centre de Diàlisi Bonanova (GAMBRO) de 2001 a 2003, moment en què assumeix una plaça d’Adjunta de la Unitat de Trasplantament Renal de la Fundació Puigvert, càrrec que va exercir fins al 2020, quan assumeix la Prefectura Clínica de la Unitat de Trasplantament Renal.

Com a Adjunta i Cap Clínica de la Unitat de Trasplantament, té una àmplia experiència en el tractament hospitalari i ambulatori del receptor geriàtric i en la utilització de donants a criteri expandit. Així mateix, coordina el Programa Trasplantament Renal de Donant Viu de la Fundació Puigvert, que va ser un dels pioners del país i continua entre els principals programes de Donació Renal de Viu. Va realitzar els seus estudis pre-doctorals en relació als criteris d’exclusió del donant viu renal i es va doctorar en Medicina amb el tema "Valoració de Filtrat Glomerular en el Donant Viu Renal".

Compagina l’activitat diària assistencial al pacient trasplantat amb la seva participació en múltiples línies de recerca clínica i assistencial, especialment, les relacionades amb el donant subòptim, la recidiva de glomerulonefritis posttrasplantament, les infeccions posttrasplantament i la prevenció i tractament del rebuig. Així mateix, participa en múltiples assajos per al desenvolupament de fàrmacs immunosupressors en diferents fases de desenvolupament (II, III i IV).

Activitat docent i científica

És autora i coautora de diverses publicacions en revistes nacionals i internacionals de Nefrologia (OCATT).
Participa en múltiples línies de recerca clínica i assistencial, especialment les relacionades amb el donant subòptim, la recidiva de glomerulonefritis posttrasplantament, les infeccions posttrasplantament i la utilització i seguiment del donant viu com a generador d’òrgans per a trasplantament.
Col·labora en múltiples assajos per al desenvolupament de fàrmacs immunosupressors en diferents fases de desenvolupament (II, III i IV).
Actualment, fa cursos de formació per a utilizar-los a la Unitat del donant en asistòlia.
Coordinació del Programa de Formació en Donant Viu que ofereix anualment l’Organització Nacional de Trasplantaments.
Lidera la Base Espanyola de Donant Viu (2000-2010).
Col·labora a les Jornades Formatives d’Alumnes de Medicina de la Universitat de Vic.

Distincions

Premi a la millor comunicació oral.
Membre del Comitè Assessor per a la promoció del Donant Viu de l’Organització Catalana del Trasplantament.
Membre de la Comissió Assessora de l’ONT per al Registre i Seguiment del Donant Viu Renal (Retrevi).

Demanar cita o segona opinió mèdica:

Pots contactar amb nosaltres emplenant el següent formulari i ens posarem en contacte tan aviat com sigui possible.

No disponible
O truca’ns al +34 93 416 97 07 8h-20h de dilluns a dijous i 8h-18h divendres
O contacta'ns per e-mail a: barcelonacentreprivat@fundacio-puigvert.es

Pots contactar amb nosaltres emplenant el següent formulari i ens posarem en contacte tan aviat com sigui possible.

No disponible