Més de 600 experts debaten sobre salut sexual i reproductiva de l’home

19/10/22
  • Per primera vegada, la 18ena del Curs d'Andrologia de la Fundació Puigvert comparteix cartell amb el Congrés Europeu d'Andrologia (ECA 2022)
  • El Servei d'Andrologia de la Fundació Puigvert és un referent nacional i internacional en aquesta especialitat, promovent la salut sexual i reproductiva de l'home a través de la recerca, la docència i l'assistència
  • Més de 600 especialistes: andròlegs, endocrinòlegs, genetistes, uròlegs, bioquímics, sexòlegs, entre d'altres, es reuniran durant tres dies per a una posada en comú dels últims avenços científics, mèdics i tecnològics relacionats amb la salut masculina

Barcelona, 19 d’octubre de 2022- Avui s'inaugura a Barcelona la 18ena edició del Curs d'Andrologia de Fundació Puigvert i del congrés de l'acadèmia europea d'andrologia (European Academy of Andrology, EAA pels seus sigles en anglès) dedicada a promoure la recerca, l'educació i la divulgació d'aquesta especialitat. Més de 600 especialistes dedicats a la promoció i tractament de la salut sexual i reproductiva masculina, representats per 70 ponents d'alt nivell, es donen cita al World Trade Center de la Ciutat comtal.

El 18è Curs d'Andrologia de Fundació Puigvert, un esdeveniment triennal de referència en l'andrologia, comptarà amb alguns dels seus especialistes més destacats en salut sexual i reproductiva masculina. És el cas del cap de Servei d'Andrologia, el Dr. Eduard Ruiz Castañé, qui serà també el coordinador local de l'ECA 2022. Segons explica, "aquesta és una gran oportunitat per als especialistes en salut sexual i reproductiva masculina del nostre país per accedir de primera mà als coneixements científics i tecnològics més capdavanters per part d’experts de tot el món en les problemàtiques més actuals" i, també, "suposa una projecció internacional de la Fundació Puigvert des de la seva pròpia ciutat i una consolidació de les seves relacions amb organismes internacionals".

La disfunció erèctil, que afecta 1 de cada 5 homes adults a l’Estat espanyol, és un dels focus d'interès d'aquesta edició. Per la seva banda, el Dr. Ruiz Castañé proporcionarà unes guies base per reduir el risc d'infecció en els implants de pròtesis de penis, la intervenció que dóna els millors resultats en el tractament de la disfunció erèctil.

Entre els ponents convidats destaca la figura del Dr. François Peinado de l'Hospital Quirón Ruber de Madrid, que explicarà quin és l'impacte que noves tecnologies com la realitat virtual, la Intel·ligència Artificial o la nanotecnologia en l'estudi i tractament de la malaltia de Peyronie. Aquesta afecció, causant d'alteracions de la curvatura peniana i altres deformitats del penis. En aquest sentit, el Dr. Joaquim Sarquella, adjunt del Servei d' Andrologia de la Fundació Puigvert, compartirà amb els assistents l'experiència de la Fundació Puigvert en el tractament quirúrgic d'aquesta malaltia, la millor alternativa existent en l'actualitat. 

Els Drs. Pedro Vendeira de la Clínica Espregueira (centre d'excel·lència FIFA, Portugal), Eduard García Cruz de Roc Clinic (Madrid), Javier Romero-Otero de HM Hospitales (Madrid), Josep Torremadé d'Hospital Clínic (Barcelona) i Nuno Tomada de l'Hospital da Luz (Portugal) completaran l'elenc de ponents convidats al curs, que finalitzarà amb una sessió interactiva de vídeos quirúrgics. 

Sobre el Congrés Europeu d’Andrologia (ECA 2022)

En relació al congrés de l'Acadèmia Europea d'Andrologia (EAA per les seves sigles en anglès), la presidenta d'aquesta organització, la Dra. Czilla Krausz, ha manifestat el seu agraïment pel "suport rebut per part de l'equip de la Fundació Puigvert, membre de l'EAA a Espanya, en l'organització d'aquest esdeveniment internacional que enguany tenim l'honor de celebrar conjuntament amb el Curs d'Andrologia de la mateixa institució". L'esdeveniment europeu compta amb la participació, a més, d'organitzacions internacionals de referència en les àrees de l'andrologia, la medicina sexual i reproductiva i l'endocrinologia.

Informació relacionada

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam vitae leo in diam faucibus.