Campanya micro-donacions: #SomUcraïna

10/03/2022

Molts de vosaltres recordareu la Katya, una pacient del Servei de Nefrologia de la Fundació Puigvert en el 2021. Ella acabava de donar a llum el seu fill, en Mark, i va patir una hemorràgia que la va tenir entre la vida i la mort durant varies setmanes.

La Katya i la seva família són d’Odessa, Ucraïna, un país que avui tenim molt present per la situació de guerra que està patint. A l’hospital d’aquesta ciutat la van tractar fins que no van poder fer més per ella. El seu marit, Aleksandr, no es va rendir, i va buscar qui pogués ajudar a la seva dona. Al febrer del 2021 el mon estava immers en plena pandèmia de la COVID 19 i l’estat de salut de la Katya empitjorava per moments. Va ser a la Fundació Puigvert on se li van obrir les portes malgrat les dificultats i estat crític de la Katya.

 

L’equip de Nefrologia, encapçalat pel Dr. Guirado va aconseguir estabilitzar a la Katya però no va ser possible recuperar la funció renal. La Katya necessitava un trasplantament de ronyó  i,  la seva mare, la Nina, era la candidata compatible.

Al setembre de 2021 la família va viatjar 3.500 kilòmetres en cotxe des d’Ucraïna fins a Barcelona i el 15 del mateix mes, mare i filla eren sotmeses a un trasplantament en els nostres quiròfans.

Després d’un període de convalescència a Barcelona, vivint en un apartament a prop de la Fundació Puigvert, la família va tornar a casa el mes de Desembre.

Ara, 3 mesos després, la família ha hagut de tornar a abandonar Odessa i, de moment, estan refugiats a Romania.

Com a pacient trasplantada sabeu que necessita unes condicions especials per tal que el seu ronyó segueixi funcionant. No pot estar en llocs amb gèrmens, ha de seguir una medicació molt específica per tal de no fer rebuig, s’ha de fer analítiques periòdicament i necessita seguiment mèdic constant. A més, la seva dieta ha de ser sana i equilibrada.

Avui, en el Dia Mundial del Ronyó, la Fundació ha engegat una campanya de crowdfunding (micro-donacions) per ajudar la Katya, la nostra pacient.

Per això us animem a que ajudeu la Katya a que pugui seguir el seu tractament i obtenir les medicines que necessita, malgrat la situació que està patint el seu país.

Si vols ajudar la Katya en el que puguis, fes una aportació al punt de donació situat al vestíbul de l’entrada del Carrer Cartagena amb targeta de crèdit o efectiu  o amb transferència bancària al cc/ ES1300750085440601010237 amb el concepte #SomUcraïna.

Contacte

Contacte Comunicació

934 169 700 ext. 4671

 

Esdeveniments