Disfunció erèctil
Altres noms:Impotència

Falta de capacitat persistent per a aconseguir i mantenir una erecció que permeti tenir una relació sexual satisfactòria.

A la nostra Unitat de Disfunció Erèctil estudiem cada cas per a oferir un tractament tant dels símptomes com de les causes, tenint en compte el factor psicològic.

Pedir cita

Què és?

La disfunció erèctil o impotència és la incapacitat d’aconseguir i mantenir una erecció suficientment rígida per a mantenir relacions sexuals satisfactòries. Cal que aquesta incapacitat es manifesti de manera continuada durant tres mesos perquè es consideri una alteració.

Causes i símptomes

Alguns dels símptomes i signes de la disfunció erèctil

 • Problemes per tenir una erecció
 • Problemes per mantenir l’erecció
 • Disminució del desig sexual

Demana una cita amb un especialista si tens signes o símptomes persistents que et preocupin.

Dades d'interès

Com a part de la sexualitat masculina, la disfunció erèctil és un procés molt complex que involucra no tan sols aspectes físics sinó també psicològics, com ara l’estrès, l’ansietat o els problemes de parella i la falta de comunicació. És important entendre que el cervell sempre té un paper clau en l’activació de la sèrie de successos físics que provoquen una erecció, començant per la sensació d’excitació sexual.

Com a part de la sexualitat masculina, la disfunció erèctil és un procés molt complex que involucra no sols qüestions físiques, sinó també psicològiques com l'estrès, l'ansietat o els problemes de parella i falta de comunicació. És important entendre que el cervell sempre juga un aspecte clau en l'activació de la sèrie de successos físics que provoquen una erecció, començant amb la sensació d'excitació sexual.

La disfunció peniana és un procés complex que involucra múltiples sistemes: vascular, neurològic, hormonal i psicològic. Per tant, qualsevol alteració en algun d'ells pot comportar la disfunció erèctil.

En funció de la causa de la disfunció erèctil, es pot classificar en 3 grups:

 1. Orgànica o física: es produeix quan hi ha un problema vascular com una obstrucció de les artèries que porten la sang al penis, quan hi ha una lesió en els nervis que participen en l'erecció o quan hi ha un desequilibri hormonal que la dificulta.
 2. Psicògena o emocional: és la que es produeix per una situació d'estrès o ansietat que dificulta l'erecció.
 3. Mixta: combina factors orgànics i factors psicològics.

Alguns factors de risc:

 • Malalties cardíaques, diabetis i altres malalties
 • Tabaquisme
 • Sobrepès
 • Alguns medicaments i tractaments mèdics
 • Lesions o cirurgies que afecten la zona pèlvica o la medul·la espinal
 • Trastorns psicològics
 • Trastorns del son
 • Consum d’alcohol i drogues

Com ho abordem

Existeixen diferents eines terapèutiques que presentem i discutim prèviament amb el pacient, per a basar el tractament en una teràpia personalitzada d'acord amb l'efectivitat, tolerabilitat i preferències de cada pacient. Des de la Fundació Puigvert tractem aquesta condició mitjançant diferents tractaments sempre realitzats per especialistes especialitzats i amb la tecnologia més avançada, garantint una millor intervenció menys agressiva i una millor recuperació.

Els diferents tractaments que oferim són:

 1. Hàbits de vida: modificar els factors de risc, incloent-hi canvis en l'estil de vida o medicaments que puguin produir disfunció erèctil.
 2. Medicaments en pastilles: són de la família dels inhibidors de la 5 Fosfodiesterasa (Sildenafil, Vardenafil, Tadalafil, Avanafil) i produeixen una relaxació de la musculatura llisa del penis en tenir estímul sexual, amb el que afavoreix l'erecció. La durada, l'absorció amb els menjars, el temps a fer efecte i possibles efectes secundaris varien entre ells.
 3. Tractament intrauretral: quan els medicaments en pastilles no són eficaços, s'administra un fàrmac (Prostadil) directament dins de la uretra, que produeix una erecció en pocs minuts, encara que pot produir coïssor o dolor en el gland. La injecció a nivell dels cossos cavernosos produeix una erecció al cap d'uns 10 minuts, pot causar dolor i, en rares ocasions, priapisme o erecció prolongada durant més de 4 hores el dolor.
 4. Erecció per buit o Vacuum: creant una pressió negativa al voltant del penis es genera una erecció en fer que els cossos cavernosos s'omplin de sang, i després es manté col·locant un anell que evita que la sang surti del penis. És poc invasiu i de requereix medicació, encara que és més aparent.
 5. Implant de pròtesi de penis: quan el pacient 1) no pot utilitzar aquests tractaments o 2) aquests tractaments no han tingut bons resultats. Requereix cirurgia per a col·locar un dispositiu dins del penis que permet tenir una erecció. És la solució més extrema i només està indicat en determinats casos, però té una alt grau de satisfacció per part dels pacients.

Especialistes d'alt nivell

Posem a la teva disposició el millor equip facultatiu especialitzat en el camp.

Disfunción eréctil
Joaquim Sarquella Geli El Dr. Joaquim Sarquella és Cap de la Unitat de Disfunció erèctil. Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona, Diploma d'Especialista en Andrologia per l'Escola de Postgraduats IUNA Fundació Puigvert - Universitat Autònoma de Barcelona i Clinical Andrologist per la European Academy of Andrology.  Es dedica especialment a les àrees de disfunció sexual masculina, patologia morfològica del penis i Malaltia […]
Andrologia
Eduard Ruiz Castañé El Dr. Eduard Ruiz Castañé és Director del Servei d'Andrologia. Es va llicenciar en Medicina en 1979 en la Universitat Central de Barcelona i en 1984 va obtenir, en la mateixa Universitat, la seva especialització en Cirurgia General i Digestiva. Posteriorment, a la Universitat Autònoma de Barcelona (Fundació Puigvert) va realitzar la residència en Urologia i la superespecialització en Andrologia, […]
Andrologia
Maurizio de Rocco El Dr. Maurizio de Rocco és Cap de la Unitat d'Infertilitat Masculina del Servei d'Andrologia. És llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Pàdua (Itàlia) i especialista en Endocrinologia i Metabolisme per l'Hospital Universitari de Pàdua. Ha realitzat el màster d'Andrologia  i Medicina de la Reproducció en la Universitat de Pàdua i el màster en Andrologia Clínica en la Fundació Puigvert – Universidad de Vic - […]

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/fundacio-puigvert/www/wp-content/plugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(133) : eval()'d code on line 28

Warning: Attempt to read property "name" on null in /home/fundacio-puigvert/www/wp-content/plugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(133) : eval()'d code on line 28
Josvany Sánchez Curbelo El Dr. Josvany Sánchez és Cap de la Unitat d'Hipogonadisme. Graduat en Medicina General i Cirurgia (1994) per la Universitat de l'Havana (Cuba), està especialitzat en Endocrinologia per l'Institut Superior de Ciències Mèdiques (1999) i en Andrologia per la Fundació Puigvert (2008). En 2014 va obtenir el Màster en Andrologia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Imparteix com a […]

Contáctanos por teléfono:

Programación de visitas privadas
8h-20h de lunes a jueves y 8h–18h viernes

Pedir cita o segunda opinión médica:

Puedes contactarnos rellenando el siguiente formulario y nos pondremos en contacto lo antes posible.

  Programación de visitas privadas: +34 93 416 97 07

  8h-20h de lunes a jueves y 8h-18h viernes