El Dr. Joan Palou, de la Fundació Puigvert, nou director de la European School of Urology

13/03/12

Barcelona, 13 de març de 2012.- El Dr. Joan Palou, cap de la Unitat d'Urologia Oncològica de la Fundació Puigvert, ha estat nomenat director de la European School of Urology (ESU). La ESU és la secció de la European Association of Urology (EAU) que assegura un ensenyament urològic d'alta qualitat a nivell europeu i que coordina i organitza totes les activitats formatives de postgrau de la Societat Europea. El Dr. Palou, que va ser designat nou director en el Congrés Europeu d'Urologia, recentment celebrat a París, i succeeix al Dr. Hein van Poppel, ostentarà el nou càrrec durant quatre anys. Palou ja formava part de la Directiva de la ESU des de feia tres anys.

Joan Palou és Professor Associat d'Urologia en la Universitat Autònoma de Barcelona i, a més de ser membre de la European Association of Urology, forma part de la Asociación Española de Urología, de la American Urological Association i de la Societé International d’Urologie.

El nou Director de la European School of Urology és un reconegut expert a nivell mundial en càncer de bufeta i cirurgia robòtica. Palou ha col·laborat amb el International Consultation on Bladder Cancer, impulsat per la Orgnización Mundial de la Salut (OMS) i la Societé International d’Urologie (SIU); ha participat en les guies clíniques de la EAU sobre càncer de bufeta no múscul-invasiu i els tumors del tracte urinari superior; ha escrit nombrosos capítols en llibres de medicina i d'urologia, i ha publicat més de 150 articles en revistes científiques de prestigi internacional.

Les seves últimes publicacions se centren, sobretot, en l'estudi de diversos aspectes del càncer de bufeta, com per exemple els factors pronòstics, el Bacil Calmette Guerin (BCG), els tumors T1G2 i T1G3, les guies clíniques, el risc d'estratificació o la cirurgia robòtica. Ha desenvolupat, juntament amb el Centre Nacional de Recerques Oncològiques (CNIO), un nou marcador proteic d'agressivitat i pronòstic de progressió en pacients amb tumors de bufeta T1G3 els resultats de la qual són encoratjadors. El Dr. Palou forma part d'un grup col·laboratiu internacional de cirurgia robòtica radical de bufeta, amb la major àrea d'interès en la creació de neovejiga i preservació de la funció sexual.

Com a expert en cirurgia robòtica i laparoscòpica ha retransmès algunes intervencions en directe en fòrums nacionals i internacionals i ha participat en múltiples conferències com a professor convidat en hospitals universitaris de tot el món.

Informació relacionada

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam vitae leo in diam faucibus.