La Fundació Puigvert renova la seva imatge llançant una campanya que aposta per la promoció de la salut de l'home
- La nova campanya, emmarcada sota el lema “Especialistes en salut de l'home”, pretén sensibilitzar sobre la importància de la salut urogenital, sexual i reproductiva de la població masculina en totes les etapes de la vida
- La Fundació Puigvert és l'únic hospital monogràfic del país especialitzat en Urologia, Nefrologia, Andrologia i Medicina Reproductiva i un dels centres sanitaris d'Europa amb major volum d'activitat assistencial especialitzada
Barcelona, 6 de setembre de 2021.- La Fundació Puigvert, únic hospital monogràfic del país especialitzat en Urologia, Nefrologia, Andrologia i Medicina Reproductiva, llança una nova campanya sobre les seves especialitats per conscienciar sobre la importància de la salut urogenital, sexual i reproductiva de l'home en totes les etapes de la seva vida.
Sota el lema “Especialistes en salut de l'home”, la Fundació Puigvert no sols actualitza el seu look, sinó que pretén posicionar-se com un agent promotor del canvi per a sensibilitzar a la població masculina sobre la transcendència de la seva salut urogenital, sexual i reproductiva, com ocorre en el cas de la salut de la dona.
En aquest sentit, el Director Corporatiu de la Fundació Puigvert, Roger Abad, assegura que la salut sexual i reproductiva de l'home és una assignatura pendent a la nostra societat: “La nostra activitat assistencial ens confirma que els homes no freqüenten el Servei d'Andrologia com les dones fan amb el de Ginecologia. En realitat, una gran part de la població ni sap que l'Andrologia és l'especialitat mèdica que s'encarrega de l'estudi, diagnòstic i tractament de la funció sexual i reproductiva masculina”.
És poca la literatura que tracta aquest fenomen, però segons una enquesta realitzada per la Clínica Cleveland dels Estats Units, els homes mostren major resistència que les dones a fer-se revisions mèdiques, tant que el 72% dels 1.174 homes enquestats va reconèixer que preferia fer tasques domèstiques que anar al metge. Així mateix, les dades van revelar que als homes, per regla general, simplement no els agrada parlar sobre la seva salut.
Davant aquest context, la Fundació Puigvert ha triat posar el focus en la necessitat de generar coneixement i incrementar la conscienciació sobre la salut masculina, globalment. Abad explica, referint-se al nou Pla Estratègic de 2021-2025 de la Fundació Puigvert, que “durant aquest període, apostem per recuperar el lideratge i obrir la nostra oferta de serveis a pacients privats i internacionals que busquen la millor assistència mèdica especialitzada en Urologia, Nefrologia, Andrologia i Medicina Reproductiva. Quant a patologies urogenitals, per exemple, disposem de diverses unitats especialitzades: Uro-Oncologia, Litiasi Urinària, Urologia Funcional, Urologia Pediàtrica, Urologia Reconstructiva, Unitat de Disfunció Sexual, Unitat d'Infeccions de Transmissió Sexual, etc.”
Centre d'excel·lència per al diagnòstic i tractament de les patologies urogenitals d'homes, dones i nenes, nens i adolescents (NNA)
La Fundació Puigvert és un dels centres sanitaris d'Europa amb major volum d'activitat assistencial especialitzada. “Tots els nostres equips medico-assistencials, des de les i els facultatius, fins al Servei de Diagnòstic per la Imatge, passant pel de Psicologia Clínica o el de Laboratoris, estan supraespecialitzats per la nostra condició de centre monogràfic i per una experiència de més de 60 anys”, recorda Abad.
Els Serveis d'Andrologia i Urologia de la Fundació Puigvert han sumat més de 27.000 pacients homes visitats i tractats mèdica o quirúrgicament en l'últim any. La gran majoria, no obstant això, han acudit a la consulta davant un problema ja existent i, rares vegades, a manera de revisió mèdica. Així, aquesta campanya pretén revertir aquesta situació cap a la via de la prevenció i ser una eina més d'educació per a la salut.
4 de setembre, Dia Mundial de la Salut Sexual
La pandèmia del Covid-19 ens ha obligat a canviar i adaptar-nos a noves realitats en diverses esferes de la vida, i una de les principals ha estat la consciència sobre la nostra fragilitat i la importància de cuidar-nos, pensant no sols en nosaltres mateixos, sinó en els altres. “En el cas de les relacions sexuals –explica el Dr. Ruiz-Castañé, Director del Servei d'Andrologia de la Fundació Puigvert− també s'han produït nombrosos canvis que, a dia d'avui, encara no podem avaluar, però dades preliminars indiquen que les formes d'interacció s'han vist altament condicionades per l'aïllament social i la por al contagi. Cuidar-nos s'ha tornat més important que mai”.
En relació a aquesta qüestió, i coincidint amb el Dia Mundial de la Salut Sexual el passat dia 4 de setembre, l’andròleg i Cap de la Unitat d'Infeccions de Transmissió Sexual (ITS) de la Fundació Puigvert, Dr. Álvaro Vives, apunta que “entre els més joves, és imprescindible llançar campanyes educatives i de sensibilització sobre la importància de realitzar controls o revisions mèdiques de les ITS per prevenir malalties que puguin comprometre la salut d'aquests nois en el futur”.