Europa acredita la Fundació Puigvert com a centre de referència per a la formació d’investigadors en Urologia Pediàtrica

19/05/2021


Barcelona, 19 de maig 2021.- La Unitat d’Urologia Pediàtrica de la Fundació Puigvert se suma a la llista de Serveis acreditats pel Consell Europeu d’Urologia (European Board of Urology-EBU) per a la formació d’especialistes i investigadors en les diferents subespecialitats urològiques. Recentment, el passat mes d’abril, l’EBU va atorgar la mateixa acreditació per a les patologies de càncer urotelial, de pròstata i renal, trasplantament renal, càlculs renals i urologia femenina i incontinència de la Fundació Puigvert.

La Dra. Ana Bujons, Cap de la Unitat d’Urologia Pediàtrica de la Fundació Puigvert celebra aquesta distinció que, explica, “s’afegeix a la concessió d’una beca d’investigació bàsica atorgada per l’Asociación Europea de Urología (EAU) a la Dra. Yesica Quiroz de l’equip d’Uropediatria per a desenvolupar el projecte Generación de un modelo vesical in vitro a partir de células madre de tejido graso. Ingeniería tisular aplicada a neovejigas”.

La Dra. Ana Bujons és una reconeguda especialista en Urologia Pediàtrica experta en el diagnòstic i tractament de malformacions congènites genitourinàries pediàtriques. Les seves principals línees d'investigació clínica són l'extròfia vesical, la litiasi infantil i les malformacions urinàries del tracte urinari superior i inferior .

Amb aquest nou reconeixement, el Servei d’Urologia de la Fundació Puigvert, comprès per un equip de més de 30 facultatius supraespecialitzats es converteix en el primer centre de formació certificat en tota Europa en 7 subespecialitats per part de l’EBU i un centre de referència del programa de beques de l’EAU dirigit a joves uròlegs, l’objectiu del qual és incentivar la investigació bàsica i la formació continuada en centres acreditats d’alt prestigi i excel·lència clínica.

La Fundació Puigvert aposta, des de fa anys, pel desenvolupament professional urològic amb programes dirigits a residents, així com per formació especialitzada i de postgrau. “Aquesta certificació com a centre de referència EAU-EBU acredita el nostre ensenyament de màxima qualitat sotmetent-la a un avaluació i valoració respecte a les normes europees, i ens proporciona recomanacions estructurades i  individuals en referència a les millores i el desenvolupament de la formació en urologia”, assenyala el Dr. Joan Palou, Director del Servicio d’Urologia de la Fundació Puigvert.

Contacte

Contacte O.T. Comunicació i Imatge
934 169 700

(De dilluns a divendres de 9h a 18h)

comunicacio@fundacio-puigvert.es

 

Esdeveniments