‘1, 2, 3… ¡SALVADA!’, un conte infantil per a salvar vides

23/04/2022


Es publica ‘1, 2, 3… SALVADA!’, un conte infantil escrit per Berta Milian, infermera supervisora del Servei d'Urgències de la Fundació Puigvert, que pretén convertir-se en una eina educativa perquè els més petits es familiaritzin amb les emergències sanitàries des d'aquestes edats.

Els menors es queden sota la responsabilitat d'un adult en nombroses ocasions. “Sempre ens preocupem pel menor però, i si li passa alguna cosa a l'adult? Qui protegeix el nen, o a la nena? I a l'adult? Així que vaig decidir ensenyar-li primers auxilis a la meva filla de 4 anys, però em vaig adonar que no hi havia material adaptat a la seva edat”, explica Berta. Va ser aquesta simple reflexió la que la va portar a escriure el conte: proporcionar pautes d'actuació perquè nenes i nens sàpiguen gestionar una situació d'emergència.


Avui, en la Diada de Sant Jordi, des de la Fundació Puigvert, volem donar visibilitat a una iniciativa que promou l'educació per a la salut. “Molts dels que ens dediquem al sector sanitari som conscients de la importància i la necessitat d'emprendre accions educatives. En la meva experiència personal he volgut transmetre uns coneixements a la meva filla per a ensenyar-li com actuar davant una emergència i en aquest procés he confirmat que són moltes les famílies que ni tan sols s’ho plantegen”, aclareix.

‘1, 2, 3… SALVADA!’ és un conte infantil que acostarà als més petits a la realitat de les situacions d'emergència: saber identificar-les, alertar al 112 i fins i tot aprendre nocions bàsiques per a saber com actuar. Perquè l'educació salva vides.

Enhorabona, Berta!

Feliç Sant Jordi a tots i totes!

Contacte

Contacte Comunicació

934 169 700 ext. 4671

 

Esdeveniments