La Fundació Puigvert, centre de referència d'Uganda per derivar pacients amb patologies urològiques i renals d'alta complexitat

10/09/21
  • L'acord signat entre la institució sanitària i el Consolat d'Uganda contempla, en una segona fase, la creació d'un programa formatiu adreçat al personal sanitari d'Uganda, especialitzat i adaptat a les patologies més comunes que es diagnostiquen al país

Barcelona, 10 de setembre de 2021.- El Cònsol Honorari d'Uganda a Espanya, Santi Jiménez, i el Director Corporatiu de la Fundació Puigvert, Roger Abad, han formalitzat un acord de col·laboració en virtut del qual la Fundació Puigvert- Barcelona Centre Privat (BCP) ha estat seleccionat com a centre monogràfic de referència pel Consolat d'Uganda a Espanya per derivar pacients amb patologies urogenitals, renals i reproductives complexes que, actualment, no tenen tractament al propi país.

Uganda, amb una població de 40M d'habitants, disposa de 0,91 metges per cada 10.000 habitants, mentre que l'Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana, com a mínim, 23 metges per cada 10.000 habitants. És en aquest context que el Consolat d'Uganda, d'acord amb l'Ambaixada del país a París, ha iniciat una ronda de contactes amb diferents centres hospitalaris d'alt nivell per elaborar una cartera de serveis que ofereixi solucions a casos complexos.

Per part seva, el Cònsol Honorari Santi Jiménez, natural de Badalona (Barcelona), ha manifestat el seu entusiasme per col·laborar amb una institució sanitària que ofereix més de mig segle d'experiència, eficàcia i qualitat en el diagnòstic i tractament de les patologies urogenitals i renals. Actualment, explica el Cònsol Honorari, el sistema sanitari d'Uganda presenta moltes mancances des del punt de vista assistencial: “Els hospitals no disposen dels equipaments mèdics d'última generació, de manera que els especialistes no estan formats per poder realitzar procediments quirúrgics d'alta complexitat. Però volem oferir solucions, i fruit d'aquesta inquietud hem iniciat una estratègia d’apertura i internacionalització”.

L'acord, punt de partença per a una col·laboració que aposti pel desenvolupament en salut

Garantir una vida sana i promoure el benestar en totes les edats i en tots els països és essencial per al  desenvolupament sostenible del nostre planeta. En aquest sentit, l’acord contempla, en una segona fase, la creació d'un programa formatiu adreçat al personal sanitari d'Uganda adaptat a les patologies urogenitals, renals i de reproducció més comunes que es diagnostiquen al país.

Amb una mitjana de 5.500 cirurgies i al voltant de 90.000 visites mèdiques anuals, la Fundació Puigvert és un dels centres sanitaris d'Europa amb major volum d'activitat assistencial i d'alta excel·lència clínica en Urologia, Nefrologia, Andrologia i Medicina Reproductiva. “A més de la nostra activitat ─explica Roger Abad, Director Corporatiu de la institució─ a la Fundació apostem pel desenvolupament i el coneixement científic de les nostres especialitats mitjançant activitats de recerca, formació, docència, divulgació i educació per a la salut”.

Informació relacionada

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam vitae leo in diam faucibus.