Estenosi d’uretra
Altres noms:estenosi uretral

L'estenosi d'uretra o estenosi uretral pot tenir un impacte molt important en la qualitat de vida del pacient, produint infeccions, càlculs en bufeta, fístules, sèpsies i, finalment, fallada renal. Som Unitat de Referència CSUR d'Espanya (l'única a Catalunya) en cirurgia uretral complexa de l'adult amb 40 anys d'experiència, i la nostra Unitat d'Urologia Pediàtrica està especialitzada en el seu tractament a infants.

Pedir cita

Què és?

L'estenosi d'uretra és l'obstrucció en qualsevol punt de la longitud uretral. És poc freqüent en nens. Aquesta patologia restringeix el flux d'orina des de la bufeta i pot generar una varietat de problemes mèdics en el tracte urinari, la qual cosa inclou inflamació o infecció.

Causes i símptomes

L'estenosi d'uretra sol anar associada a un traumatisme en l'àrea perineal o penià o estar en relació amb una cirurgia prèvia (circumcisió, hipospàdies, vàlvules d'uretra posterior o estenosi d'uretra). En alguns casos no existeixen antecedents ni cirurgies prèvies i es considera una malformació congènita.

Aquesta pot ser asimptomàtica en els nens o, per contra, generar dificultat per a orinar, doll miccional molt fi, necessitat de fer força per a buidar, infeccions d'orina i sagnat en l'orina. En els casos d'estenosis del meat uretral aquest pot anar associat a un meat puntiforme.

Dades d'interès

S'estudia inicialment amb proves com la fluxometria amb residu, el sediment d'orina i urinocultiu, i amb proves invasives com la uretrografia retrògrada i miccional, i la uretrocistoscòpia sota anestèsia.

 

Com ho abordem

En cas de necessitar tractament quirúrgic, en el mateix acte diagnòstic (uretrocistoscòpia sota anestèsia) es realitzarà el seu tractament. Segons la seva localització i longitud s'indicarà un tractament endoscòpic (uretrotomia interna amb làser o ganivet fred) o obert (meatotomia, meatoplastia, uretroplastia).

Des de la Unitat d'Urologia Pediàtrica i la Unitat de Urologia Reconstructiva de la Fundació Puigvert diagnostiquem i tractem aquesta patologia amb diferents tècniques de reconstrucció, utilitzant, segons el tipus d'estenosi, longitud i localització d'aquesta, diverses cirurgies plàstiques uretrals.

Unitat d’Urologia Reconstructiva i General

La Unitat d'Urologia Reconstructiva i General aplica la tecnologia làser més avançada per al tractament de les patologies benignes urològiques, com la cirurgia de la hiperplàsia benigna de pròstata (HBP) o la cirurgia reconstructiva uretral. S'encarrega de corregir l'obstrucció de les vies urinàries i d'assegurar l'adequada conducció de l'orina, preservant així la funció renal.

Com a part de la xarxa de referència europea eUROGEN, fem seguiment de casos de reconstruccions uretrals complexes. Actualment, està en procés d'acreditació com a Unitat de Referència del Sistema Nacional de Salut (CSUR) en Cirurgia reconstructiva uretral complexa de l'adult en l'Estat espanyol.

Som especialistes en urologia reconstructiva i hem creat protocols assistencials i quirúrgics per al tractament de patologies com són les infeccions urinàries, l'estenosi d'uretra, la prostatitis, la hiperplàsia benigna de pròstata o el traumatisme urològic d'urgències.
Unitat d’Urologia Pediàtrica

La Unitat d’Urologia Pediàtrica se centra tant en el diagnòstic i tractament de les patologies urològiques en nens, nenes i adolescents (NNA), com en les malformacions genitourinàries congènites o tumors urològics a la infància.

A causa de la seva experiència i supraespecialització, l'any 2022, la Fundació Puigvert es va adherir a eUROGEN, la principal xarxa de referència europea en aquest àmbit.

A més, és una Unitat de Referència del Sistema Nacional de Salut (CSUR) de Complex Extròfia- Epispàdies. Aquesta patologia és una anomalia congènita complexa i rara que inclou el sistema músculoesquelètic, urinari, reproductiu i tracte intestinal, i que produeix alteracions urinàries, sexuals i reproductives.

“Atenem a més de 250 pacients pediàtrics amb litiasis renals causades per malalties metabòliques o hereditàries rares, i fem un seguiment integral, des del naixement fins a l’edat adulta, de més de 150 pacients a l’any amb extròfia vesical i més de 200 nens amb hipospàdies proximals i complexes”

Especialistes d'alt nivell

Posem a la teva disposició el millor equip facultatiu especialitzat en el camp.

Urología Reconstructiva y General
Javier Ponce de León El Dr. Javier Ponce de León és Cap de la Unitat d'Urologia Reconstructiva i General. Està llicenciat en Medicina i Cirurgia i és metge especialista en Urologia via MIR (1990 - 1994). A més, és Doctor en Medicina i Cirurgia amb qualificació d'excel·lent Cum laude i premi a la millor tesi doctoral per la Societat Catalana d'Urologia (2011). […]

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/fundacio-puigvert/www/wp-content/plugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(133) : eval()'d code on line 28

Warning: Attempt to read property "name" on null in /home/fundacio-puigvert/www/wp-content/plugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(133) : eval()'d code on line 28
María Montlleó González La Dra. María Montlleó és Metgessa Adjunta de la Unitat d'Urologia Reconstructiva i General. Llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona (1986), es va especialitzar en Urologia via Mir en la Fundació Puigvert entre 1988-1992. Amb més de 25 anys d'experiència, la seva principal activitat assistencial està centrada en el tractament mèdic i quirúrgic de la […]

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/fundacio-puigvert/www/wp-content/plugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(133) : eval()'d code on line 28

Warning: Attempt to read property "name" on null in /home/fundacio-puigvert/www/wp-content/plugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(133) : eval()'d code on line 28
Anna Bujons Tur La Dra. Anna Bujons és Cap de la Unitat d'Urologia Pediàtrica. És Doctora en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona i especialista en Urologia. Es va doctorar Cum laude al juny del 2011 per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), amb la tesi titulada "Sexualidad en espina bífida". A més, està en possessió del títol de […]

Contáctanos por teléfono:

Programación de visitas privadas
8h-20h de lunes a jueves y 8h–18h viernes

Pedir cita o segunda opinión médica:

Puedes contactarnos rellenando el siguiente formulario y nos pondremos en contacto lo antes posible.

    Programación de visitas privadas: +34 93 416 97 07

    8h-20h de lunes a jueves y 8h-18h viernes