Ens ha deixat l’Esperança Martí

18/02/2022

L'Esperança Martí i Salís, Presidenta honorífica del Patronat de la Fundació Puigvert, va traspassar ahir, 17 de febrer, a l’edat de 87 anys. El Patronat, l’equip directiu i tots els i les professionals de la Fundació lamenten profundament la pèrdua irreparable de qui ha estat peça clau de la Fundació i figura destacada de la sanitat catalana. La seva il·lusió, el seu entusiasme, la seva professionalitat i la seva entrega continuada han contribuït, sense dubte, a configurar la Fundació Puigvert d’avui.

Nascuda a Barcelona al 1935, Esperança Martí va iniciar la seva trajectòria com a gerent de la Fundació Puigvert des de la seva constitució al 1961, i en va ser nomenada Directora General al 1982. Al 2004 es convertí en la Presidenta del Patronat i posteriorment, al 2019, passà a ser Presidenta Honorífica.

La visió de l’Esperança Martí, avançada al seu temps, va fer que la Fundació Puigvert fos una entitat pionera en la incorporació de noves  tecnologies aplicades al món de la salut  així com en la implantació de nous models de gestió.

D’entre les fites més destacades de la seva trajectòria professional destaca haver estat membre fundadora de la Unió Catalana d’Hospitals (1975), de la que també fou Presidenta. De 1997 a 2006 va ser Presidenta de la Fundació Salut, Empresa i Economia (FUSEE) i de 1996 a 2004 va presidir la Fundació de l’Hospital de l’Esperit Sant de Barcelona. És també remarcable la seva vocació i tasca  docent contribuint a la formació de la majoria dels gestors i directius de les nostres entitats sanitàries.

La seva trajectòria professional ha estat reconeguda amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya (2000) i amb la Medalla al Treball President Macià de la Generalitat de Catalunya (1996).

La cerimònia de comiat tindrà lloc el diumenge 20 de febrer a les 12,30h, al Tanatori de Sancho de Ávila

Contacte

Contacte Comunicació

934 169 700 ext. 4671

 

Esdeveniments