"Entre Urólogos expertos, càpsules divulgatives sobre patologies urogenitals

15/09/21
  • L'objectiu d'aquesta iniciativa és abordar tot tipus de temes relacionats amb les patologies urogenitals i convertir-se en una font d'informació fiable i rigorosa per a pacients
  • El 5% de les cerques diàries de Google estan relacionades amb salut, la qual cosa es tradueix en més de 1.000 milions de preguntes sobre el tema a nivell mundial

Barcelona, 15 de setembre de 2021.- Avui, 15 de setembre, en el marc del Dia Internacional de la Salut Prostàtica, la Fundació Puigvert llança el canal de Youtube ‘Entre Urólogos expertos’ per a presentar i tractar diferents temàtiques relacionades amb les patologies urogenitals masculines i femenines.

L'ús de xarxes socials ha canviat radicalment la forma en la qual les persones ens comuniquem i la forma en la qual compartim la informació. La informació mèdica no és una excepció en aquest aspecte. Internet està desplaçant com primera font d'accés a la informació mèdica a la consulta mèdica. El Dr. Ivan Schwartzmann, uròleg i adjunt a la Unitat d'Urologia Reconstructiva i General del Servei d'Urologia de la Fundació Puigvert és el director d'aquesta iniciativa, i assegura que "pretendre que els pacients no busquin informació mèdica en internet és poc realista, però, com a metges, hem d'intentar posar a la disposició dels pacients informació fiable, comprensible i fàcilment accessible des d'internet”.

El 5% de les cerques de Google estan relacionades amb temes de salut, la qual cosa es tradueix en més de 1000 milions de preguntes diàries. ‘Entre Urólogos expertos’ pretén convertir-se en una font d'informació de referència dirigida, principalment, a pacients per a  tractar temes que afecten l'aparell urinari i renal masculí i femení i a l'aparell genital masculí. Com apunta el Dr. Schwartzmann, “volem convertir-nos en una font de difusió d'informació fiable i rigorosa,  orientada sobretot a pacients i  utilitzant un canal de comunicació més modern i accessible des de qualsevol dispositiu, com Youtube”.

En aquest sentit, un estudi d'un portal de visites mèdiques va observar que, a Espanya, més de la meitat (el 53,3%, concretament) dels pacients que consulten perfils mèdics per internet té entre 35 i 54 anys, un rang d'edat clau en el diagnòstic i tractament de nombroses malalties urològiques.

15 de setembre, Dia Internacional de la Salut Prostàtica

El gran protagonista d'aquest dia és sens dubte el càncer de pròstata, el segon càncer més freqüent en l'home a tot el món i el primer en la majoria dels països europeus, incloent-hi Espanya, però existeixen altres afectacions de la pròstata com la Hiperplàsia Benigna de Pròstata (HBP) o la prostatitis, que també és fonamental detectar-les en fases primerenques. “La HBP és extremadament freqüent en homes de més de 50 anys i es calcula que un de cada tres dels homes de més de 60 anys necessitaran algun tipus de tractament”, assegura el Dr. Schwartzmann.

La gran majoria dels homes, no obstant això, solen acudir al metge davant un problema de salut, quan perceben els símptomes, i rares vegades, a manera de revisió o revisió mèdica, com ocorre de forma més natural amb el cas de la dona. En aquest sentit, és important que la població prengui consciència de la importància que té la salut urogenital, sexual i reproductiva de l'home en totes les etapes de la seva vida.

Vídeo divulgatiu sobre la Hiperplàsia Benigna de Pròstata, de la sèrie "Entre Urólogos Expertos" del canal de Youtube de la Fundació Puigvert

Informació relacionada

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam vitae leo in diam faucibus.