El Dr. Breda presidirà la EAU Robotic Urology Section (ERUS) durant els pròxims 8 anys (2021-2029)

14/07/21

Barcelona, 14 de juliol de 2021.- L'Assemblea General de l'Europan Association of Urology (EAU) reunida en el marc del 36th Annual EAU Congress (8-12 juliol) ha informat del nomenament del Dr. Alberto Breda com a nou president de l'EAU Robotic Urology Section (ERUS), un càrrec que ocuparà durant els pròxims 8 anys.

Actualment, el Dr. Alberto Breda és Cap de la Unitat d'Urologia Oncològica i de l'Equip Quirúrgic de Trasplantament Renal de la Fundació Puigvert de Barcelona.

Breda ha declarat que aquest nomenament significa una gran oportunitat per a demostrar que la cirurgia robòtica que es realitza a Espanya i en la resta d'Europa és líder a nivell internacional”. En aquest sentit, Breda ha apuntat que, “una de les prioritats que tenim en els pròxims anys és garantir una formació d'excel·lència per a professionals de la urologia que vulguin aprendre aquest tipus de cirurgia”.

Finalment, el nou president de l'ERUS ha destacat que “el president sortint, Prof. Alexander Mottrie, ha estat un gran mestre per a professionals de la cirurgia robòtica a nivell mundial i, personalment, una font d'inspiració per a mi. Vull des de la meva nova posició, fer-li arribar en nom de tots i totes un profund i sincer agraïment per la seva dedicació i ensenyaments”.

El Dr. Breda és especialista en Urologia Oncològica, sobretot càncer de ronyó, cirurgia laparoscòpica i robòtica, crioterapia en tumor de pròstata i ureteroscòpia flexible en la litiasi renal i tumors d'alta via urinària. És pioner en tècniques quirúrgiques mínimament invasives tant en ronyó com en pròstata.

En 2010, el Dr. Breda va ser el primer cirurgià a Espanya a fer una extracció renal de donant viu amb el robot Da Vinci i, cinc anys després, va ser el primer, juntament amb el Dr. Nicolas Doumerc en Toulosse (FR), que a Europa van realitzar un trasplantament renal robòtic complet de donant viu.

Actualment, és investigador principal d'11 assajos clínics en l'àmbit de la urooncología. Al llarg de la seva brillant trajectòria, ha rebut nombrosos premis i reconeixements, l'Arthur Smith Award (2017), entre altres i, és autor de més de 190 articles publicats en revistes científiques de l'especialitat.

EAU Robotic Urology Section (ERUs) és responsable de tot el que implica la cirurgia urològica robòtica. A través de reunions periòdiques, classes magistrals i cooperació acadèmica, el seu objectiu és reunir líders d'opinió en el camp de la cirurgia urològica amb un enfocament en la cirurgia assistida per robot. L'Erus té l'ambició d'estar a l'avantguarda quant a educació quirúrgica i aportacions científiques.

Informació relacionada

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam vitae leo in diam faucibus.