Programa de formació en Nefrologia i Hipertensió Arterial per a Medicina Familiar i Comunitària AIS dreta Barcelona

L'augment de la incidència i prevalença de la Malaltia Renal Crònica (MRC) a causa de l'envelliment de la població i a l'alta prevalença de malalties com la diabetis i la hipertensió arterial (HTA), està provocant una epidèmia d'insuficiència renal que els serveis de Nefrologia hem de controlar i compartir amb Atenció Primària.

L'augment de la incidència i prevalença de la Malaltia Renal Crònica (MRC) a causa de l'envelliment de la població i a l'alta prevalença de malalties com la diabetis i la hipertensió arterial (HTA), actualment les principals causes d'insuficiència renal crònica, està provocant una epidèmia d'insuficiència renal que els serveis de Nefrologia hem de controlar i compartir amb Atenció Primària. A més, és en aquest nivell assistencial on la diabetis i la HTA es
diagnostiquen i tracten i on es pot, per tant, identificar la població de risc de patir Malaltia Renal (MR).

D'altra banda, la insuficiència renal per si mateixa condiciona un risc cardiovascular molt elevat. El diagnòstic precoç de l'MR en la població de risc permet prevenir i tractar les seves complicacions de forma primerenca i disminuir la seva progressió.

La coordinació i col·laboració entre Atenció Primària i Nefrologia té un important paper en el maneig poblacional d'aquestes malalties. La medicina actual necessita un enfocament multidisciplinari i situa el pacient en el centre del sistema, la qual cosa ens porta a millorar les competències, la comunicació i el suport a l'Atenció Primària per part de les especialitats oferint formació i suport en la presa de decisions per a una millor resolució en situacions
d'alta complexitat.

Des del Servei de Nefrologia de la Fundació Puigvert portem molts anys treballant amb Atenció Primària del territori en aquesta línia. Enguany, presentem una nova acció formativa que esperem resulti molt profitosa al professional assistent.

Avalat per:
Més informació

Gratuït

Data

Des del 22 de setembre de 2023 al 14 de juny de 2024

Seu

Fundació Puigvert

Informació

Gestió Acadèmica
Cartagena, 340. 08025 Barcelona
Mail: nvinolas@fundacio-puigvert.es

Crèdits

Activitat acreditada per el Consell Català de Formació Continuada de les Professions Sanitàries (CCFCPS) - Comisión de Formación Continuada del Sistema Nacional de Salud con 3,4 crèdits (núm. de registre 09/035614-MD)

Idiomes oficials

Català i Espanyol

Per a més informació

  O truca’ns al +34 93 416 97 32 8h-17h de dilluns a dijous i 8h-15h divendres
  O contacta'ns per e-mail a: nvinolas@fundacio-puigvert.es

  Pots contactar amb nosaltres emplenant el següent formulari i ens posarem en contacte tan aviat com sigui possible.

  Telefona'ns al +34 93 416 97 32
  8h-17h de dilluns a dijous i 8h-15h divendres
  nvinolas@fundacio-puigvert.es