Puigvert a La Marató per la salut sexual i reproductiva

12/12/23

Llibertat, respecte, responsabilitat i informació són els pilars en què es basa el benestar en relació a la salut sexual i reproductiva, el focus d'atenció de la campanya 2023 de La Marató de TV3 (ara 3 Cat). La Fundació Puigvert, com a hospital especialitzat i amb un llarg recorregut en l'Andrologia - és a dir, la salut sexual i reproductiva masculines -, així com en la Medicina Reproductiva, enguany ha participat en la campanya de promoció de La Marató, de la mà de tres grans especialistes.

El Dr. Joaquim Sarquella Geli, és andròleg del Servei d'Andrologia de la Fundació Puigvert, on es diagnostiquen i es tracten patologies sexuals i reproductives masculines, entre elles les disfuncions sexuals, tant en el seu vessant fisiològic com en la psicològica, i tenint en compte la possible relació amb altres problemes de salut, com per exemple malalties cardiovasculars en el cas de la disfunció erèctil.

"Tenir relacions sexuals és bo per a la salut física i mental a qualsevol edat perquè alliberem neurotransmissors i substàncies positives per a la circulació i per al bon funcionament del cos en general."

Dr. Joaquim Sarquella, andròleg

La Dra. Ana Polo Ramos és Directora del Servei de Medicina Reproductiva de la Fundació Puigvert, on es tracten d'una manera interdisciplinària - incloent-hi el factor psicològic - pacients que volen realitzar-se tractaments de reproducció assistida, a vegades amb contextos complexos, com són els casos d'oncofertilitat (persones que opten per la preservació d'esperma o òvuls abans de sotmetre's a una teràpia contra el càncer) o amb diversitat de gènere.

"És important valorar com estan psicològicament per veure si estan realment preparades per ser mares, sobretot perquè quan aquests tractaments fallen passen per moments psicològics molt delicats."

Dra. Ana Polo, ginecòloga

L'infermer de Pràctica Avançada Gabi Adalid està especialitzat en andrologia i, arran de la seva experiència amb pacients, desmenteix a Verificat falses creences sobre la sexualitat i la infertilitat masculines, com per exemple la incidència de la disfunció erèctil en la població més jove o el paper que poden jugar les infeccions de transmissió sexual (ITS) en la fertilitat masculina.

“Les infeccions de transmissió sexual o ITS són una causa rellevant d’infertilitat entre les dones, però també poden causar, amb una freqüència menor, infertilitat en homes, seguint mecanismes encara desconeguts..”

Gabino Adalid, infermer

Part de la nostra funció com a professionals de la salut sexual i reproductiva és informar les persones, desmuntar falsos mites i ampliar les possibilitats de la medicina reproductiva en l'àmbit de la fertilitat i de la reproducció assistida.

Informació relacionada

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam vitae leo in diam faucibus.