Fundació Puigvert i Medtronic,la gran aposta per a dissenyar el futur de la cirurgia robòtica

03/12/21
  • L'aliança entre Medtronic i Fundació Puigvert converteix a l'hospital català en centre de referència europeu per a continuar impulsant la implantació de la cirurgia robòtica en Urologia així com per a la formació dels cirurgians i les cirurgianes del futur
  • La Fundació Puigvert, que ja va ser el primer hospital d'Espanya a disposar del Robot Da Vinci en 2005, torna a situar-se a l'avantguarda de la cirurgia robòtica del país amb l'adquisició d'Hugo™, el robot desenvolupat per la multinacional Medtronic

Barcelona, 3 de desembre de 2021.- El Director General de la Fundació Puigvert, el Sr. Ramon Massaguer, i el Sr. Richard Jansen, Sènior Sales Director Surgical Robotics Europe, Middle East & Africa de Medtronic, han formalitzat avui a Barcelona, un acord de col·laboració en virtut del qual la Fundació Puigvert es converteix en un centre de referència a nivell nacional i europeu en la implantació clínica i de formació del robot Hugo™, desenvolupat per la multinacional Medtronic.

Amb l'adquisició del robot Hugo™, la Fundació Puigvert, que ja va ser el primer hospital del país a disposar del Robot Da Vinci en 2005, torna a situar-se a l'avantguarda de la cirurgia robòtica”, assegura el Sr. Ramon Massaguer, Director General de l'hospital català. I, aquesta vegada, ho fa a nivell europeu.

L'acord aconseguit contempla dos grans àmbits de col·laboració; d'una banda, ampliar la implantació de la cirurgia robòtica en el camp de la Urologia i la Nefrologia i, per l'altre, establir un programa conjunt de formació de cirurgianes i cirurgians. Per a això, la Fundació Puigvert ha habilitat un espai 100 m² com a Aula Formativa on està instal·lat un ‘robot-simulador’ perquè estudiants de Medicina i residents puguin practicar i simular cirurgies com si fossin casos reals.

La Fundació Puigvert, centre monogràfic en Urologia i Nefrologia, destaca per les seves contribucions en el desenvolupament de tècniques quirúrgiques pioneres. “Amb l'adquisició i posada en marxa del robot Hugo™, la Fundació Puigvert revalida la seva aposta a disposar de la tecnologia d'última de generació”, afegeix Roger Abad, Director Corporatiu de la Fundació Puigvert. En aquest sentit, Hugo™ afavoreix el tractament quirúrgic de qualsevol patologia en el camp de la Urologia Oncològica, Funcional i Femenina, Pediàtrica, Reconstructiva i Hiperplàsia Prostàtica i Neurològica.

HUGO, l'aliat perfecte per a portar la cirurgia robòtica a més pacients

El sistema de cirurgia assistida per robot (RAS) Hugo™ arriba a Espanya per a procediments urològics i ginecològics, que representen, aproximadament, la meitat de tots els procediments robòtics realitzats en l'actualitat. El sistema Hugo™RAS està dissenyat per a operar a través de la robòtica a més pacients amb més malalties, i a l'abast de més cirurgians i cirurgianes. Amb una plataforma modular de diversos quadrants, el sistema Hugo™RAS combina instruments de nina, visualització en 3D i una opció de captura de vídeo quirúrgic.

Fundació Puigvert i Medtronic, dos visionaris del món de la salut

Medtronic, que aposta per una tecnologia innovadora per a donar noves solucions per a oferir esperança a persones de tot el món, i la Fundació Puigvert, que realitza absolutament tots els procediments quirúrgics en Urologia i Nefrologia, dels més lleus als de major complexitat i especialització, comparteixen els mateixos estàndards d'experiència, excel·lència clínica i qualitat.

I és que aquest acord global signat entre la Fundació Puigvert i Medtronic és un model d'unió que aposta per la innovació tecnològica i la transferència de coneixement per a oferir les millors solucions als i les pacients amb patologies complexes. Aquest acord permetrà estandarditzar l'ús de la cirurgia robòtica perquè sigui accessible a més persones.

Informació relacionada

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam vitae leo in diam faucibus.