El Dr. Palou, Director del Servei d'Urologia, un dels 5 uròlegs més reputats d'Espanya

14/11/23

Aquest dilluns13 de novembre s’ha celebrat la primera edició dels Premis de MERCO-OdSalud per guardonar els metges i metgesses millor reputats/reputades d’Espanya. Tenim la satisfacció d’anunciar que el nostre Director del Servei d’Urologia, Dr. Joan Palou Redorta, està considerat,  segons el Monitor de Reputació Merco,  un dels 5 especialistes en Urologia més reputats d’ Espanya.

Aquesta distinció referma el lideratge reputacional de la Fundació Puigvert com hospital monogràfic de referència en urologia

Aquesta iniciativa pretén posar en valor, basant-se en monitoritzacions independents i en múltiples fonts, la capacitat de lideratge reputacional dels i les especialistes mèdics i quirúrgics en l’àmbit clínic. És a dir, mesuren la reputació dels i les professionals de la salut.

Amb més de 30 anys d'experiència i una àmplia formació en urologia oncològica, el Dr. Joan Palou ocupa una posició destacada entre la comunitat mèdica i científica nacional i internacional en cirurgia genitourinària, especialment en  cirurgia del càncer de bufeta i  pròstata. Va ser pioner en l'ús de la cirurgia robòtica i laparoscòpia urològica.

Pioner en cirurgia robòtica urològica

L’any 2008, va ser el primer uròleg de l'Estat espanyol en realitzar una cistectomia radical robòtica i, un any més tard, va dur a terme una reconstrucció de bufeta i uretra a partir de l'intestí prim, permetent al pacient mantenir la funció esfinteriana preservant la continènica urinària. L’any 2022, l'equip del Dr. Palou, va realitzar la primera cistectomia radical del món amb el nou robot quirúrgic d'última generació HUGO™.  

Però la reputació d’un/a especialista en urologia, no només mesura la innovació i l’excel·lència en l’activitat assistencial, sinó també en la tasca docent i de recerca. Amb el focus  en la recerca en urologia oncològica, laparoscòpica i robòtica, el Dr. Palou ha publicat més de 400 articles en revistes urològiques indexades i més de 25 capítols en llibres de medicina i urologia. A dia d’avui ha impartit més de 300 conferències en reunions nacionals i internacionals. Gràcies a la seva formació, experiència i aportacions clíniques, ha participat com a co-autor del manual de recomanacions per a dissenyar assajos clínics específics per a càncer de bufeta, com a membre fundador de l’IBCG (International Bladder Cancer Group) i únic representant del Grup a l’Estat espanyol a aquest  panell d'experts internacionals.

La seva vocació docent s’ha centrat en formar nous i noves especialistes com a Professor titular d'Urologia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i des de l'any 2012 al 2022 va dirigir l’Escola Europea d’Urologia (European School of Urology-ESU).

La seva trajectòria ja ha estat reconeguda amb el premi de l’Associació Europea d’Urologia (EAU) Frans Debruyne Life Time Achievement Award i el Premi  Slhomo Raz de la Confederación Americana de Urología (CAU), entre d’altres premis i reconeixements.

Informació relacionada

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam vitae leo in diam faucibus.