La cirugía robòtica millora el tractament en càncer de testicle

19/10/2018
- Aquesta tecnologia permet accedir millor al tumor i extreure els ganglis afectats amb més seguretat i menys complicacions per al pacient.
 
- La Fundació Puigvert és un dels pocs centres al món que empra la robòtica per tractar el càncer de testicle, que es dóna amb més freqüència en homes joves.
 
La Fundació Puigvert de Barcelona ha presentat en el 55è Curs d'Urologia, els avantatges que ofereix la cirurgia robòtica en càncer de testicle. Segons detalla el doctor Joan Palou, director del Servei d'Urologia de la Fundació i director del curs, la robòtica permet un "millor accés al tumor de testicle amb afectació de ganglis de l'abdomen després de quimioteràpia i evita haver de realitzar al pacient una cirurgia oberta que requereix una gran incisió abdominal ". D'aquesta manera, l'ús del robot quirúrgic Da Vinci en càncer de testicle suposa "un millor accés i extracció dels ganglis afectats a l'abdomen, així com una recuperació més ràpida per al pacient". La Fundació Puigvert és un dels pocs centres a tot el món que empra la robòtica per a aquest tipus de càncer.
 
El tumor de testicle, del qual es diagnostiquen uns 825 casos a l'any a Espanya, es dóna majoritàriament en homes joves, d'entre 15 i 35 anys. A més, segons destaca el Dr. Palou, en aquest rang d'edat és freqüent que el tumor s'expandeixi al retroperitoneu, una zona de molt difícil accés, ja que està situada darrere de l'estómac. "L'ús de la cirurgia robòtica és un gran avanç, ja que facilita enormement l'extracció dels ganglis afectats", indica l'especialista de la Fundació Puigvert. A més, el fet de no haver de realitzar una operació oberta significa una millora estètica i que, en no haver de recuperar-se d'una gran incisió, el pacient pot rebre l'alta al cap de dos o tres dies de la intervenció.
 
Pioners en cirurgia robòtica
La Fundació Puigvert és pionera en cirurgia robòtica. Va ser el primer centre a Espanya en utilitzar el robot quirúrgic Da Vinci, l'any 2005 i la primera entitat que va dur a terme cirurgies robòtiques oncològiques, com la prostatectomia radical, la cistectomia radical, la nefrectomia radical i parcial en diferents càncers urològics o les cirurgies reconstructives. També va ser el primer centre a Espanya a fer un trasplantament renal robòtic. I és precisament tota l'experiència acumulada en robòtica el que permet que els experts de la Fundació puguin aplicar-la en altres camps, aportant grans millores per als pacients.
 
55è Curs d'Urologia de la Fundació Puigvert
El Curs d'Urologia de la Fundació Puigvert, dirigit pel Dr. Joan Palou, director del Servei d'Urologia de l'entitat, arriba enguany a la seva 55a edició amb més de 600 experts de 20 països diferents. L'entitat organitza aquesta trobada des de 1950, amb l'objectiu de formar els metges en les últimes novetats que s'han produït en el camp de l'Urologia. La Fundació convida a professionals de tot el món, reconeguts experts en aquesta especialitat mèdica, que participen en les ponències, aporten qualitat a la docència i que també estan presents en les jornades per ampliar la seva formació.
 
La Fundació Puigvert és una entitat de referència mundial en casos d'Urologia. Un dels aspectes més destacats del Curs, segons afirma el doctor Joan Palou, és la realització de 26 cirurgies que es retransmeten en directe des dels quiròfans de la Fundació a la seu del curs.

Contacte

Contacte O.T. Comunicació i Imatge
934 169 716

(De dilluns a divendres de 9h a 18h)

sarmengol@fundacio-puigvert.es

 

Esdeveniments

El Servei de Nefrologia de la Fundació Puigvert esta preparant una nova edició de les trobades per a pacients nefrològics.
 
Amb la participació de professionals dels serveis de la Fundació, l'objectiu d’aquestes trobades és aprofundir en la malaltia renal crònica per tal d