Uretritis
Altres noms:Secreció uretral, Blenorrea, Blenorràgia

La uretritis és una de les infeccions de transmissió sexual (ITS) més freqüents entre els homes. A la Fundació Puigvert realitzem un abordatge integral de les ITS i disposem de les tècniques diagnòstiques i de tractament més noves.

Pedir cita

Què és?

La uretritis consisteix en la inflamació de la uretra, conducte que transporta l'orina des de la bufeta fins a l'exterior del cos. Normalment es deu a una infecció de transmissió sexual, encara que també pot estar produïda per altres gèrmens que no són necessàriament de transmissió sexual, com, per exemple, substàncies químiques.

Causes i símptomes

La uretritis infecciosa sexualment adquirida pot causar-se per una varietat d'agents patògens, la majoria normalment per clamidia o gonorrea. Després existeixen altres gèrmens que poden o no ser de transmissió sexual com el Haemophilus Parainfluenza o Influenza, Escherichia Coli, Enterobacteriàcies , etc.

Les causes no infeccioses d'uretritis inclouen irritacions a causa de les reaccions al·lèrgiques, trauma i manipulacions.

El signe predominant de la uretritis aguda és la presència d'exsudat o secreció uretral més o menys abundant, transparent o d'aspecte més purulent-groguenc, que a vegades s'acompanya de dolor o coïssor en orinar i més rarament de dificultat en el buidatge vesical. No obstant això, els casos asimptomàtics són cada vegada més freqüents.

Dades d'interès

Els gèrmens que causen uretritis de transmissió sexual (Chlamydia trachomatis,  Neisseria gonorrhoeae, Micoplasma Genitalium, Ureaplasma urealyticum) poden afectar en major o menor mesura a la fertilitat, tant femenina com masculina.

El diagnòstic de la uretritis generalment implica un examen físic i proves de laboratori, com a anàlisi d'orina i cultius de mostres uretrals per a identificar l'organisme causant de la infecció.

El tractament dependrà novament del germen causant. Habitualment, com els resultats de les proves diagnòstiques es poden demorar uns dies, se sol donar un tractament empíric en funció de la causa que es cregui més probable. Si se sospita que són secundàries a una ITS, el tractament d'elecció és amb ceftriaxona intramuscular en dosi única + azitromicina o doxiciclina oral.  Al seu torn cal fer un estudi de contactes: tractar a la/s parella/s sexuals del pacient dels 60 dies precedents, encara que siguin asimptomàtiques.

Com ho abordem

Unitat d'Infeccions de Transmissió Sexual (ITS)

La Unitat d'Infeccions de Transmissió Sexual (ITS) està dedicada al diagnòstic i tractament de les malalties de transmissió sexual mitjançant revisions mèdiques completes, que inclouen: història clínica, exploració clínica, anàlisi d'orina i de sang, a més del seu seguiment. La Fundació Puigvert està compromesa amb la sensibilització de la població sobre la salut sexual, urogenital i reproductiva masculina durant totes les etapes de la vida, impulsant campanyes de conscienciació, i participant en altres iniciatives divulgatives i educatives per a diferents sectors de la població.

Des de 2022, realitza un programa de vacunació masculina contra el Virus del Papil·loma Humà (VPH) per a nens a partir de 12 anys, joves i adults, que consisteix en una revisió andrológica i en l'administració de 2 dosis (nens i joves de fins als 15 anys) o 3 dosis (a partir dels 15 anys) de la vacuna contra el virus del VPH.

Cap del Servei d'Urgències: Dr. Jaume Borràs

Cap de l'unitat: Álvaro Vives Suñé
Constituïda en 2006, la Unitat d'Infeccions de Transmissió Sexual (ITS) empra les proves diagnòstiques i tractaments més nous en el camp per a un abordatge integral de les ITS, combinant especialització i àmplia experiència en aquest camp
Urgències

El Servei d'Urgències està obert els 365 dies de l'any 24/7 per a atendre qualsevol urgència mèdica relacionada amb les nostres especialitats. La Fundació Puigvert compta amb 4 instal·lacions per a aquest servei i atén al voltant de 20.000 urgències a l'any.

Actualment, està constituït per especialistes en urgències generals que s'han especialitzat a atendre patologies de l'àmbit urològic, andrològic i nefrològic sense perdre la visió global de la persona atesa, amb el suport de residents d'Urologia i Nefrologia i d'altres Serveis Mèdics Transversals:

  • Radiodiagnòstic
  • Laboratori
  • Farmàcia Hospitalària
  • tot l'equip de la Fundació Puigvert

Com a centre monogràfic, les patologies que atén el Servei d'Urgències són molt específiques. Un equip format per professionals de la medicina i de la infermeria, així com d'auxiliars de l'àmbit sanitari i administratiu, conformen una unitat cohesionada dedicada a donar la millor atenció possible.

El bon funcionament d'un Servei d'Urgències es basa en el fet que la totalitat dels i les seus/seves integrants treballin en la mateixa direcció.

Cap de l'unitat: Jaume Borràs Suárez
Comptem amb 4 instal·lacions per a aquest servei i atenem al voltant de 20.000 urgències a l'any, tant pel sistema sanitari públic com pel privat.

Especialistes d'alt nivell

Posem a la teva disposició el millor equip facultatiu especialitzat en el camp.

Infeccions de Transmissió Sexual
Álvaro Vives Suñé El Dr. Álvaro Vives és Cap de la Unitat d'Infeccions de Transmissió Sexual (ITS) i Metge Adjunt del Servei d'Andrologia. És llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i especialista en Andrologia des de 1999, després de realitzar la seva formació com a metge resident en […]

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/fundacio-puigvert/www/wp-content/plugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(133) : eval()'d code on line 28

Warning: Attempt to read property "name" on null in /home/fundacio-puigvert/www/wp-content/plugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(133) : eval()'d code on line 28
Jaume Borràs Suárez El Dr. Jaume Borràs és Cap del Servei d'Urgències. Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), és especialista en Medicina de Família amb tota una carrera professional dedicada a la Medicina d'Urgències. Primer, en urgències generals, i especialitzant-se, posteriorment, en patologies quirúrgiques, amb una especial dedicació aquests últims quinze anys […]

Contáctanos por teléfono:

Programación de visitas privadas
8h-20h de lunes a jueves y 8h–18h viernes

Pedir cita o segunda opinión médica:

Puedes contactarnos rellenando el siguiente formulario y nos pondremos en contacto lo antes posible.

    Programación de visitas privadas: +34 93 416 97 07

    8h-20h de lunes a jueves y 8h-18h viernes