Sala de premsa

En este reportaje del Magazine de La Vanguardia, el Dr. Eduard Ruiz Castañé habla del sexo después de los 60.
La incontinència urinària (IU) és una disfunció que s’acostuma a associar a les dones, però també afecta de manera important el sexe masculí. Concretament, segons dades de la Fundació Puigvert –que tracta tant la incontinència femenina com la masculina–, un de cada quatre casos d’aquest problema de salut es produeix en homes. Així mateix, les dades també posen de manifest que l’edat és un factor determinant en pacients masculins: un 10% dels homes entre 65 i 74 anys tenen aquest problema de salut i, a partir dels 75 anys, els afectats s’eleven fins a un 22%.
Un equip d’investigadors de la Fundació Puigvert, que pertanyen a la Red de Investigación Renal (REDinREN), ha aconseguit reduir més del 50% la mida dels tumors renals sagnants en l’esclerosi tuberosa sense utilitzar la cirurgia. L’esclerosi tuberosa és una malaltia hereditària i la seva manifestació renal més freqüent són els anomenats angiomiolipomes renals, masses tumorals no cancerígenes implantades al ronyó.
La Unitat de Biologia Cel·lular i Genètica Mèdica de la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) –amb la Dra. Joaquima Navarro al capdavant– i el Programa de Reproducció Assistida Fundació Puigvert-Hospital de Sant Pau –dirigit pel Dr. Joaquim Calaf i amb la Dra. Ana Polo i la Dra. Olga Martínez Passarell com a responsables del programa de DGP– han aconseguit, per primera vegada al món, el naixement d’uns bessons sense una mutació de predisposició al Càncer de Còlon Hereditari No Polipòsic (HNPCC) o Síndrome de Lynch. Aquest naixement s’ha aconseguit mitjançant un cicle de diagnòstic genètic preimplantacional de doble factor genètic (DF-DGP).
Cada any es produeixen a Espanya uns 15.000 casos de càncer de bufeta i, d’aquests, 8.000 es tornen a reproduir. Aquest alt risc de reaparició, de més del 50%, fa que actualment es dediquin a aquesta malaltia molts més recursos que els que es destinen a altres tipus de càncer, com ara el de còlon, el de mama o el de pròstata, en què la probabilitat d’eliminar completament la malaltia és molt més alta. Així ho han explicat els experts que han participat al 53è Curs d’Urologia organitzat per la Fundació Puigvert, que des de dimecres i fins aquesta tarda reuneix més de 600 professionals de l’àmbit de la Urologia de 20 països d’arreu del món
La Fundació Puigvert ha realitzat amb èxit la primera cadena de trasplantament renal de donant viu que s’ha dut a terme a Espanya. La cadena ha estat integrada per sis persones, que ja han rebut l’alta i evolucionen favorablement. La cadena també ha comptat amb la participació de l’Hospital Virgen de las Nieves de Granada.
El diagnòstic de la fertilitat masculina es realitza habitualment a través de l'observació dels espermatozoides al microscopi. Però un semen amb qualitat normal no garanteix una fertilitat adequada. De fet, existeix una considerable proporció de casos d'infertilitat de causa desconeguda i hi ha dades que apunten que la funció anòmala de l'espermatozoide podria tenir un origen genètic o molecular.
La Fundació Puigvert creix i innova per donar resposta efectiva als serveis que la societat demana. És per això que ha ampliat les seves instal·lacions i ha construït un nou edifici de gairebé 12.000m2. Aquest edifici està situat en els terrenys que, cedits per l'HSCSP, disposava la Fundació al carrer Cartagena. Els quatre edificis estan integrats i connectats entre sí.
El Dr. Joan Palou, Cap de la Unitat d'Urologia Oncològica de la Fundació Puigvert, ha estat nomenat Director de la European School of Urology (ESU). L'ESU és la secció de l'European Association of Urology que assegura un ensenyament urològic d'alta qualitat a nivell europeu i que coordina i organitza totes les activitats de postgrau de la Societat Europea.

Notícies

Esdeveniments