La Unitat de Malalties Renals Minoritàries forma part de la secció de Nefrologia Clínica i es divideix en dues àrees d'atenció molt concretes:

-Malalties Renals Hereditàries: Oferim una atenció integral pacients amb malalties renals hereditàries i duem a terme una àmplia recerca clínica. Aquesta ens porta a rebre consultes i sol·licituds d'estudis genètics per part de nombrosos centres, tant a Espanya com a l'estranger. Aquestes malalties són genètiques són causades per alteracions produïdes en gens (mutacions genètiques) o en cromosomes (alteracions cromosòmiques).

-Malalties Renals Glomerulars: Som Unitat de Referència del Sistema Nacional de Salut (CSUR), català (XUEC) i Europeu (ERKnet) en malalties glomerulars complexes. Aquestes patologies solen ser de tipus immunològic causades per lesions en els glomèruls, encarregats de filtrar els residus del plasma sanguini dins dels ronyons. Així impedeix eliminar les toxines i retenir substàncies importants com les proteïnes, cosa que pot comportar retenció de líquid. Aquestes malalties són de difícil diagnòstic i tractament. La Fundació Puigvert té una àmplia experiència i disposa de tecnologia capdavantera per al seu diagnòstic, així com d'accés als tractaments més nous i assajos clínics.

Cap de la Secció de Nefrologia Clínica: Dra. Roser Torra Balcells

Cap del Laboratori de Genètica Molecular: Elisabet Ars Criarch