Malaltia de La Peyronie
Altres noms: Curvatura del penis

Des de la Fundació Puigvert tractem la malaltia de Peyronie mitjançant diferents tractaments sempre realitzats per metges especialitzats i amb la tecnologia més avançada.

Pedir cita

Què és?

La Malaltia de Peyronie (ELP) és un procés benigne de causa desconeguda caracteritzat per l'aparició d'una banda fibrosa en la túnica albugínea dels cossos cavernosos del penis. Sol tenir com a conseqüència la desviació, deformació i  escurçament del penis durant l'erecció. Depenent de l'extensió de la banda fibrosa, el procés pot impossibilitar la penetració o fer que l'erecció resulti dolorosa.

Causes i símptomes

El procés comença com una reacció inflamatòria anòmala en la túnica albugínea dels cossos cavernosos, que finalment evoluciona fins que les fibres de col·lagen són substituïdes per teixit fibrós no elàstic, que constitueix la placa característica de la malaltia. En alguns casos existeix algun antecedent traumàtic en el penis que origina la reacció inflamatòria, però en la majoria de casos no existeix cap motiu previ.

Dades d'interès

La seva prevalença és aproximadament d'un 9% en la raça blanca, rares vegades entre la raça negra i no hi ha hagut casos descrits entre els orientals. Un 75% dels casos es presenta entre els 45 a 60 anys d'edat, trobant-se també en joves i en ancians. En aproximadament un 10% dels casos s'associa amb la Malaltia de Dupuytren o contractura de la aponeurosis palmar de la mà. Menys freqüents són les associacions amb la malaltia de Ledderhose o fibromatosi de la aponeurosis plantar i l'existència de teixit fibrós en el lòbul de l'orella.

Com ho abordem

Unitat de Disfunció erèctil

La disfunció erèctil (DE) és la incapacitat persistent per a aconseguir i/o mantenir una erecció suficient que permeti mantenir una activitat sexual satisfactòria durant almenys tres mesos. Aquest període de temps no s'aplica en casos de traumatisme o disfunció erèctil induïda per cirurgia. És la disfunció sexual masculina que més afecta la qualitat de vida de l'home.

En la unitat que es dedica a les alteracions de la qualitat de l'erecció valorem les possibles causes que poden portar al pacient a patir-la i intentem fer un tractament de la causa i el símptoma. A més proposem fer un tractament integral que inclogui la valoració per part del Servei de Psicologia Clínica així com la modificació de l'estil de vida o factors de risc cardiovascular que puguin influir en la qualitat de l'erecció.

En tot aquest procés juga un paper molt important el Gabinet d'Andrologia que és el lloc on li fem al pacient les proves i a més li ensenyem a aplicar-se els tractaments farmacològics i el funcionament de les pròtesis de penis.

El tractament de la disfunció erèctil pot ser farmacològic o quirúrgic (pròtesi de penis), amb el suport del tractament psicològic, sempre que el pacient el necessiti.
Psicologia clínica

El Servei de Psicologia Clínica és un servei de suport vinculat als serveis d'Urologia, de Nefrologia, Andrologia i Medicina Reproductiva que dona assistència, suport i acompanyament als i les nostres pacients.

Està format per un equip de vuit persones, quatre d'elles residents.

Les intervencions són individuals, de parella o grupals. S'atenen nens i nenes, adolescents i adults. Algunes d'aquestes intervencions es coordinen amb altres professionals si el cas així ho requereix.

Les visites a pacients hospitalitzats/des depenen de les demandes específiques i constitueixen un volum significatiu de l'activitat global.

Cap de l'unitat: Francesc Maestre Loren
Donem assistència, suport i acompanyament als i les nostres pacients a qualsevol fase de la vida.

Especialistes d'alt nivell

Posem a la teva disposició el millor equip facultatiu especialitzat en el camp.

Disfunción eréctil
Joaquim Sarquella Geli El Dr. Joaquim Sarquella és Cap de la Unitat de Disfunció erèctil. Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona, Diploma d'Especialista en Andrologia per l'Escola de Postgraduats IUNA Fundació Puigvert - Universitat Autònoma de Barcelona i Clinical Andrologist per la European Academy of Andrology.  Es dedica especialment a les àrees de disfunció sexual masculina, patologia morfològica del penis i Malaltia […]
Andrologia
Maurizio de Rocco El Dr. Maurizio de Rocco és Cap de la Unitat d'Infertilitat Masculina del Servei d'Andrologia. És llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Pàdua (Itàlia) i especialista en Endocrinologia i Metabolisme per l'Hospital Universitari de Pàdua. Ha realitzat el màster d'Andrologia  i Medicina de la Reproducció en la Universitat de Pàdua i el màster en Andrologia Clínica en la Fundació Puigvert – Universidad de Vic - […]
Andrologia
Eduard Ruiz Castañé El Dr. Eduard Ruiz Castañé és Director del Servei d'Andrologia. Es va llicenciar en Medicina en 1979 en la Universitat Central de Barcelona i en 1984 va obtenir, en la mateixa Universitat, la seva especialització en Cirurgia General i Digestiva. Posteriorment, a la Universitat Autònoma de Barcelona (Fundació Puigvert) va realitzar la residència en Urologia i la superespecialització en Andrologia, […]

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/fundacio-puigvert/www/wp-content/plugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(133) : eval()'d code on line 28

Warning: Attempt to read property "name" on null in /home/fundacio-puigvert/www/wp-content/plugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(133) : eval()'d code on line 28
Francesc Maestre Loren Francesc Maestre és Director del Servei de Psicologia Clínica. Llicenciat en Psicologia per la Facultat de Psicologia de la Universitat de Barcelona (UB), té una àmplia formació en la seva especialitat a través de la realització de programes de doctorat i de postgrau, com la realització del doctorat “Personalitat i Diferències individuals" (1989-1991) per la Universitat de Barcelona. Actualment, […]

Contáctanos por teléfono:

Programación de visitas privadas
8h-20h de lunes a jueves y 8h–18h viernes

Pedir cita o segunda opinión médica:

Puedes contactarnos rellenando el siguiente formulario y nos pondremos en contacto lo antes posible.

    Programación de visitas privadas: +34 93 416 97 07

    8h-20h de lunes a jueves y 8h-18h viernes