Humberto Villavicencio Mavric

Servei: 
Urologia
Càrrec: 
Directors de Servei

 

Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Facultat de Medicina de la Universitat de Saragossa. Especialista en Urologia i doctor en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona. Director del Servei d'Urologia de la Fundació Puigvert.

Els seus interessos principals són la urologia oncològica, la cirurgia oberta i la robòtica. Ha dut a terme cirurgies en directe, tant obertes com robòtiques, en fòrums nacionals i internacionals.

És President de l'Associació Espanyola d'Urologia (AEU) des del 14 de juny de 2009, Vicesecretari de la Confederació Americana d'Urologia (CAU) i membre acadèmic de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya.

És membre de l'European Association of Urology, de l’American Urological Association, de la Société Internationale d'Urologie i de la Societat Catalana d'Urologia, i membre d'honor de diverses societats.

És autor de diversos llibres i capítols sobre urologia i té múltiples articles publicats en revistes nacionals i internacionals. També ha fet vídeos sobre cirurgia urològica, diversos dels quals han estat premiats en l’àmbit nacional i internacional. A més, ha rebut múltiples premis sobre treballs de recerca.

L'any 2008 va obtenir el premi Salvador i Josep Maria Gil-Vernet de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya, i l'any 2009 el premi Cistoscopi de Plata de l'AEU i el premi Joaquín Albarrán de la Fundació per a la Investigació en Urologia (FIU).

Ha impartit múltiples conferències en diferents congressos, simposis i reunions tant nacionals com internacionals com a professor convidat, i també en hospitals universitaris d'arreu del món.

Notícies

Dia Europeu de la Salut Prostàtica

En el Dia Europeu de la Salut Prostàtica, el Dr. Joan Palou, sotsdirector del Servei d'Urologia de la Fundació i Cap de la Unitat d'Urologia Oncològica, ens explica algunes coses bàsiques sobre el càncer de pròstata.

Esdeveniments

La Fundació ha acollit avui a pacients i familiars de pacients que volien saber "tot el que cal saber" sobre el càncer de pròstata. Al llarg de la Jornada s'han donat a conèixer les generalitats del càncer de pròstata a la població i s'ha intentat respondre els dubtes de tots els assistents.