El Dr. Joan Palou rep el premi Frans Debruyne 2022 en reconeixement a la seva trajectòria i contribució a l'Associació Europea d'Urologia (EAU)

01/07/2022

El Dr. Joan Palou Redorta, Director del Servei d'Urologia de la Fundació Puigvert, ha rebut el premi de l'Associació Europea d'Urologia (European Association of Urology o EAU, per les seves sigles en anglès) ‘Frans Debruyne Life Time Achievement Award 2022’, en reconeixement a la seva trajectòria i llarga i important contribució a les activitats i al desenvolupament d'aquesta organització.

El lliurament del premi, que es concedeix des del 2006 i és la 16a vegada que s'atorga, s’ha produït en el marc del 37è Congrés Anual de la AEU, que se celebra des de l'1 fins al 4 de juliol a Amsterdam. El Dr. Palou es converteix així en el segon metge de la Fundació Puigvert a rebre aquest premi, després de fer-ho el Dr. Humberto Villavicencio i Mavrich el 2015.


Les aportacions científiques, docents i organitzatives del Dr. Joan Palou associades a l'Associació Europea d'Urologia es remunten al 2006, quan va participar com a membre del grup de treball de les directrius de la EAU sobre el càncer de bufeta no invasiu al múscul durant setze anys i, després, com a membre de la Junta Directiva de la pròpia EAU (2008-2012). Entre 2012 i 2021, a més, va ser director de l'Escola Europea d'Urologia (European School of Urology o ESU, per les seves sigles en anglès), contribuint a l'estandardització dels cursos de l'organització i la creació de webinars i masterclass, els grups d'entrenament quirúrgic o del podcast de la EAU, entre altres.

Assistència, docència i recerca, els pilars d'una trajectòria professional compromesa amb el desenvolupament de la urologia

Amb més de 30 anys d'experiència i una àmplia formació en urologia oncològica, el Dr. Joan Palou és un referent dins de la comunitat científica nacional i internacional en el tractament del càncer de bufeta i de pròstata. Pioner en l'ús de la cirurgia robòtica i laparoscòpia urològica al nostre país, el 2008 va ser el primer uròleg a Espanya que va realitzar una cistectomia radical robòtica i, el 2009, la primera reconstrucció de bufeta i uretra a partir de l'intestí prim.

Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), ara és professor titular del Departament de Cirurgia de la mateixa universitat. La seva formació especialitzada la va realitzar a l'Hospital Universitari Vall d’Hebron (1981-1986), així com en diferents centres dels Estats Units.

És autor de diversos capítols (34) en llibres de medicina i d'urologia, i ha publicat més de 600 articles en més de 200 revistes urològiques espanyoles i internacionals. Ha participat en més de 500 reunions nacionals i internacionals i professor convidat en cursos i reunions científiques en hospitals de tot el món.

Enhorabona, Dr. Palou!

Contacte

Contacte Comunicació

934 169 700 ext. 4671

 

Esdeveniments