La Fundació Puigvert, pionera en aplicar la resecció transuretral en bloc per extirpar tumors de bufeta

20/06/18
  • Es tracta d'una intervenció endoscòpica en la qual el tumor no s'extreu per capes, sinó sencer, és a dir, amb totes les seves arrels.
  • Aquest nou sistema permet realitzar un millor diagnòstic de profunditat del tumor.
  • El centre està preparant un assaig clínic amb la participació d'al voltant de 300 pacients.

Barcelona, 20 de juny de 2018.-La Fundació és un dels centres pioners a Espanya en l'aplicació de la resecció uretral en bloc per extirpar tumors de bufeta. Aquesta tècnica ha centrat l'interès del Workshop sobre tècniques quirúrgiques en urologia oncològica que s'ha celebrat aquests dies al nostre centre, convertint-lo en l'únic que forma el col·lectiu professional especialitzat en aquesta matèria.

La resecció transuretral en bloc és una tècnica sorgida a principis de segle al Japó, l'aplicació es va començar a estendre fa 5 anys. Es tracta d'una intervenció endoscòpica en la qual el tumor en comptes d'extreure's per capes, s'extirpa sencer, és a dir, amb totes les seves arrels. D'aquesta manera, es pot analitzar complet i permet realitzar un diagnòstic de profunditat d'aquest tumor millor i més ràpid. No obstant això, no pot emprar-se en tots els casos. És només aconsellable utilitzar-la en pacients en els quals el tumor és exofític (té forma de berruga) i superficial, és a dir, no envaeix el múscul de la paret de la bufeta.

Aquesta nova tècnica, que es pot dur a terme tant amb làser com amb altres mètodes de tall més precisos que els habituals, és segura per al pacient perquè redueix el risc de perforació. La recuperació és molt similar a la que comporta el mètode tradicional de resecció transuretral i ha de romandre amb sonda durant un determinat període de temps.

La Fundació Puigvert fa dos anys que va començar a aplicar aquesta nova tècnica, però ja s'ha convertit en un centre de referència. Així, durant dos dies, ha reunit especialistes que han volgut conèixer i aprendre la resecció uretral en bloc per poder aplicar-la en el seu dia a dia, convertint-se així en la primera entitat que realitza formació en aquest àmbit.

Posada en marxa d'un assaig clínic

D'altra banda, la Fundació Puigvert iniciarà, properament, un assaig clínic en el qual s'inclouran al voltant de 300 pacients i l'objectiu és comprovar la certesa dels resultats que s'estan obtenint fins ara. Resultats a nivell de diagnòstic, ja que no es tracta d'una tècnica curativa, sinó que el seu objectiu és poder disposar d'un dictamen més detallat per poder preveure millor l'evolució de la malaltia i, com a conseqüència, el seu tractament.

Informació relacionada

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam vitae leo in diam faucibus.