Notícies

 
Avui, Dia Mundial Contra el Càncer de Pròstata, es una jornada per a conscienciar sobre la necessitat del diagnòstic precoç del càncer de pròstata, el tumor maligne més diagnosticat en els homes, als països desenvolupats, amb 35.126 nous casos a Espanya el 2020.
 
Els experts de la Fundació Puigvert apunten que una qüestió fonamental per a millorar el pronòstic del càncer de pròstata és la detecció precoç i per això, recomanen, que tots els homes a partir dels 50 anys es realitzin una determinació de PSA en sang, o als 45 anys, si hi ha antecedents de cànce


El Premi de divulgació i educació sanitàries “Jaume Aiguader” que concedeix l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears ha estat atorgat, en l’edició del 2020, al programa de formació continuada per pacients amb Malaltia Renal Crònica: Aula Docent de la Fundació Puigvert: “Viure amb malaltia renal. VIII Edició de les trobades per a pacients nefrològics” que organitza el Servei de Nefrologia de la Fundació Puigvert.


Barcelona, 19 de maig 2021.- La Unitat d’Urologia Pediàtrica de la Fundació Puigvert se suma a la llista de Serveis acreditats pel Consell Europeu d’Urologia (European Board of Urology-EBU) per a la formació d’especialistes i investigadors en les diferents subespecialitats urològiques. Recentment, el passat mes d’abril, l’EBU va atorgar la mateixa acreditació per a les patologies de càncer urotelial, de pròstata i renal, trasplantament renal, càlculs renals i urologia femenina i incontinència de la Fundació Puigvert.

La Fundació s'ha sumat al Dia Internacional de la Infermeria, que se celebra avui, 12 de maig. Des de Direcció, s'ha fet un ferm reconeixement a la feina ben feta i a la implicació d’aquest col·lectiu a la Fundació:

Divendres va tenir lloc l'acte de cloenda del Curs acadèmic 2020-2021 i el comiat de residents d'Urologia, de Nefrologia i de Psicologia

Després de la benvinguda del Ramon Massaguer, Patró delegat i Director General de la Fundació, els Directors de Servei dels que formen part els residents, el Dr. Joan Palou, el Dr, Lluís Guirado i la Dra. Núria Camps, van dirigir unes paraules als seus residents.

  • Es tracta d'un reconeixement internacional com a centre europeu de qualitat que suposa la possibilitat d'acollir becaris de l'European Urological Scholarship Programmes (EUSP). 
  • Per aconseguir aquest certificat l'Entitat ha hagut de complir amb diferents criteris, com un nombre concret de cirurgies per any o de publicacions científiques per subespecialitat.
 
La Fundació Puigvert s'ha convertit en l'únic centre de formació certificat d'Europa en 6 subespecialitats urològiques.

Tornem amb les Jornades de portes Obertes per a escoles, aquest any, en format vídeo!

La Fundació Puigvert realitza un programa de portes obertes per tal de facilitar als més joves coneixements relacionats amb les especialitats desenvolupades en aquest centre sanitari. El programa s'ofereix a totes les escoles de Barcelona que estiguin interessades en aportar als seus programes educatius, temes de l'àmbit sanitari tractats d'una manera propera i amena per als seus alumnes. En alguns vídeos comptem amb la col·laboració de testimonis.

La Fundació Puigvert ha estat acreditada per un període de 5 anys com a centre de referència europeu en formació en Urologia. 

Així ho ha comunicat l'European Association of Urology (UEA) i l'European Board of Urology (EBU) .Aquesta acreditació, que posa de rellevància el nivell científic de la fundació, permetrà acollir i formar becaris de l'European Urological Scholarship Programmes (EUSP) .
 
A més, amb aquesta acreditació, la Fundació es converteix en l'únic hospital a tot Europa que és Centre de referència per a 6 especialitats:
 
1.

 

Un estudi de la Fundació Puigvert, publicat avui a la prestigiosa revista AJKD, defineix, per primera vegada, la clínica d’aquests pacients

> La malaltia d’Alport és la segona malaltia renal hereditària més comuna i té un alt impacte social i sanitari.

> L’estudi fa referència a persones amb la tipologia de síndrome d’Alport provablement més freqüent però, també, la més

desconeguda i infradiagnosticada.

En el Dia Mundial del Ronyó, tres experts de la Fundació ens parlen de les malalties renals

Els ronyons són un dels òrgans més importants de el cos, i l'objectiu de el Servei de Nefrologia de la Fundació Puigvert consisteix en l'abordatge integral de l'pacient amb malaltia renal, que s'inicia amb el diagnòstic de la nefropatia mitjançant estudis clínics, analítics, histològics , moleculars i d'imatge.

Notícies

Dia Mundial Càncer de Pròstata

 
Avui, Dia Mundial Contra el Càncer de Pròstata, es una jornada per a conscienciar sobre la necessitat del diagnòstic precoç del càncer de pròstata, el tumor maligne més diagnosticat en els homes, als països desenvolupats, amb 35.126 nous casos a Espanya el 2020.
 

Esdeveniments