La Fundació Puigvert inaugura el nou edifici

15/05/12
  • El nou edifici amplia en gairebé 12.000 m² l'espai –distribuït en altres tres edificis– del qual ha disposat fins ara la Fundació. Aquesta està situada en el recinte de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (HSCSP), entrant pel carrer Cartagena.
  • Els Serveis de Radiologia, de Laboratoris i de Farmàcia, els Gabinets de Uroendoscopia i de Diàlisis i les Consultes, estan situats en el nou edifici. També estan els magatzems i els vestuaris per al personal.
  • L'acte d'inauguració l'ha presidit el president de la Generalitat, Artur Mas, i li han acompanyat l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i el conseller de Salut, Boi Ruiz.

Barcelona, 15 de maig de 2012.- La Fundació Puigvert creix i innova per a donar resposta efectiva als serveis que la societat demanda. És per això que ha ampliat les seves instal·lacions i ha construït un nou edifici de gairebé 12.000m2. Aquest edifici està situat en els terrenys que, cedits per l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (HSCSP), disposava la Fundació al carrer Cartagena. Els quatre edificis estan integrats i connectats entre si.

Aquesta tarda s'ha dut a terme la inauguració de les noves instal·lacions, en un acte presidit pel president de la Generalitat, Artur Mas, acompanyat de l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias i el conseller de Salut, Boi Ruiz. Les autoritats presents en la inauguració han realitzat una visita guiada pel nou edifici, acompanyats per alguns integrants del Patronat.

La construcció del nou edifici respon als objectius de la Fundació Puigvert d'afermar la condició de centre d'excel·lència, incrementar la seva activitat assistencial -en l'àmbit públic i privat- i mantenir un model organitzatiu basat en el treball en equips multidisciplinaris, la qual cosa permet obtenir una perspectiva global del malalt i una visió específica de la seva malaltia en un marc que millori el confort i l'accessibilitat dels malalts. D'altra banda, es vol disposar d'espai per a incrementar la recerca bàsica i clínica; afavorir les millors condicions de treball, i integrar l'obra en el conjunt modernista de l'Hospital.

Les noves instal·lacions

El nou edifici, de forma triangular, té 11.800m2 repartits en set plantes, de les quals cinc queden per sota del nivell del carrer Cartagena. Des del carrer interior de l'Hospital, les plantes soterrades són tres.

La planta baixa acull el vestíbul d'entrada. En la planta semisoterrani, s'ha situat els Consultoris. El Servei de Radiologia i el Gabinet d'Uroendoscopia estan situats en la planta -1, el Gabinet de Diàlisi, ho està en la planta -2 i els Serveis de Laboratoris i de Farmàcia queden situats en la planta -3. Les altres dues plantes (-4 i -5) estan destinades als Serveis de Documentació Clínica i d'Informàtica, en els magatzems i els vestuaris de personal.

La construcció del nou edifici es va posar en marxa el 15 de juny de 2002, quan es va celebrar la cerimònia de col·locació de la "primera pedra". La construcció d'aquest edifici es correspon amb la primera fase d'un ambiciós projecte d'ampliació de la Fundació Puigvert, que tindrà continuïtat en els pròxims anys i que encara no té data de finalització prevista. L'entitat ha destinat un total de 45 milions d'euros a la construcció, instal·lacions i equipaments del nou edifici i ho ha fet sense cap subvenció.

Els arquitectes que signen el nou edifici són Alfredo Arribas i Luis Tejero. A nivell arquitectònic destaca el condicionant imposat pel solar on s'ha fet la construcció, de forma triangular, i la dificultat d'edificar cinc de les plantes subterrànies. El projecte també destaca per haver aconseguit integrar els pavellons quirúrgics i de clínica-construïts en els anys 60 - en el conjunt de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, obra de Lluís Domènech i Muntaner.

Informació relacionada

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam vitae leo in diam faucibus.