La Dra. Esther Martínez guardonada amb el Premi JAUME AIGUADER 2020

07/06/2021


El Premi de divulgació i educació sanitàries “Jaume Aiguader” que concedeix l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears ha estat atorgat, en l’edició del 2020, al programa de formació continuada per pacients amb Malaltia Renal Crònica: Aula Docent de la Fundació Puigvert: “Viure amb malaltia renal. VIII Edició de les trobades per a pacients nefrològics” que organitza el Servei de Nefrologia de la Fundació Puigvert.

Aquest programa, dirigit per la Dra. Esther Martínez Camps, es va constituir amb la voluntat de proporcionar una eina de coneixement i cures pràctiques bàsiques per a tots els pacients amb  problemes renals crònics. El programa, que en el 2007 es va anomenar Escola per a malalts renals crònics, també va ser premiat per Diario Médico-Millors Idees de Sanitat 2007- i fou finalista del premi de la Fundació Farmaindustria 2007.

L'objectiu del programa és aprofundir en la malaltia renal crònica per tal de conèixer les causes, els possibles tractaments i com prevenir-la i establir unes pautes generals que permetin millorar la nostra salut: higiene de mans, hàbits saludables o com prendre els medicaments. A més a banda de l’aspecte físic, també hem volgut reforçar l’ impacte psicològic que la malaltia pot tenir en el dia a dia.

L'edició 2020 es va adaptar a les limitacions exigides per la crisi sanitària provocada per la COVID-19. El programa es va realitzar en format virtual incloent quinze vídeos didàctics, deu en format conferència i cinc més com a càpsules de coneixement. Tots els vídeos, d’uns 30 minuts de durada, han estat emesos pel canal YouTube de la Fundació. També es pot accedir als vídeos des de la web institucional.

Nascut el 2007, les aules d’aquest curs han vist passar més de 2.000 alumnes entre malalts i familiars que han compartit les seves inquietuds i han pogut aprofundir sobre les causes, la prevenció i el tractament de la Malaltia Renal Crònica.

Sobre la Dra. Esther Martínez

La Dra. Martínez és Llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona. Especialista en Nefrologia i diploma de postgrau en Medicina de l'Envelliment. Des de 1989 és adjunta del Servei de Nefrologia, Unitat de Diàlisi, de la Fundació Puigvert. És membre del Comitè de bioètica i del Comitè del Nucli de Seguretat de la Fundació Puigvert. Participa en diverses línies d'investigació: anèmia i tractament amb agents eritropoiètics, assaig clínic sobre hiperparatiroidisme secundari tractament amb calcimimètics, estudi sobre hemodiafiltració en línia i població geriàtrica a la nostra unitat de diàlisi. També treballa en la valoració psicològica i la qualitat de vida.

Membre de la Societat Espanyola de Nefrologia i del Comitè de Redacció de la revista Annals de patologia vascular, membre de la societat Catalana de nefrologia i de la Societata Catalana de Cures pal·liatives renals. Ha publicat més de 100 articles en revistes nacionals i internacionals, i ha assistit a un total de 56 cursos i congressos.

 

Contacte

Contacte O.T. Comunicació i Imatge
934 169 700

(De dilluns a divendres de 9h a 18h)

comunicacio@fundacio-puigvert.es

 

Esdeveniments